ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от vladi_a_i » 06 Окт 2011, 22:47

viksan_1985 написа:Здравейте колеги,имам 2 бързи въпроса:
1- колко литра като обем е охладителната течност(антифриз) при м40б16 е36?
2-има ли м40б16 е36 пробка на блока или всичко изтича от пробката на радиатора питам защото 40мин оглеждах двг-то но не видях такова животно?
Благодаря предварително! :D

Погледни под изпускателните колектори малко по назаде на блока и ще я видиш-то дефакто е болт,на м43 и м42 е там,би трябвало и при теб да е там.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 07 Окт 2011, 11:02

Le Transporteur написа:
Драгослав написа:Някой може ли да каже къде се продава и колко струва пластмасата,която е под раменете на чистачиките?

60-70 лв, за купе, при дилър на БМВ, тази част мисля е само оригинал. На седана е различна, не можах да разгадая за какво питаш.

Интересува ме за седан.Питам защото видях че моята пластмаса е доста понапукана и искам да я смена.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 07 Окт 2011, 11:29

Колеги, интересува ме може ли да се смени и лесно ли се сменя на задната броня това за куката просто самата резба я няма изгинла е и не може да се закачи куката за теглене ?
Благодаря

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 07 Окт 2011, 14:00

Slu4ainiK написа:Колеги, интересува ме може ли да се смени и лесно ли се сменя на задната броня това за куката просто самата резба я няма изгинла е и не може да се закачи куката за теглене ?
Благодаря

Сменяш левия рог на бронята и си готов. Роговете се държат на по две гайки откъм багажника(свалят се 1-2 кори), сваляш бронята и сменяш дефектния.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 07 Окт 2011, 20:21

Драгослав написа:
Le Transporteur написа:
Драгослав написа:Някой може ли да каже къде се продава и колко струва пластмасата,която е под раменете на чистачиките?

60-70 лв, за купе, при дилър на БМВ, тази част мисля е само оригинал. На седана е различна, не можах да разгадая за какво питаш.

Интересува ме за седан.Питам защото видях че моята пластмаса е доста понапукана и искам да я смена.

За седана е по-евтина,24лв мисля беше парчето (две части са) когато го вземах от Дару.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 08 Окт 2011, 10:50

Как се маха долната част на седалка за Е36
Отпред имам два болта и ги развих и предната част вече е свободна но отзад мисля че има някакви щипки които не знам как да се махнат освен да се счупят

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: гумите да пушът

Мнение от DRIFT MASHINA » 08 Окт 2011, 13:58

До колкото знам и отзад трябва да има два болта които трябва да се развият

Потребител
Аватар
Кара: го на бири
Мечтае да кара: нова кола

Мнение от FiShy » 08 Окт 2011, 14:10

[color=blue.] Здравейте колеги , от скоро съм собственик на БМВ E36 M40B16 "или поне така си мисля. Още с докарването имах проблеми , София/ Търново 9 часа. Колата загряваше адски много, половината радиатор беше студен , което ми говореше термостат. Нямах нужните инструменти да го смъкна на път.

Както и да е, сега основния проблем , който срещам след следните ремонти:

1. смъкнах главата и я' занесох да я' шлайфат , казаха че няма пукнато. Сложих новата гарнитура "ЕЛРИНГ" и я' затворих.

2. Смених термостата с чисто нов

3.Смених виското с ново

Единствено остана да преместя изпарителя на газта защото така е сложен , че няма как да се постави пластмасовия дифузйор между перката и радиатора " незнам как са я карали така идиотите" .

Остана ми същия проблем със загряването но се случва по-бавно от преди. И е някак си странно , защото както си седи стрелката за температурата на 12 ч. изведнъж тръгва ряско към червеното.

Другото което е , когато я паля студена мога да я обезвъздуша през пропката на радиатора. Обаче веднъж загрее ли повече от допустимото не вади вода и мехурчета от там , ами само пара/въздух. И направо завира. Отварям капачката на радиатора и доливам на запалена кола , обаче без файда , постоянно си вади пара/въздух.

