Ремонт на Компресор на Климатика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Re: Ремонт на Компресор на Климатика

Мнение от laary » 04 Юни 2010, 17:47

oci написа:
laary написа:да ама нов радиатор е към 210 лв и то интернешанал, ако е малко и може да се залепи няма да ти струва повече от 50 лв и зареждането при мен е 50 лв.

Колега ти си решаваш, но по-добре си купи бира за 50 лева защото никой няма да ти признае гаранция на залепеното след 2 месеца.На новия е 1 година, а щом зарядката е 50 лева в МОШИНО имаш още 30 лева за бира.

зярядката както се изрази не е в Мошино а в София, но както и да е всеки сам си преценява има майстори които и на залепен радиатор дават гаранция въпреки и че на нов не дават само от фабричен дефект с две думи ала бала радиаторите се прецакват от камъчета или пък ако го чукнеш иначе съм зареждал на коли над 20 години и радиаторите им държат важното е този който го лепи да знае какво прави след това се тества преди да се качи на колата на 30 бара а системат работи на половината поне така, че става сигурно а не да си дадеш парите навятъра и после пак да копуваш радиатор.

Колега не се засягай, аз просто прилагам Немския метод за немските автомобили :bchug: СТАРАТА ЧАСТ СЕ СМЕНЯ С НОВАА

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Юни 2010, 0:45

аз съм на същото мнение ама всеки гледа да му излезне евтино и качествено а нов радиатор оскъпява доста цялата процедура при положение че може да се залепи а този метод за първи път го чувам какво общо има немските коли с нови части, а италианките с какви да ги карат колегите с трета употреба ли :wave: новото си ново и важи за всяка кола ама ние сме в БЪЛГАРИЯ и тук всеки гледа да остане нещо в джоба след ремонта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 07 Юни 2010, 22:46

Относно лопатковите компресори Seiko-Seki,които ги слагат по БМВ-тата. :idea: Та скоро разглобявах един и освен лагера на шайбата друг лагер няма в него.Ротора с лопатките се върти в капаците, които затварят помпената секция и към вала на ротора чрез малки дупчици се подвежда мазане към него от нагнетателната зона.Изобщо това си е една двойно деистваща хдравлична пластинкова помпа, която японците са направили много качествено.Има и една най обикновенна семеринга в изходната част на вала и няколко О-пръстена за уплътняване,а също и две филтърни цетки на входа към смукателната част, които при мен не бяха спрели малко парченце алиминий, което беше блокирало ротора .Естествено след отстраняването му ротора се завъртя и добре че беше алуминий та нямах никакво надиране.Ако някой му трябва такъв компресор имам все още. :winky:Продава се. :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 08 Юни 2010, 8:35

неделчо янев написа:....

Ето това вече е полезна информация. :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от bingo » 19 Сеп 2010, 15:56

Колеги, преди седмица време моя компресор изпусна фреона от "О" пръстена през средата. Сменихме го, но само след 2 часа отново изпусна фреона от вече сменения пръстен. Прочетох мнението на колегата Неделчо Янев относно неговия случай. Този проблем може ли да се оправи или просто трябва да си търся друг компресор, който не е отварян и не е изпуснал? Да добавя само че когато го пусна да работи стърже адски много. Иначе си вдига налягане и студеше до последно. Компресора ми е SEIKO с номер: 64528390340. Ако някой колега има работещ такъв в добро здраве и го продава ще се радвам да пише.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325i
Мечтае да кара: Балканче
Детайли за колата: M54B25

Мнение от Tunturi » 07 Окт 2010, 14:53

Ето тема как се оправя лагера на компресора за климатика не е за BMW но е на същия принцип http://www.vqpower.com/v2/articles.php?article_id=112 дано е полезна.

Предишна

Назад към E36