ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318is coupe

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от amadeusbg » 02 Окт 2011, 18:57

Здравейте,
карам e 36 купе и от вчера имоам следния проблем - когато отворя вратата стъклото на долу и стък лото не слиза на долу, мисля си, че проблемът е, че "не казва" на вратата, че е отворена, защото и лампата в купето не светвасъщо, но нямам идея защо се получава така..

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 03 Окт 2011, 12:30

amadeusbg написа:Здравейте,
карам e 36 купе и от вчера имоам следния проблем - когато отворя вратата стъклото на долу и стък лото не слиза на долу, мисля си, че проблемът е, че "не казва" на вратата, че е отворена, защото и лампата в купето не светвасъщо, но нямам идея защо се получава така..

Поздрави

вероятно ти е заседнал бутона на колонката, провери дали не е клеясал и да е постоянно натиснат :winky:
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: е46 330d

Мнение от tedo_credo » 03 Окт 2011, 22:06

колеги днес минах стенд преден и заден мост на мойта е36-ца.Но ми казаха,че горната втулка на носача скърцала.За тази ли става въпрос и ако е смена,ще трябва ли пак да минавам стенд. http://www.polyurethan.me/DSCF2330.jpg
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: е46 330d

Мнение от tedo_credo » 04 Окт 2011, 21:41

колеги кажете,че скърца като някой москвич
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 04 Окт 2011, 23:09

Сменяй с нови, после на реглаж , сменяш и двете страни обаче :yes:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 04 Окт 2011, 23:11

tedo_credo написа:колеги кажете,че скърца като някой москвич

Вземи една спинцовка с вода и малко веро и пръсни там и ако спре да скърца значи си открил проблема...а и това там е тампон :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 04 Окт 2011, 23:54

Здравейте, колеги значи имам проблем с задно дясно колело, вчера оглеждам колата и забелязвам, че колелото е леко на една страна :shock: а не съм се удрял настрани за да има нещо криво и така взех да оглеждам отдолу всичко по окачването и нищо, единственото което открих е направо разпърцан тампон на носача които е към купето ( не знам как се казва точно дано ме разбере за кое говоря :oops: ) тампоните ясно ще се сменят и двата но дали от там идва тва отклонение на колелото или да търся другаде ако може и съвет къде ако нее там проблема. Благодаря предварително.
Ей тоя е тампона Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 05 Окт 2011, 10:35

PaCk0o написа:Здравейте, колеги значи имам проблем с задно дясно колело, вчера оглеждам колата и забелязвам, че колелото е леко на една страна :shock: а не съм се удрял настрани за да има нещо криво и така взех да оглеждам отдолу всичко по окачването и нищо, единственото което открих е направо разпърцан тампон на носача които е към купето ( не знам как се казва точно дано ме разбере за кое говоря :oops: ) тампоните ясно ще се сменят и двата но дали от там идва тва отклонение на колелото или да търся другаде ако може и съвет къде ако нее там проблема. Благодаря предварително.

Възможно е,дори като минаваш през някоя неравност колата е неустойчива.Тампоните струват около 15лв бройката и се водят тампони купе,надлъжен носач,поне мен така ме разбраха в магазина.Смяната е малко кофти.Свалят се колелеата главините,за да се стигне до носача.След това трябва да се избият старите тампони и да се набият новите.Това трябва да стане с преса,но има майстори ,които го правят с чук и секач,което не е добре и препоръчително.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 05 Окт 2011, 11:49

Някой да сподели...Като ти причатква този "демпер (успокоител-трепт.вибр.)"/където опъва ремъка, амортисьорчето/ на ремъка, зимата доде е студено 2-3 пъти още отначало като запалиш....какво ще рече...че е за смяна или, че просто му е студено :)

За М43б16 става дума :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 05 Окт 2011, 12:39

Драгослав написа:
PaCk0o написа:Здравейте, колеги значи имам проблем с задно дясно колело, вчера оглеждам колата и забелязвам, че колелото е леко на една страна :shock: а не съм се удрял настрани за да има нещо криво и така взех да оглеждам отдолу всичко по окачването и нищо, единственото което открих е направо разпърцан тампон на носача които е към купето ( не знам как се казва точно дано ме разбере за кое говоря :oops: ) тампоните ясно ще се сменят и двата но дали от там идва тва отклонение на колелото или да търся другаде ако може и съвет къде ако нее там проблема. Благодаря предварително.

Възможно е,дори като минаваш през някоя неравност колата е неустойчива.Тампоните струват около 15лв бройката и се водят тампони купе,надлъжен носач,поне мен така ме разбраха в магазина.Смяната е малко кофти.Свалят се колелеата главините,за да се стигне до носача.След това трябва да се избият старите тампони и да се набият новите.Това трябва да стане с преса,но има майстори ,които го правят с чук и секач,което не е добре и препоръчително.

Колега след като отвих трите болта носача си висна точно под прага и не виждам смисъл да разглобявам всичко и наистина си трябва преса или няква скоба за да не се сваля, ся гледам и тая страна ми е виснала леко се едно изпуснал амортисьор, а на него нищо му няма, дано всичко идва от тоя куция тампон. Никой ли не може да каже дали от там ми е криво колелото :roll: че не ми се дават 5 пъти пари за реглаж.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 05 Окт 2011, 19:41

lubchitu написа:Някой да сподели...Като ти причатква този "демпер (успокоител-трепт.вибр.)"/където опъва ремъка, амортисьорчето/ на ремъка, зимата доде е студено 2-3 пъти още отначало като запалиш....какво ще рече...че е за смяна или, че просто му е студено :)

За М43б16 става дума :)

Повдигни му маншончето и долей масло.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 06 Окт 2011, 17:24

Някой може ли да каже къде се продава и колко струва пластмасата,която е под раменете на чистачиките?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viksan_1985 » 06 Окт 2011, 18:22

Здравейте колеги,имам 2 бързи въпроса:
1- колко литра като обем е охладителната течност(антифриз) при м40б16 е36?
2-има ли м40б16 е36 пробка на блока или всичко изтича от пробката на радиатора питам защото 40мин оглеждах двг-то но не видях такова животно?
Благодаря предварително! :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 06 Окт 2011, 19:29

Драгослав написа:Някой може ли да каже къде се продава и колко струва пластмасата,която е под раменете на чистачиките?

60-70 лв, за купе, при дилър на БМВ, тази част мисля е само оригинал. На седана е различна, не можах да разгадая за какво питаш.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 06 Окт 2011, 20:16

Le Transporteur написа:
Драгослав написа:Някой може ли да каже къде се продава и колко струва пластмасата,която е под раменете на чистачиките?

60-70 лв, за купе, при дилър на БМВ, тази част мисля е само оригинал. На седана е различна, не можах да разгадая за какво питаш.

:yes: Тия дни я бях гледал, че моята е зле и се очертава смяна.
Номенклатурен номер : 51711977677
Описание : КАПАК ПОД ЧИСТАЧКИТЕ
Ед.цена (с ДДС) : 68.27 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените.

ПредишнаСледваща

Назад към E36