ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
EnimEn написа:това не е така, проблемът се състои в околната среда, не в кое е полезно за двг и кое не...
Е обясни кое точно и защо не е така

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
vladi_a_i написа:acidburn-525tds написа:Здравейте, ами значи парното си духа топло само когато е в по-високи обороти. Това днес го забелязах, като ходих да връткам малко кола на полигона и парното ми беше на първа степен и вътре стана толкова топло, че направо спрях парното и отворих прозореца. Колата е 318 тдс с климатик компакт 98'. А на свободен ход духа нито топло, нито студено едно хладко такова, но не можеш да се стоплиш от него. Някой ако има представа, защо става това и как се оправя точно на компакт ТДС, може да ми сподели на ЛС или тук в темата. Мерси предварително.
Виж си първо нивото на антифриза
Има антифриз.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
acidburn-525tds написа:vladi_a_i написа:acidburn-525tds написа:Здравейте, ами значи парното си духа топло само когато е в по-високи обороти. Това днес го забелязах, като ходих да връткам малко кола на полигона и парното ми беше на първа степен и вътре стана толкова топло, че направо спрях парното и отворих прозореца. Колата е 318 тдс с климатик компакт 98'. А на свободен ход духа нито топло, нито студено едно хладко такова, но не можеш да се стоплиш от него. Някой ако има представа, защо става това и как се оправя точно на компакт ТДС, може да ми сподели на ЛС или тук в темата. Мерси предварително.
Виж си първо нивото на антифриза
Има антифриз.
Това на свободен ход демек на място без да я форсираш ли колега е хладко,ако да в този момент пипни маркучите преди парното да ги осетиш на топлина как са...пиши пак.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
EnimEn написа:Alexch написа:Правилно е това болднатото. Не забравяй, че имаш и масло на скоростната кутия, дифа и хидравликата, което също трябва да се разнесе, а това става в движениедокато маслото в двигателя се разнася много бързо. Само първите 2-3 оборота са на сухо и има триене метал в метал. Затова се казва, че мотора не се плаши от много километри, а много на брой студени стартове
това не е така, проблемът се състои в околната среда, не в кое е полезно за двг и кое не...
@Войводата, същите са, само може на генератора да дойде една малка разлика, но не е проблем. Само преди това виж буксите, към които моторът се връзва с купето.
Вече видях за какво става на въпрос ето малко инфо все пак някой да не се чуди като мен всичко си става просто има един датчик по малко на главата на е46 и буксата която остава се изолира

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Alexch написа:EnimEn написа:това не е така, проблемът се състои в околната среда, не в кое е полезно за двг и кое не...
Е обясни кое точно и защо не е такаЗа околната среда ясно.
Ами както е ясно на почти всички, един от главните фактори, влияещи на визкозитета на маслото, е температурата. За всеки един двигател с вътрешно горене и разделно мазане се препоръчва в студовете работа на празен ход без товар с цел оредяване на маслото и проникването му и на най-трудните места. Предавателната кутия и дифа няма да ги броим, защото при кутията първичният вал се върти и на свободна, а той увлича маслото сам по себе си. Дифът пък е пълен с масло, за него е все тая дали като запалиш веднага ще тръгнеш или не...
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги.
Имам нов акумулатор, но ако не карам колата 5-6 дена на тоя студ няма ли нещо да се прецака. Да го сваля ли на топло вкъщи или нищо му няма. Поздрави! 

- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
SvetlyoSvetlyo написа:Здравейте колеги.Имам нов акумулатор, но ако не карам колата 5-6 дена на тоя студ няма ли нещо да се прецака. Да го сваля ли на топло вкъщи или нищо му няма. Поздрави!
По принцип нищо неможе да му стане но щом не я караш по толкова време му откачай едната клема

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Ако акумулаторът ти е нов и държи заряд, и нямаш проблеми по електриката на автомобила, то няма от какво да се притесняваш.

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Войводата написа:SvetlyoSvetlyo написа:Здравейте колеги.Имам нов акумулатор, но ако не карам колата 5-6 дена на тоя студ няма ли нещо да се прецака. Да го сваля ли на топло вкъщи или нищо му няма. Поздрави!
... но щом не я караш по толкова време му откачай едната клема
Е що ?! За да си прави настройки на плеъра всеки път,и да кара по минимум 10тина километра ,за да се самообучава еку-то при всяко закачане на батерията

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
колеги миналата година имах едно закъсване и ме теглиха, стигнах до сервиза всичко точно и после шок , под колата червена локва хидравлично масло , оправихме другия проблем долях масло в хидравликата и си карах до ден днешен ,когато пак заради други проблеми се налага да ме дърпат, пак ли да очаквам да ми изтече хидравличното масло , и защо става така нормално ли е ?
6>4
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Не е нормално, дали да го очакваш не знам
. Колата автоматик ли е? От къде тече маслото? Къде доля последния път?

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
не постна 318ка тдс комби ръчка, ами явно е избило с по - голямо налягане защото всичко беше в масло като я гледах долях 200 милилитра и не е мръднало от тогава , както и преди това , да няма някакъв клапан който да освобождава ако има налягане ,въпреки че от къде е дошло това налягене незнам , от въртене на волана и натискане на спирачка при загасен мотор нещо може ли да и стане на хидравликата 

6>4
някой да драсне на бързо вратата от седан на компакт става ли 

- Flymen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 530D 231hP
elmaza91 написа:някой да драсне на бързо вратата от седан на компакт става ли

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
Подкалник за купе ставали от седан комби компакт и халогените със стоиките същи ли са от мкова и обикновенна броня