Да подчертая не съм сменял водна помпа.

От какво може да е цялата тая работа , че започва да ми писва и ще го изхвърля този двигател

[/color] :ranting: :censored: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 08 Окт 2011, 18:40

DRIFT MASHINA написа:До колкото знам и отзад трябва да има два болта които трябва да се развият

Отпред има два болта а отзад две щипки които се счупиха :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Окт 2011, 18:51

FiShy написа:[color=blue.] Здравейте колеги , от скоро съм собственик на БМВ E36 M40B16 "или поне така си мисля. Още с докарването имах проблеми , София/ Търново 9 часа. Колата загряваше адски много, половината радиатор беше студен , което ми говореше термостат. Нямах нужните инструменти да го смъкна на път.

1. смъкнах главата и я' занесох да я' шлайфат , казаха че няма пукнато. Сложих новата гарнитура "ЕЛРИНГ" и я' затворих.

3.Смених виското с ново

Единствено остана да преместя изпарителя на газта защото така е сложен , че няма как да се постави пластмасовия дифузйор между перката и радиатора " незнам как са я карали така идиотите" .

Остана ми същия проблем със загряването но се случва по-бавно от преди. И е някак си странно , защото както си седи стрелката за температурата на 12 ч. изведнъж тръгва ряско към червеното.

Другото което е , когато я паля студена мога да я обезвъздуша през пропката на радиатора. Обаче веднъж загрее ли повече от допустимото не вади вода и мехурчета от там , ами само пара/въздух. И направо завира. Отварям капачката на радиатора и доливам на запалена кола , обаче без файда , постоянно си вади пара/въздух.

От какво може да е цялата тая работа , че започва да ми писва и ще го изхвърля този двигател

Мож радиатора да е запушен.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 08 Окт 2011, 20:08

или има някъде въздушен балон
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 08 Окт 2011, 20:40

FiShy написа:[color=blue.] Здравейте колеги , от скоро съм собственик на БМВ E36 M40B16 "или поне така си мисля. Още с докарването имах проблеми , София/ Търново 9 часа. Колата загряваше адски много, половината радиатор беше студен , което ми говореше термостат. Нямах нужните инструменти да го смъкна на път.

3.Смених виското с ново

Аз искам да кажеш на газ ли е колата когато прави така,и пробвал ли си да я караш само на бензин?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е36,е36,е39
Мечтае да кара: колело турбо

Мнение от В.Стефанов » 08 Окт 2011, 22:06

Добър вечер.Някой може ли да ми каже колко мм трябва да е фланеца за спортния филтър на M50TUB25.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318is coupe

Мнение от amadeusbg » 09 Окт 2011, 9:11

zazomazo написа:
amadeusbg написа:Здравейте,
карам e 36 купе и от вчера имоам следния проблем - когато отворя вратата стъклото на долу и стък лото не слиза на долу, мисля си, че проблемът е, че "не казва" на вратата, че е отворена, защото и лампата в купето не светвасъщо, но нямам идея защо се получава така..

Поздрави

вероятно ти е заседнал бутона на колонката, провери дали не е клеясал и да е постоянно натиснат :winky:

Сигурно е ужасно тъп въпрос, но къде е тази колонка :roll:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 09 Окт 2011, 9:58

amadeusbg написа:
zazomazo написа:
amadeusbg написа:Здравейте,
карам e 36 купе и от вчера имоам следния проблем - когато отворя вратата стъклото на долу и стък лото не слиза на долу, мисля си, че проблемът е, че "не казва" на вратата, че е отворена, защото и лампата в купето не светвасъщо, но нямам идея защо се получава така..

Поздрави

вероятно ти е заседнал бутона на колонката, провери дали не е клеясал и да е постоянно натиснат :winky:

Сигурно е ужасно тъп въпрос, но къде е тази колонка :roll:

Там където се заключва вратата спрямо купето ти е колонката..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

ПредишнаСледваща

Назад към E36