ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Драгослав » 27 Сеп 2011, 17:45

Потребител
Аватар

Мнение от ivanatora » 27 Сеп 2011, 18:03

Здравейте,
Ще си взимам кола и разглеждам опциите откъм BMW :) Трябва ми нещо големичко и комфортно. Дизел. До към 4500 лв. За предпочитане е да не е комби.
Моделите за които чета сега са 325tds (e36) и 525tds (e39 около 98 година - първите?). Почетох доста из форумите, но някои неща не ми станаха ясни.
1. Какво се чупи по дефаулт по тези коли? Според това което прочетох едва ли не всеки месец се пука блок :kuku:
2. Колко излиза годишната поддръжка? Пак според темите които видях, на всеки 4 месеца се сменя филтър на купето, всеки месец се чистят радиатори, кулери, турбини... Водната помпа консуматив ли е?
3. Колко харчат? :) Намерих такава тема, но в раздела за е60 - там отговорите бяха от 7-8-9-10-15-20... Един познат има 320д (е46) и гони разход 6/100. То си зависи от задкормилната гарнитура, така че да речем че карам дядовската :mhihi:
4. Могат ли да се карат спокойно тези коли? Форума е пълен с теми за драгове, дрифтове, как се палят гуми на всяко кръстовище, 101 съвета как да караме с вратите напред... Не съм по тези неща. По улиците като гледам не всичките BMW-та летят и фърчат, така че мисля че може да се карат и нормално :)
Притеснява ме това че километража е разграфен до 260 и в средата се пада 130. Притеснява ме също че има трета стрелка - на разходомера :D

Някакви съвети?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 27 Сеп 2011, 18:44

макар че сме в е36 ,аз мога да дам мнение за е39 защото имам такова тдс автоматик , извънградско с 90км/ч гори 5/5.5 на 100. В града леко каране пада под 10 ако не се буташ в задъствания ,ако я натискаш отива на 12-13. Аз случих на читава и за година и половина освен консумативите /ремъци ,ролки ,в.помпа,филтри ,масла, смених виско /около 230лв/ и радиатор /460 и няколко лв/
ако попаднеш на пазен и продължиш да го пазиш няма да имаш проблеми , ако попаднеш на гроб ще ти вземе здравето тоя мотор ,защото имам и малкия тдс и той е на другата крайност :mhihi:
6>4

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги като каляски !

Мнение от Yandel » 27 Сеп 2011, 19:29

Драгослав написа:Виж тук (стартер+бендикс)

viewtopic.php?f=8&t=252261&p=2774281&hilit=%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D1%81#p2774281

доста полезни неща открих, но не има малко промяна в моето състояние.... ей сега сложих акомулатора и пак така нито върти, нито нищо.. бутнахме я - запали, разходих я да намеря някой сервиз... прибирам се гася, вътря ключа пак да пробвам - пали както трябва.... утре сутринта я водя в сервиза - ако не запали, пак ще бутам, ама все пак няма ли тука някой да се е сблъсквал с нещо такова :confused: :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 27 Сеп 2011, 19:58

Първите 3 точки са в пряка зависимост от 4тата,ако караш както казваш никога няма да имаш повечето проблеми на дрифтаджиите... ;) За километража - вземи си кола с табло до 220 и там средата ще е на 110 :mhihi: ,на разходомера се лепи парче черна изолационна лента (изолирбанд) и проблема е решен. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от ivanatora » 27 Сеп 2011, 20:22

Благодаря за отговорите :yes:
А каква е разликата в разхода между 325 и 525? Колко е по-тежко второто и с еднакви двигатели ли са?

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318is coupe

Мнение от amadeusbg » 27 Сеп 2011, 22:06

player123 написа:Здравейте колеги скоро забелязах на мойто бмв е36 318ис 93година купе,че като го спра на неравна настилка,че отзад гумата рязко стига до калника.Вчера ми се наложи да возя 3 ма души отзад и калника опря в гумата а иначе е на 2 3 см.(карам 17 ки с гуми 225/45/17) Аморотовете не са изпуснали и са здрави следователно си мисля,че проблема е в пружините.Тя принципно отзад си беше ниска и ми се иска малко да я дигна отзад. Лавиатан ми предлага хубави немски по 80 лева,но ми се стуват скъпи чуда се нещо втора ръка какво ще кажете дайте някакъв съвет.Искам отзад да стане по височка отпред си е добре.

Малко късничко се включвам, но и аз имах същия проблем и леко позачуках калниците отвътре и вече не опират, проблемът просто е че гумите са си големички и като натежи отзад си е мазало.

Поздрави

ЕDIT: Можете ли да ми кажете къде се намира въздушния филтър на купето и климатика на e36 купе 92г.

Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 28 Сеп 2011, 18:04

има подробна тема в полезни за това къде се намира и как се сменя...
зад централата конзола е, вляво от жабката
сваля се жабката и се сменя
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 30 Сеп 2011, 0:08

влезнах и аз във филм

колата е компакт 1,6 м43 с газ,загрява си нормално до 90 градуса

проблема ми е че като карам с повече от 50км/ч парното духа студено :conf: темперетурата не пада но няма топло
на място на празен ход има топло и като се кара леко също

някакви идеи?
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 30 Сеп 2011, 10:03

Skip_209 написа:влезнах и аз във филм

колата е компакт 1,6 м43 с газ,загрява си нормално до 90 градуса

проблема ми е че като карам с повече от 50км/ч парното духа студено :conf: темперетурата не пада но няма топло
на място на празен ход има топло и като се кара леко също

някакви идеи?

Позатлачено радиаторче за парно,а може и клапана да е полу затворен/да не работи/..поне това беше на моя Компакт :yes: .След като му премахнах буталцето в клапана и поизчистих радиатора с кислол сега всичко е 6+ :bowdown:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги като каляски !

Мнение от Yandel » 30 Сеп 2011, 14:11

последните няколко дни имах проблеми с охлаждането, оправихме всичко и температурата сега си е както трябва, но усещам че дори парното да ми е изключено, отворите вътре в купето леко се награвят, a всичко си е изключено :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 30 Сеп 2011, 19:33

колеги преди малко си нулирах ойл сървис-а на колата с мост между пиновете 19 и 7, всичко мина наред, но избързах и палнах колата без да съм затворил гнездото с пиновете, след няма и 10 секунди като се усетих я угасих... може ли да има последствия ?? :confused:
Изображение
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 30 Сеп 2011, 20:04

Kambe написа:колеги преди малко си нулирах ойл сървис-а на колата с мост между пиновете 19 и 7, всичко мина наред, но избързах и палнах колата без да съм затворил гнездото с пиновете, след няма и 10 секунди като се усетих я угасих... може ли да има последствия ?? :confused:

Неее :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw е36

Мнение от kokobaroko13 » 01 Окт 2011, 20:01

Да попитам светна ми ABS лампата просто докато си карах това трвбва да е някои датчик по принцип нали ? Нищо друго не свети само ABS има ли значение ляф и десен и лесно ли се вади за смяна .мерси !!! И има ли значение компакт седан купе за е36
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 02 Окт 2011, 18:19

Абе едната втулка на хидравличния обтегач има луфт, та се чудя сега:
1- да го сменя ли с механичен, който имам наличен
2- да сваля обтегача на ремъка на климатика и от него да прехвърля втулката на другия обтечаг
3 - да не го барам :mhihi:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

ПредишнаСледваща

Назад към E36