Най-добрите фарове ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Най-добрите фарове ?
Доста добре е станало, нещо като не е30-ките и 34-тата,точно така най-добре изглежда светлината от лупата,като точка.При мен със зкв-то отива и в страни от лупата и ме дразни.Ако изрежа така стъклото,ще постигна ли ефекта който търся ?
Le Transporteur написа:JOGI написа:Le Transporteur написа:JOGI написа:
На ЗКВ колко диам. е лупата, при Бош е 68мм. с гривната, едва ли е много по-малка.
На снимките е фар Депоhttp://bmwchannel.com/pics/041208/P1000055.jpg , http://bmwchannel.com/pics/041208/P1000074.jpg , отворът е изрязан с диск 70мм.
не знам колко е.. обаче ето зкв с рингове http://www.dtmpower.net/forum/attachments/bmw-parts-sale/34390d1183426152-zkw-e35-headlights-angel-eyes-picture-003.jpg
моите http://store.picbg.net/pubpic/FC/E0/609b4fa71eaafce0.JPG
според мене ако се направи по тоя начин с рингове, при боша ше е малко смешно..
Dpy написа:Ако изрежа така стъклото,ще постигна ли ефекта който търся ?
Да
Последна промяна JOGI на 12 Фев 2010, 23:54, променена общо 1 път
Мерси че ме светнахте, доста отдавна се заглеждам по фарчетата на 30ките и големите им братя.Да се постопли времето е ще има рязане 

- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Е46 330xi
Малко
искам да попитам за фаровете с лупа от кола с десен волан, казаха ми че като се махне капачката на фара нещо се правело вътре и фара ставал за лява дирекция

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Да, многократно е писано вече по тази тема.
Махаш лупата барабар с рефлектора от корпуса на фара. Това, дето го държиш с ръце го обръщаш с лещата надолу и ще видиш 3 кръстати болта, минаващи през рефлектора към лупата. Ушите на рефлектора са широки - развиваш винтовете една идея и завърташ на обратната страна, след което завиваш.
Махаш лупата барабар с рефлектора от корпуса на фара. Това, дето го държиш с ръце го обръщаш с лещата надолу и ще видиш 3 кръстати болта, минаващи през рефлектора към лупата. Ушите на рефлектора са широки - развиваш винтовете една идея и завърташ на обратната страна, след което завиваш.

Трябва да се обърнат пластините за да свети както трябва,а неда се върти,тогава само се измества лъча.
Инак по темата, ццфл-то не ме радва, защото е много голям диаметър и седи като подарено,а и много грозно си личи,това им е хубавото на селиса,ринга е съразмерен с размера на фара. Ако го нямаше селиса,щях си карам още с депото. Дефакто Депото е тчно копие н абош фара с лупата,а когато е нов свети уникално, няма начукано от камъчета стъкло,няма нагорял рефлектор, нам опушена лупа, няманищо,абе новто си е ново. Мисля скоро и на комбито да му боцна едно депо, да се види у убав фар. те ви снимка на ново депо с лупи
Инак по темата, ццфл-то не ме радва, защото е много голям диаметър и седи като подарено,а и много грозно си личи,това им е хубавото на селиса,ринга е съразмерен с размера на фара. Ако го нямаше селиса,щях си карам още с депото. Дефакто Депото е тчно копие н абош фара с лупата,а когато е нов свети уникално, няма начукано от камъчета стъкло,няма нагорял рефлектор, нам опушена лупа, няманищо,абе новто си е ново. Мисля скоро и на комбито да му боцна едно депо, да се види у убав фар. те ви снимка на ново депо с лупи
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Сигорен съм на 100%,че в момента когато някой се качи на кола с фар хелла ще забрави за друга марка.
Свети възможно най-добре,че даже и от заводските "очи" на скъпите и нови баварци.
Като си монтирах хелата,просто прогледнах и сега е истинско удоволствие да се пътува в тъмната част от денонощието.И другото,което те позволяват е да се дорегулират дългите отделно от късите,моите ги направих така,че ако седя 5мин.на място и на дълги,разтапям асвалта
Ето тук едно фото на къси:
ми ако пална халогените + дългите...познайте.

