ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги като каляски !

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Yandel » 23 Сеп 2011, 0:39

1. Но големия борд ми показва температура навън от -37 до 30 градуса... предполагам, че датчика нещо е заминал, някой може ли да ми каже къде се намира да видя да си потърся нов.
2. Питах вече веднъж, но ще го направя още един път за всеки случай - температурата в градски условия си е идеална.. стрелката стои заковна, но извън града не може да я поддържа и пада... стигна от средата почти до първата чертичка, а като влязох в града пак се качи до средата. Термостата ли е за смяна и просто от любопитство долу-горе къде се намира ? :help:
Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пичеловка

Мнение от ^_^ » 23 Сеп 2011, 12:59

А в предното на 316 м40 и м43 ?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 23 Сеп 2011, 22:55

Yandel написа:1. Но големия борд ми показва температура навън от -37 до 30 градуса... предполагам, че датчика нещо е заминал, някой може ли да ми каже къде се намира да видя да си потърся нов.
2. Питах вече веднъж, но ще го направя още един път за всеки случай - температурата в градски условия си е идеална.. стрелката стои заковна, но извън града не може да я поддържа и пада... стигна от средата почти до първата чертичка, а като влязох в града пак се качи до средата. Термостата ли е за смяна и просто от любопитство долу-горе къде се намира ? :help:
Поздрави.

1.На левия въздуховод :yes:
2.Термостата ти е точно м/у големия и малкия кръг на водата,заставаш пред мотора и дето влизат двата маркуча големите отпреде ти точно в това алуминиевото разклонение/вътре зад него/ :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 23 Сеп 2011, 23:00

^_^ написа:А в предното на 316 м40 и м43 ?

Дори и на м42 и м41 са същите спрямо тези дето питаш :yes:,но много е относително какво е сменяно и какво е слагано после в последствие та да намериш разлика...та ти какво търсиш та питаш :dunno:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 24 Сеп 2011, 2:35

vladi_a_i написа:Да няма луфт при машинката или самия триножник и като тръгне моторчето така да пука...

водача се оказа, иначе луфтове няма. мерси

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 24 Сеп 2011, 11:02

Здравейте колеги скоро забелязах на мойто бмв е36 318ис 93година купе,че като го спра на неравна настилка,че отзад гумата рязко стига до калника.Вчера ми се наложи да возя 3 ма души отзад и калника опря в гумата а иначе е на 2 3 см.(карам 17 ки с гуми 225/45/17) Аморотовете не са изпуснали и са здрави следователно си мисля,че проблема е в пружините.Тя принципно отзад си беше ниска и ми се иска малко да я дигна отзад. Лавиатан ми предлага хубави немски по 80 лева,но ми се стуват скъпи чуда се нещо втора ръка какво ще кажете дайте някакъв съвет.Искам отзад да стане по височка отпред си е добре.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 24 Сеп 2011, 11:27

player123 написа:Здравейте колеги скоро забелязах на мойто бмв е36 318ис 93година купе,че като го спра на неравна настилка,че отзад гумата рязко стига до калника.Вчера ми се наложи да возя 3 ма души отзад и калника опря в гумата а иначе е на 2 3 см.(карам 17 ки с гуми 225/45/17) Аморотовете не са изпуснали и са здрави следователно си мисля,че проблема е в пружините.Тя принципно отзад си беше ниска и ми се иска малко да я дигна отзад. Лавиатан ми предлага хубави немски по 80 лева,но ми се стуват скъпи чуда се нещо втора ръка какво ще кажете дайте някакъв съвет.Искам отзад да стане по височка отпред си е добре.

С амортесьори не се вдига задница :angel: , ефекта от нов такъв ще бъде от никакъв до едва забележим, при предните е друга бира. Купи си подложки за пружините - ном 16
Има ги в 5, 7,5 , 10 и 21,5мм. При теб предполагам са 5мм. Аз бях с 5мм и си сложих 10мм - вдигна се точно колкото исках. Има и неоригнални такива, които са дори и по дебели, някой продаваше такива. Най дебелите 21,5мм са 18лв/бр и даже ги има в Дару в момента. Другия вариант е да си вземеш други пружини.
Изображение
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 24 Сеп 2011, 13:02

ама мен пружините са ми заминали може ли да сложа повдигач на умрели пружини ??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Сеп 2011, 18:58

player123 написа:ама мен пружините са ми заминали може ли да сложа повдигач на умрели пружини ??

На умрели пружини се слагат тампони за лада по 3 броя и вирва гъза като комар. Комплекта е по 4-5 лева. ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yandel » 27 Сеп 2011, 11:09

Сериозен проблем - колата не иска да пали. Завъртам ключа, давам на контакт, всичко си свети нормално мигачи, фарове... абе всичко си работи, но когато завъртя да запаля чувам някакво реленце да прищраква само и въобще стартера не се завърта да пали :help: Бутнахме я - запали, покарах я уж акомулатора да се заради след това изагисих 1-2 пъти и запали пак, ама тая сутрин пак никаква я няма. Занесох акомулатора да ми го заредят, ама човека казва че имал достатъчно ток и би трябвало да пали... ако не е от акомулатора какво друго да гледам :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Сеп 2011, 12:19

Стартера вероятно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Сеп 2011, 13:18

bum_bum написа:Стартера вероятно.

+1 за стартер, даже си мисля че е от бендикса ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 27 Сеп 2011, 13:19

Yandel написа:Сериозен проблем - колата не иска да пали. Завъртам ключа, давам на контакт, всичко си свети нормално мигачи, фарове... абе всичко си работи, но когато завъртя да запаля чувам някакво реленце да прищраква само и въобще стартера не се завърта да пали :help: Бутнахме я - запали, покарах я уж акомулатора да се заради след това изагисих 1-2 пъти и запали пак, ама тая сутрин пак никаква я няма. Занесох акомулатора да ми го заредят, ама човека казва че имал достатъчно ток и би трябвало да пали... ако не е от акомулатора какво друго да гледам :help: :help:

Стартер,може да са му заминали само четките,може да е и от бендикса .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yandel » 27 Сеп 2011, 13:41

Оставих акомулатора да се зареди, довечера като го сложа ще се чуе... а иначе може ли малко по-подробно за стартера и бендикса като колко струват долу-горе сложен ли е ремонта и тн, че точно 'бендикс' нищо не ми говори :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 27 Сеп 2011, 17:42

Yandel написа:Оставих акомулатора да се зареди, довечера като го сложа ще се чуе... а иначе може ли малко по-подробно за стартера и бендикса като колко струват долу-горе сложен ли е ремонта и тн, че точно 'бендикс' нищо не ми говори :oops:

Бендикса е до стартера и представлява едно метално ;) Струва около 30-40 лв bocsh

ПредишнаСледваща

Назад към E36