ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
vladi_a_i написа:Skip_209 написа:влезнах и аз във филм
колата е компакт 1,6 м43 с газ,загрява си нормално до 90 градуса
проблема ми е че като карам с повече от 50км/ч парното духа студенотемперетурата не пада но няма топло
на място на празен ход има топло и като се кара леко също
някакви идеи?
Позатлачено радиаторче за парно,а може и клапана да е полу затворен/да не работи/..поне това беше на моя Компакт.След като му премахнах буталцето в клапана и поизчистих радиатора с кислол сега всичко е 6+
при мен се оказа термостат,на дълъг път леко ми падаше стрелката но го мислех за нормално.
онзи ден се зачетох в една тема с подобни симптоми а и вчера като беше по студено си пролича съвсем.
днес си взех един термостат Бер и всичко е 6,в колата е Африка

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
- angel-318is
- Потребител
-
Колеги,от къде мога да си намеря капак на шпер касетата "малкото прасе" за Е36?
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Драгослав написа:xamctepa написа:Искам да попитам има ли различни модели на дигиталният климатроник.На моята кола на дисплея долу в ляво седи едно вентилаторче,а не AUTO.Дали има модели на които да не се регулира автоматично силата на вентилатора?
Като натисна копчето AUTO и като достигне дадената температура спира да духа топло примерно,но не регулира автоматично силата на вентилатора.
Поздрави
Ако имаш проблем с управлението на климатроника,обикновенно се разваля един кондензатор на конзолата за управление.Провери си го,има тема със снимки.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Skip_209 написа:vladi_a_i написа:Skip_209 написа:влезнах и аз във филм
колата е компакт 1,6 м43 с газ,загрява си нормално до 90 градуса
проблема ми е че като карам с повече от 50км/ч парното духа студенотемперетурата не пада но няма топло
на място на празен ход има топло и като се кара леко също
някакви идеи?
Позатлачено радиаторче за парно,а може и клапана да е полу затворен/да не работи/..поне това беше на моя Компакт.След като му премахнах буталцето в клапана и поизчистих радиатора с кислол сега всичко е 6+
при мен се оказа термостат,на дълъг път леко ми падаше стрелката но го мислех за нормално.
онзи ден се зачетох в една тема с подобни симптоми а и вчера като беше по студено си пролича съвсем.
днес си взех един термостат Бер и всичко е 6,в колата е Африка
Е ти с това падане на стрелката по време на каране трябваше да започнеш въпроса,та по бързо да свършим

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M40B18
Драгослав написа:Драгослав написа:xamctepa написа:Искам да попитам има ли различни модели на дигиталният климатроник.На моята кола на дисплея долу в ляво седи едно вентилаторче,а не AUTO.Дали има модели на които да не се регулира автоматично силата на вентилатора?
Като натисна копчето AUTO и като достигне дадената температура спира да духа топло примерно,но не регулира автоматично силата на вентилатора.
Поздрави
Ако имаш проблем с управлението на климатроника,обикновенно се разваля един кондензатор на конзолата за управление.Провери си го,има тема със снимки.
Знам я темата,но не знам дали имам проблем с управлението,затова и питах тука

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
Със сигурност,когато натиснеш ауто,вентилатора се регулира автоматично,в зависимост от зададените градуси.
- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M40B18
Драгослав написа:Със сигурност,когато натиснеш ауто,вентилатора се регулира автоматично,в зависимост от зададените градуси.
Мерси за отговора,такова мнение ми трябваше,значи сега съм сигурен,че имам проблем с управлението

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Някой да каже като отворя скритите функции на дигиталното управление на климатика какво точно показва всяка и как се управляват?

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
em1l написа:Някой да каже като отворя скритите функции на дигиталното управление на климатика какво точно показва всяка и как се управляват?
Разгледай тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20980
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Я сега споделете....вчера си сменях термостат,водна помпа,антифриз....и днес се прибирам от работа и отварям капака да видя какво става....и след една две минутки почва да се чува съскане от капачката на радиатора,май!?!?
Т'ва нормално ли е или....че дося не съм се заслушвал или го е нямало/едно от двете/ ?!?!
Т'ва нормално ли е или....че дося не съм се заслушвал или го е нямало/едно от двете/ ?!?!
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
lubchitu написа:Я сега споделете....вчера си сменях термостат,водна помпа,антифриз....и днес се прибирам от работа и отварям капака да видя какво става....и след една две минутки почва да се чува съскане от капачката на радиатора,май!?!?
Вероятно съскането е било от пропката за обезвъздушаване.Ще съска ако не е добре затегната и ако системата не е добре обезвъздушена,но е възможно и да си я скъсал.Това става много лесно,особенно ако е била топла и си я завивал с монета от 50 стотинки

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Драгослав написа:lubchitu написа:Я сега споделете....вчера си сменях термостат,водна помпа,антифриз....и днес се прибирам от работа и отварям капака да видя какво става....и след една две минутки почва да се чува съскане от капачката на радиатора,май!?!?
Вероятно съскането е било от пропката за обезвъздушаване.Ще съска ако не е добре затегната и ако системата не е добре обезвъздушена,но е възможно и да си я скъсал.Това става много лесно,особенно ако е била топла и си я завивал с монета от 50 стотинки,аз така скъсах моята.
Не се притеснявай,нормално е. Когато изстива антифриза отваря клапанчето и поема въздух,иначе ще направи вакуум.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Колеги,някой има ли представа ринговете на фаровете "Сонар" дали са с крушки и,дали се сменят?