Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)
Извинявайте че вдигам малко стара тема, тук в софия къде го има тва лепило CM-54. В младост обиколих малки магазинчета и не намерих дори CM-43, само CM-11,CM-12 за плочки.
Търси го в големите вериги човек, Bauhaus, Bricolage... и т.н. Carmyfix CM 54.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
Giovanni написа:Извинявайте че вдигам малко стара тема, тук в софия къде го има тва лепило CM-54. В младост обиколих малки магазинчета и не намерих дори CM-43, само CM-11,CM-12 за плочки.
Има го в склада за платове на Самоковско шосе, преди няколко месеца взимах от там СМ-54.
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Извинявам се,че дигам темата,но искам да попитам,може ли да се претапицира със същия плат.Предна дясна кора,е мн разлепена,а другите са добре.Не ми се купува плат за 1 кора само!Материала е такова пухено,като плиуш.
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- dobrev3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d; 330xd e91; E36 325tds
- Мечтае да кара: Е24 635CSi
Cvetun написа:Извинявам се,че дигам темата,но искам да попитам,може ли да се претапицира със същия плат.Предна дясна кора,е мн разлепена,а другите са добре.Не ми се купува плат за 1 кора само!Материала е такова пухено,като плиуш.
Аз преди време бях питал за този вариант дали става и ми казаха, че можело и така но не ставало същото като с новия плат. Но при теб щом е само за едната кора според мен няма смисъл да купуваш а опитай стария да го залепиш защото новия плат ще е наситен да речем ако е черен ще е наситено черно а на другите кори плата е избелял колкото и да е от слънце от пипане и новият плат ще седи грозно само той ще се откроява . Това си е изцяло лично мнение нали не е казано, че трябва да се съобразяваш с него, както ти харесва на теб.
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Вече пета година и не са мръднали, но са правени от професионалист така ,че ако не ви е работата не се хващайте.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Някой претапицирал ли е корите с беговете на вратите. Днес се пробвах, но на едната кора и разказах играта, втората стана повече от перфе с черна изкуствена кожа, но като погледнах по едно време установих, че на две места кожата се е закъсала-по два-три милиметра и не можах да установя от какво и разлепих кожата-сега и двете ми кори са с лепилото-хенкел и няма почистване, с какво ли не пробвах и не става-кореселин-нищо не става с него, шкурка-замазва се, но продължавам с шкурката, па каквото стане, някой ако има опит да казва докато не съм съсипал корите
- baitun
- ентусиаст
-
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Колеги да покажа и при мен как е станало.
Ето ги старите кори,не се виждат много добре но става ясно,от другата страна е същата работа,и са виснали доста гадно
Ето ги и свалени корите,на снимката се вижда най-горната само е почистена,другите не са.Много е важно да се каже че корите трябва много внимателно да се дърпат,защото те са залепени и се чупят лесно,Най-добре е внимателно със отверка по лека лека да се повдига и да се отлепя и със отверката да се човърка залепеното.Лесно се чупят и трябва да се внимава!!!!!
Ето и как са станали
Ето ги старите кори,не се виждат много добре но става ясно,от другата страна е същата работа,и са виснали доста гадно
Ето ги и свалени корите,на снимката се вижда най-горната само е почистена,другите не са.Много е важно да се каже че корите трябва много внимателно да се дърпат,защото те са залепени и се чупят лесно,Най-добре е внимателно със отверка по лека лека да се повдига и да се отлепя и със отверката да се човърка залепеното.Лесно се чупят и трябва да се внимава!!!!!
Ето и как са станали
- patkana1
- младши ентусиаст
-
Аз използвах изкуствена кожа,най-еластичната която имаше в магазина.Уви обаче не беше достатъчно еластична и на доста ръбове трябваше да се реже и преподгъва.Не е станало перфектно но определено е много по-добре от предните.Аз използвах лепило Carmy FIX CM-54.Това обаче е само за кожата към корите.Защото аз със същото лепило пробвах да залепя корите към големите кори и не се получи добре,ще трябва пак да ги сваля и да ги дозалепя със силикон...Като цяло почистват се добре с коресилин,маха се старото лепило,нанася се грунд и от 2-те страни тънък слой лепило и след това се напасва кожата и се преценява колко да има да се подгъне и почва да се лепи от средата към ръбовете.Това определено е голяма играчка и със такава кожа няма как да стане без да се реже,но на мен пак ми харесва много.

- patkana1
- младши ентусиаст
-
Ето как е и на колата
Успех на всички!

Успех на всички!

- patkana1
- младши ентусиаст
-
- baitun
- ентусиаст
-
Ето и моите с беговете, никакви рязаници и т.н., мисля, че са перфе, само дето едвам изчистих старото лепило/под старо разбирайте момент на хенкел от 2-3 дена-разката ми се фамилията
/
найс, а

найс, а

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
- vedesign
- Потребител
-
- Кара: BMW E36
Имам една питанка... Махнах тавичката на която стои старата тапицерия, е36 седан шофьорска, но тея крачета които я държат половината се счупиха. Какво правим в такъв случай, да я лепя с някакво лепило за да се захване за кората или с рапидки, но да не са големи???? Дайте идея