ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- FiShy
- Потребител
-
- Кара: го на бири
- Мечтае да кара: нова кола
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
[/quote]
Аз искам да кажеш на газ ли е колата когато прави така,и пробвал ли си да я караш само на бензин?[/quote]
Да на газ я карам, но и на бензин го прави това нещо. Докато не е загряла няма проблем. Тоест обезвъздушава се от пропката и по някое време започва да изкарва само вода без балончета. Все едно е добре обезвъздушена. Дори когато стрелката стигне средата да речем за десетина минути пак е добре, но малко след това рязко в рамките на минута/две тръгва към червеното. Тогава пак отварям капаци чудесии развъртам пропката и вади само чиста пара. И пак да кажа термостат/ шлайф/ гарнитура всичко съм направил. Когато вече е доста загряла да речем малко след чертата , която се пада първа след средната на запалена кола доливам на отворена пропка , но не се обезвъздушава свисти парата и тва е.
Аз искам да кажеш на газ ли е колата когато прави така,и пробвал ли си да я караш само на бензин?[/quote]
Да на газ я карам, но и на бензин го прави това нещо. Докато не е загряла няма проблем. Тоест обезвъздушава се от пропката и по някое време започва да изкарва само вода без балончета. Все едно е добре обезвъздушена. Дори когато стрелката стигне средата да речем за десетина минути пак е добре, но малко след това рязко в рамките на минута/две тръгва към червеното. Тогава пак отварям капаци чудесии развъртам пропката и вади само чиста пара. И пак да кажа термостат/ шлайф/ гарнитура всичко съм направил. Когато вече е доста загряла да речем малко след чертата , която се пада първа след средната на запалена кола доливам на отворена пропка , но не се обезвъздушава свисти парата и тва е.
- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
дърпай по сериозно с годините е залепналаBT9028BA написа:DRIFT MASHINA написа:До колкото знам и отзад трябва да има два болта които трябва да се развият
Отпред има два болта а отзад две щипки които се счупиха
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Здравейте, от известно време имам проблем с паленето сутрин, едва завърта, но все пак пали. Според мен проблема е в акумулатора(окото му е черно, което означава "недостатъчно зареден") свалих го и го зареждах около 15-16 часа окото си остана черно, взех един уред и премерих 13.5 В, което ми се стори странно. След това го качих на колата, запалих нормално пуснах парно, фарове, радиото, плафона и отидох да меря дали зарежда или не - премерих 13.9 В, което също ми се вижда странно. Четох в други теми че трябва да е 14.4, но минимума бил 13.7, та както и да е ако си купя нов акумулатор това недозареждане дали няма да го съсипе? Поздрави!
- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
Колега купи си нов акумулатор и не се занимавай с глупости,ако пак ти направи така значи ти прави някъде отечка и яде тока,но винаги може да си смениш акумулатора с нов и гаранция алабалаSvetlyoSvetlyo написа:Здравейте, от известно време имам проблем с паленето сутрин, едва завърта, но все пак пали. Според мен проблема е в акумулатора(окото му е черно, което означава "недостатъчно зареден") свалих го и го зареждах около 15-16 часа окото си остана черно, взех един уред и премерих 13.5 В, което ми се стори странно. След това го качих на колата, запалих нормално пуснах парно, фарове, радиото, плафона и отидох да меря дали зарежда или не - премерих 13.9 В, което също ми се вижда странно. Четох в други теми че трябва да е 14.4, но минимума бил 13.7, та както и да е ако си купя нов акумулатор това недозареждане дали няма да го съсипе? Поздрави!
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Как се сваля от скоростния лоста тази топка???
Пробвах с яко дърпане,но не излиза.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
SvetlyoSvetlyo написа:Здравейте, от известно време имам проблем с паленето сутрин, едва завърта, но все пак пали. Според мен проблема е в акумулатора(окото му е черно, което означава "недостатъчно зареден") свалих го и го зареждах около 15-16 часа окото си остана черно, взех един уред и премерих 13.5 В, което ми се стори странно. След това го качих на колата, запалих нормално пуснах парно, фарове, радиото, плафона и отидох да меря дали зарежда или не - премерих 13.9 В, което също ми се вижда странно. Четох в други теми че трябва да е 14.4, но минимума бил 13.7, та както и да е ако си купя нов акумулатор това недозареждане дали няма да го съсипе? Поздрави!
Моя стария не издържа "окото" му да стане черно даже

