Какво ме дразни в е36?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Re: Какво ме дразни в е36?
аз по принцип съм малко по-взискателен и за това ще изтъкна доста критики като ще правя сравнение със Ц-класата W203 която доскоро имах
1. Е36 е шумна кола. Под шумна разбирайте шум от двигателя, от гумите, от пътя или сравнено с мерца при 200км/ч е толкова шумно като при 100км/ч на Е36
2. Тежкото управление ужасно дразни след целодневно градско каране. Толкова ли неможаха да го направят поне като на е39 със сервотроник, а с безкрайно комфортното управление на W203 няма и поле за сравнение. Под тежко управление разбирам и по тежкия съединител, газ и спирачка
3. Още малко за шума и интериора при е36. Ами само с две букви "АД" - кори на вратите, жабките, разни пласмаси и други източници на дразнещи и изнервящи потракания. Тук отново изостава много от Ц-класата
4. Ами ел. прозорците - на предишните ми две е36-ци и четирите стъкла им ги разглобявах по няколко пъти
5. Окачването - дразни кекавата предница - къси шарнири, биалетки, томпони, дразни грубото преминаване през напречните фуги особенно при шестцилиндровите модели
Като неискам да ме разбирате погрешно - за мен БМВ е философия и начин на живот. Вече 15 години карам БМВ и искренно се надявам поне още два пъти по толкова още да го карам
Реалист съм и не ме е срам да изтъкна грешките и недостатъците според мен на любимата ми марка
1. Е36 е шумна кола. Под шумна разбирайте шум от двигателя, от гумите, от пътя или сравнено с мерца при 200км/ч е толкова шумно като при 100км/ч на Е36
2. Тежкото управление ужасно дразни след целодневно градско каране. Толкова ли неможаха да го направят поне като на е39 със сервотроник, а с безкрайно комфортното управление на W203 няма и поле за сравнение. Под тежко управление разбирам и по тежкия съединител, газ и спирачка
3. Още малко за шума и интериора при е36. Ами само с две букви "АД" - кори на вратите, жабките, разни пласмаси и други източници на дразнещи и изнервящи потракания. Тук отново изостава много от Ц-класата
4. Ами ел. прозорците - на предишните ми две е36-ци и четирите стъкла им ги разглобявах по няколко пъти
5. Окачването - дразни кекавата предница - къси шарнири, биалетки, томпони, дразни грубото преминаване през напречните фуги особенно при шестцилиндровите модели
Като неискам да ме разбирате погрешно - за мен БМВ е философия и начин на живот. Вече 15 години карам БМВ и искренно се надявам поне още два пъти по толкова още да го карам
Реалист съм и не ме е срам да изтъкна грешките и недостатъците според мен на любимата ми марка
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Мен пък ме дразни най много ,че нямам достатъчно пари и време да я карам извън града и да дразня тея дето карат там някакви други имитации на автомобили.А и тоя волан четерилъчевия дет го имам ми е неудобен,моята също е малко шумничка ,ама като се замисля ,че има хора дето дават луди пари за ферарита ,поршета и там други такива спортни коли които трябва със шлем да ги караш,та все пак БМВ е кола с потчертан спортен дух, а не за комфортно и дълго пътуване,изсключвам все пак големите им модели.
Мене ме дразнят ел.стъклата че са бавни и се нещо се кривят и за да ги кача до горе трябва да му помогна и другото е как тия хора от бмв са мислили че на шофьора ще му е удобно да ползва пепелника на това място.....
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
За мен това е перфектния автомобил, но вярно мотора е малко шумен и над 3к оборота на дълго е страшно-трябва и шеста скорост/трябва и аз да си взема каска/ и че е с барабани 318-ката
липсата на 6-та скорост и че не ги произвеждат още с малко осъвремене екстри(малко пооправен разход, евро 4, навигация и други такива шукарии). зех си е91 318d 06г. в перфектно състояние и с ръка на сърцето мога да кажа, че малко пораздрънканото ми(180к км) 318i от 98г. е в пъти повече кола(BMW) от "новото". върви повече, по добре седи на пътя, много по добре се усеща в завоите, радиуса му на завой е с 2 метра по малко и железата от долу са три пъти по дебели
. Ама новото си е ново, колкото и да му се старае човек времето(перфектните ни пътища) си казва думата и старото леко по леко си загива.

- 3axapu
- Потребител
-
- Мечтае да кара: времето да се връща на зад!!!
Re:
m@rtin написа:Като пусна задната чистачка (комби) чисти през интервал от 6-7сек,дразни ме това че немога да я спра!!!Чисти докато спра някъде и изключа колата от контакт
Да,Да.

Но когато ги пусна през кратък интервал няколко пъти подред спират....
- 3axapu
- Потребител
-
- Мечтае да кара: времето да се връща на зад!!!
Дразни ме жената като я возя и се оплаква че и става лошо
.
След като и малката пребледня остановихме,че е по наследство.
Ама много си обичам комбито
.
Сега сериозно Нищо не ме дразни в колата.
ПП.Не карам бясно!!!Защото возя жена си и 1г.си дъщеря.Просто тя сподели "...в БМВ ми става лошо....."

След като и малката пребледня остановихме,че е по наследство.
Ама много си обичам комбито

Сега сериозно Нищо не ме дразни в колата.
ПП.Не карам бясно!!!Защото возя жена си и 1г.си дъщеря.Просто тя сподели "...в БМВ ми става лошо....."
Дразни ме цената на бензина
и красивите ни пътища по които е карам
.

