ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
някой да има идея защо не мога да извадя кабела от свещта? 3 от 4 ги вадя и накрая запъва ... какво може да я спира? бая дърпане/въртене падна .. със сила няма стане 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
katra_fm написа:някой да има идея защо не мога да извадя кабела от свещта? 3 от 4 ги вадя и накрая запъва ... какво може да я спира? бая дърпане/въртене падна .. със сила няма стане
Пробвай с клещи...най много да даде фира лулата..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Относно пружини на Е36.
Имам много солидни амортисьори на предницата на М44 Coupe, в комплект с пружини от 318тдс комби.
Понеже амортисьорите са зверски, предницата седи малко по-висока за вкуса ми. Амортисьорите не позволяват каране с по-малко намотки, спортни пружини и т.н. (тип. Eibach, Weitec, бла бла бла) по заводски спецификации.
Единствената ми алтернатива да направя нещата нормално е да ползвам М-пружини стандартни.
Въпросите са следните:
. Пружините за 318tds по-твърди ли са от на бензиновите 4-6цил., респ. по-тежък ли е мотора?
. Има ли разлика м/у М пружини за 4 цил. и М пружини за 6 цил?
. Само един тип Мтех окачване ли има или са като при Е39 Мтех1 и Мтех2 окачвания?
. Понеже намирам основно Мтех пружини за 6цил, някой слагал ли е на 4цил купе и с колко сваля надолу грубо?
. Задницата пада ли допълнително при задни Мтех пружини спрямо нормални? Те би трябвало да са еднакви, понеже тежестта в/у задния мост е същата. Целя задницата да си ми остане на същата височина. Ръба на гумата е равен на ръба на калника и изглежда перфектно.
. Как се различават Мтех пружините от нормалните, какъв цвят са белезите при Е36?
. Някой да има 4 пружини от 4цил. Мтех?
Благодаря!
Имам много солидни амортисьори на предницата на М44 Coupe, в комплект с пружини от 318тдс комби.
Понеже амортисьорите са зверски, предницата седи малко по-висока за вкуса ми. Амортисьорите не позволяват каране с по-малко намотки, спортни пружини и т.н. (тип. Eibach, Weitec, бла бла бла) по заводски спецификации.
Единствената ми алтернатива да направя нещата нормално е да ползвам М-пружини стандартни.
Въпросите са следните:
. Пружините за 318tds по-твърди ли са от на бензиновите 4-6цил., респ. по-тежък ли е мотора?
. Само един тип Мтех окачване ли има или са като при Е39 Мтех1 и Мтех2 окачвания?
. Понеже намирам основно Мтех пружини за 6цил, някой слагал ли е на 4цил купе и с колко сваля надолу грубо?
. Задницата пада ли допълнително при задни Мтех пружини спрямо нормални? Те би трябвало да са еднакви, понеже тежестта в/у задния мост е същата. Целя задницата да си ми остане на същата височина. Ръба на гумата е равен на ръба на калника и изглежда перфектно.
. Как се различават Мтех пружините от нормалните, какъв цвят са белезите при Е36?
Благодаря!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
liloff написа:Относно пружини на Е36.
Въпросите са следните:
Благодаря!
Ще отговоря за това което знам със сигурност:
-задните пружини от комби/кабрио са по твърди от на останалите модели - респективно ще ти вдигнат задницата
-да задницата ще падне с Мтех пружини- при задните пружини не е от значение двигателя, а типа на купето- написал съм го по горе.
-различаването е меко казано трудно особено при задните. На предните на най горната навивка има каталожен номер и по него ще разбереш дали са Мтех. Другия вариант е носиш си една стандартна за мостра и мериш дали другата е по късичка, но този метод не е мн точен. При задните каталожните номера не ти вършат работа, там само с ролетката или пак си носиш мостра и сравняваш. При задните можеш и да ги монтираш на място и гледаш.
-имам стандартни задни от седан, ако искаш мога да ти дам да пробваш с тях