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
Драгослав написа:Как се сваля от скоростния лоста тази топка???
пробваи да я отвиеш
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
SvetlyoSvetlyo написа:Здравейте, от известно време имам проблем с паленето сутрин, едва завърта, но все пак пали. Според мен проблема е в акумулатора(окото му е черно, което означава "недостатъчно зареден") свалих го и го зареждах около 15-16 часа окото си остана черно, взех един уред и премерих 13.5 В, което ми се стори странно. След това го качих на колата, запалих нормално пуснах парно, фарове, радиото, плафона и отидох да меря дали зарежда или не - премерих 13.9 В, което също ми се вижда странно. Четох в други теми че трябва да е 14.4, но минимума бил 13.7, та както и да е ако си купя нов акумулатор това недозареждане дали няма да го съсипе? Поздрави!
Аз няма да те пращам за акумулатор като колегите,според мен първо замери дали нямаш утечка някъде,щото сещаш се че и нов да вземеш след време ще е същото. Какво ти се стори странно в замерените напрежения,те и двете са нормални?
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Драгослав написа:Как се сваля от скоростния лоста тази топка???
Разгледай дали в долния край няма малка дупчица за шестограмче. Преди време имах подобно недоразумение

- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Колко литра антифриз събира М43Б16 95г.
Мерси предварително
Мерси предварително

- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
кън 6.5 зависи
купи си 3 литра антифриз + 3 литра вода налей ги и после нали на следващият ден ако се наложи долей вода.

- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M40B18
Искам да попитам има ли различни модели на дигиталният климатроник.На моята кола на дисплея долу в ляво седи едно вентилаторче,а не AUTO.Дали има модели на които да не се регулира автоматично силата на вентилатора?
Като натисна копчето AUTO и като достигне дадената температура спира да духа топло примерно,но не регулира автоматично силата на вентилатора.
Поздрави
Като натисна копчето AUTO и като достигне дадената температура спира да духа топло примерно,но не регулира автоматично силата на вентилатора.
Поздрави
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
xamctepa написа:Искам да попитам има ли различни модели на дигиталният климатроник.На моята кола на дисплея долу в ляво седи едно вентилаторче,а не AUTO.Дали има модели на които да не се регулира автоматично силата на вентилатора?
Поздрави
Единственото различие в дигиталникте климатроници на Е36,което аз знам е,че на единия вид на дисплея като се натисне ауто се появява едно вентилаторче,а на другия вид пише само ауто,без вентилторчето.Тези които имат вентилаторче могат да показват с колко километра се движи колата,оборотите и още някои неща.Мисля,че се правеше като се натисне едновременно копчето за задния прозорец и ауто+даване на контакт.А относно регулирането на силата на вентилатора,трябва на ауто,автоматично да се регулира.

- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M40B18
Драгослав написа:xamctepa написа:Искам да попитам има ли различни модели на дигиталният климатроник.На моята кола на дисплея долу в ляво седи едно вентилаторче,а не AUTO.Дали има модели на които да не се регулира автоматично силата на вентилатора?
Поздрави
Единственото различие в дигиталникте климатроници на Е36,което аз знам е,че на единия вид на дисплея като се натисне ауто се появява едно вентилаторче,а на другия вид пише само ауто,без вентилторчето.Тези които имат вентилаторче могат да показват с колко километра се движи колата,оборотите и още някои неща.Мисля,че се правеше като се натисне едновременно копчето за задния прозорец и ауто+даване на контакт.А относно регулирането на силата на вентилатора,трябва на ауто,автоматично да се регулира.
Да,за скритите функции знам,но явно нещо не е наред,защото на AUTO не ми регулира оборотите,а аз си ги сменям...
- Yandel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги като каляски !
Чувам някакъв странен звук докато ми работи парното... вътре в колата се чува някакво по-механично триене или прескърцване от време на време, а отвън странно съскане
Не го прави постоянно, а от време на време, но все пак... Някой ако има представа за какво говоря