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Доста неща ме радват и доста ме дразнят в е36, прозорчите, жабката, това че е ниска
, фаровете, но за нашите пропаднали пътища и ниски заплати си е идеална за каране и поддръжка, ако сега можех да избирам немаше да си купя купе с м-пакет за 4000euro преди две години, а щях сега да си взема едно компактче сток, м42 за 3000лв да си го стегна и да си го оставям където си поискам без да ме е страх от наркомансерите!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Като ви слушам оплакванията са неоснователни ! ''Шумно купе '' изобщо не е шумно особенно ако колата не е блъскана . Аз като я взех моята вътре си беше супер безшумна .Отвън нищо не се чува , корите нескърцат . Нищо непука. Обаче Като свалях корите да им правя тапицерията , тавана ми ми правиха , че плата беше надвиснал и след всичките тези маниполации се разскърца. Чупят се зъбите и корите на практика стават неизползваеми . Започват да пукат и скърцат. Това не е дефект . Това е повреда. Една кола колкото по-малко е пипана толкова по-добре. Обаче за близо 20 год. няма как да не е пипано . Уплатненията които казвате , че се затискат от стъклата не е така . Има реглажи на стъклата , които ако са пипани става точно това . Но е поправимо .А за волана си ми е много удобен : http://images22.snimka.bg/004814497.jpg такъв модел е и като го квана все 1 карам самолет
Клаксона е изключително удобен тъй като палците винаги са на него 

Последна промяна jakson на 23 Апр 2010, 18:39, променена общо 1 път
Ел. стъклата наистина са проблемни, но си мисля че е и нормално горе-долу за 10+ годишна кола ... Задната чистачка се спира пичове
, натиска се и се задържа за 1 секунда и спира. А за това колко е шумна не знам, но от колите на приятелите ми /най-различни марки/ моята е най-тиха вътре 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- sinster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М52B20
- Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)
Всичко, което има да се "обажда"..... се "обажда" и неоправдания разход....т.н и т.н. ......
и идва един момент, в който просто за секунди всичко се отблагодарява с пъти.
обичам е36-тицата си.
и идва един момент, в който просто за секунди всичко се отблагодарява с пъти.
обичам е36-тицата си.
...burn your tyres , not your soul.....

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Дразнят ме това,че пластмасите които са в купето,жабки,лаистни на гредата,тия които крият колана и тн са голям дразнител,да бяха им сложили някакъв по дебел тип изолация,че да не ни дразни.Само скрибучат,искам като карам по павета да се чува само "Вууууу"
Това горе е дреболия,дразни ме това,че като са ги правили не са предвидили,че има една такава забутана държава България,където има басейни по пътищата и не са усилили окачването.Колата е слънце,като се изключат разходи за части/окачване/,реално се налива само бензин/нафта/газ/метан,сменя се масло и се подменят консумативи.....

Това горе е дреболия,дразни ме това,че като са ги правили не са предвидили,че има една такава забутана държава България,където има басейни по пътищата и не са усилили окачването.Колата е слънце,като се изключат разходи за части/окачване/,реално се налива само бензин/нафта/газ/метан,сменя се масло и се подменят консумативи.....
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Аз също бих изтъкнал тези дребни проблеми като отлепващият се таван, и отлепващият се плат на корите на вратите.Пукащите кори на вратите,.Вярно че колите са на възраст вече, но гледам колата на баща ми - Хюндай Пони - невероятно глупава и непрактична кола според мен но тавана и корите така са направени че още 20 години няма да се отлепят. Филтъра на климатика можеше да му измислят по достъпно място, че след всяка негова смяна жабката ми висва и се налага да я донапасвам след това.Фейслифтовите фарове - нагарят,пожълтяват,кондензират.Проблема с конденза май все още не е решен дори и при последната тройка.Лесният демонтаж на халогенните фарове,декоративната решетка и лайсните-това много облагодетелства крадците,(Не е красива тази гледка - запазена кола с хубава боя и джанти- но с две празни места за халогените и с един липсващ бъбрек).Но това са дребни проблеми и като загрижени собственици целящи нашата кола да изглежда добре сме си казвали че производителите можеше да наблегнат повече на тези дребни детайли.
Но най- дразнещото според мен е ниският ни стандарт на живот и малките заплати,защото съм сигурен че всеки един в този форум е заслужавал да вземе колата си от магазина.А не да се грижим и поддържаме коли ,които в повечето случай първият им собственик въобще не е жалил и ценил!!!
Но най- дразнещото според мен е ниският ни стандарт на живот и малките заплати,защото съм сигурен че всеки един в този форум е заслужавал да вземе колата си от магазина.А не да се грижим и поддържаме коли ,които в повечето случай първият им собственик въобще не е жалил и ценил!!!
htt
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Мен лично най-много ме дразни ниското качество на платовете, използвани за направата на салона (тапицерия) тавана и т.н. Както казаха и други колеги колата не е на 1 или 2 години и явно като е била нова не е имала тези проблеми, но на годинките на които са сега е36-ците, 50% от тях са с виснал таван. Това е много грозна гледка, има го този проблем и при някой аудита и опели, но както и да е ... плата на седалките доста лесно се претрива и къса, колите не са на малко км, но в сравнение със седалките на доста други коли, тези на е36 се късат много по-бързо... друг проблем, колата е доста тясна за габаритите си, не е никак малка (като изключим компакта) а е много тясна. Доста дразнещо е и скърцането на корите, на жабката (доста често), като цяло на пластмасите в колата. Друг проблем също е прегарянето на фаровете на е36-ците които са с БОШ без лупата (аз страдах от това доста време). Конденза, както каза колегата също е проблем, който много дразни. Това са недостатъците на колата според мен, а за годините си е много добра и + са и много повече от - . Не бих си взел друга кола на тези години от този клас.