иначе не знам кой те излъга,че не можеш да сложиш по ниски пружини на стандартни амортисьори. Можеш да си я свалиш с 30-40мм(максимум) отпред без да се притесняваш за амортисьорите. Отпред съм с 40мм по ниски и няма ядове вече почти 2 години, а е добър компромис м/у визия и практичност

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
Благодаря за инфото за задницата, предницата ми е повече на дневен ред.
За тези амове, производителя казва да не се ползва с къси пружини:

Иначе е ясно, че може да се сложат, просто искам да го направя като хората.
За тези амове, производителя казва да не се ползва с къси пружини:

Иначе е ясно, че може да се сложат, просто искам да го направя като хората.
- maxpower
- ентусиаст
-
Те всички производители на амортисьори така казват. Тези пък на пружините казват обратното 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- vaskina
- Потребител
-
- Кара: E36 M52B20
- Мечтае да кара: camaro ss 1969
Скоро си свалях акумулатора и сега касетофона-БМВ ми иска някакъв код.От къде мога да разбера този код.
- s.stoichkov@abv.bg
- Потребител
-
- Кара: БМВ E36 м43
Въпрос:
ей тази джаджа на снимката( от шофьорската врата - ел. брава)....
как се разкопчава(сваля) някои може ли да ми каже ?
4 букси по различен начин свалих тази е 5-тата явно и тя си има някакъв чалъм
снимки:
http://s7animir.snimka.bg/automobiles/k ... ata.641467
http://s7animir.snimka.bg/automobiles/k ... 7.25867605
ей тази джаджа на снимката( от шофьорската врата - ел. брава)....
как се разкопчава(сваля) някои може ли да ми каже ?
4 букси по различен начин свалих тази е 5-тата явно и тя си има някакъв чалъм
снимки:
http://s7animir.snimka.bg/automobiles/k ... ata.641467
http://s7animir.snimka.bg/automobiles/k ... 7.25867605
- maxpower
- ентусиаст
-
Буташ това оребреното на дясно(спрямо снимката) посока металната пръчка. Ако не е сваляна никога трябва да приложиш малко сила. Постарай се само с ръце без да ползваш чукове, отверки и др да не я счупиш

- littleD
- Потребител
-
- Кара: bmw E60
- Мечтае да кара: колело :) без педали
- Детайли за колата: 530D
- s.stoichkov@abv.bg
- Потребител
-
- Кара: БМВ E36 м43
maxpower
Благодаря
при първа възможност ще пробвам пак. че го напъвах напъвах и викам да не го счупя първо да питам 
не е сваляно до сега.
Благодаря

не е сваляно до сега.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
liloff написа:Относно пружини на Е36.
Благодаря!
М-теха спрямо стандартните трябва да свалят отпред 17мм ,отзад 10мм . Колко са взаимозаменяеми от 6 на 4 цил и каква е разликата във височината не знам. Ето една тема

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Я някой да ми покаже 2та тампона на мотора на е36 m43b18 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
Искам да сложа по лек маховик на е36 318ис разбрах че ми трябва от е30 320 или 325 въпроса ми е дали от е34 520 стария мотор които е м20б20 дали е същия маховик като на е30ката и още едно въпросче имам маховик от м43б16 да ли е по лек и ще станели на иската
- maxpower
- ентусиаст
-
1. Ако твоя маховик е двумасов-12,2kg, а този от м43 е монолитен - 10kg, то този от м43 е по лек. Но с 2кг и честно казано не знам дали си струва разправията. Ако ще го правиш трябва разликата трябва да е по голяма иначе само ще си хвърлиш парите и ще си загубиш времето, а ефекта ще е от минимален до никакъв.
Ако ги имаш както маховика така и читав съединител за него, и ти се занимава можеш да го смениш да видиш как е
2.Маховик от е34 М20 има от по тежките 8,5кг, но не знам дали пасва без струговане на задната част. Лекия м20ков е само от е30 преди Сеп 84г или е21.
Ако ги имаш както маховика така и читав съединител за него, и ти се занимава можеш да го смениш да видиш как е

2.Маховик от е34 М20 има от по тежките 8,5кг, но не знам дали пасва без струговане на задната част. Лекия м20ков е само от е30 преди Сеп 84г или е21.