Свети възможно най-добре,че даже и от заводските "очи" на скъпите и нови баварци.
Като си монтирах хелата,просто прогледнах и сега е истинско удоволствие да се пътува в тъмната част от денонощието.И другото,което те позволяват е да се дорегулират дългите отделно от късите,моите ги направих така,че ако седя 5мин.на място и на дълги,разтапям асвалта

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Mи близичко си ги настроил да светят
, не че е лошо, но по неосветените булеварди в няшия град е много опасно прекалено късно да видиш някой пиян пешаходеж
Ето така са настроени мойте, когато врътката за регулаж е на позиция 1.

Фаровете са Бош с лупи(произведени 2003г.) с затъмнен паразитен рефлектор около лупата.

Не мисля, че светят по зле от тези които си дал на снимката.

Фаровете са Бош с лупи(произведени 2003г.) с затъмнен паразитен рефлектор около лупата.

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
vld написа:Mи близичко си ги настроил да светят, не че е лошо, но по неосветените булеварди в няшия град е много опасно прекалено късно да видиш някой пиян пешаходеж
![]()
Не знам, но на снимката много добре светят, почистени ли са, че аз напролет мисля да направя тази интервенция.А, колкото до хелата, хубав е фара ама малко бие на сонарка, иначе за качество няма какво да си говорим.
Също така да попитам по запознатите, дали на оригиналния габарит мога да му сложа бяла крушка,а не жълта дали се продава някъде и как ще стой ?
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
sonny написа:Трябва да се обърнат пластините за да свети както трябва,а неда се върти,тогава само се измества лъча.
Кои пластини се обръщат и как се прави? Аз съм с Бош с лупа и не ме радват особено. Само съм завъртял лупата.
- egoistichno
- Потребител
-
Борис_Малинов написа:Сигорен съм на 100%,че в момента когато някой се качи на кола с фар хелла ще забрави за друга марка.
Като си монтирах хелата,просто прогледнах и сега е истинско удоволствие да се пътува в тъмната част от денонощието.И другото,което те позволяват е да се дорегулират дългите отделно от късите,моите ги направих така,че ако седя 5мин.на място и на дълги,разтапям асвалта![]()
Браво! Много добре! Ей за това иде реч!
- fricazoi89
- Потребител
-
- Кара: КОМПОТИ
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: [URL=http://www.shampioni.com/?pid=11808][IMG]http://img.shampioni.com/banners/Shamp_1274890219.jpg[/IMG][/URL]
Richmond написа:vld написа:Mи близичко си ги настроил да светят, не че е лошо, но по неосветените булеварди в няшия град е много опасно прекалено късно да видиш някой пиян пешаходеж
![]()
Не знам, но на снимката много добре светят, почистени ли са, че аз напролет мисля да направя тази интервенция.А, колкото до хелата, хубав е фара ама малко бие на сонарка, иначе за качество няма какво да си говорим.
Също така да попитам по запознатите, дали на оригиналния габарит мога да му сложа бяла крушка,а не жълта дали се продава някъде и как ще стой ?
Здравейте колега ето ти една снимка с бели габарити,с 8/10 диода на габарит...две крушки ги взех за 9/10 лева

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
vld написа:Страшно е и очите са му като подарени![]()
Колега за тия пари дето си дал за инпрото по добре да беше взел депо с ангели в пъти по добре изглежда
От Хела по подарени очи няма за Е36, въпрос на вкус!

п.с. а за парите не се притеснявай, спи спокойно!

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
vld написа:Mи близичко си ги настроил да светят
Ми регулирал съм ги стенд,а не пред гаража.
Ако се вгледате по детайлно,ще забележите как идеално е насочен светлиния сноп и не заслепявам насрещно-движещите се коли.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Борис_Малинов написа:vld написа:Mи близичко си ги настроил да светят
Ми регулирал съм ги стенд,а не пред гаража.
Ако се вгледате по детайлно,ще забележите как идеално е насочен светлиния сноп и не заслепявам насрещно-движещите се коли.
Несъм казал, че не са регулирани, а просто са нисички.
Загледай се в снимката коятосъм пуснал, вижда се как отпред в ляво е най-малък ъгъла на светлината.
И мойте са правени на стенд, не че, неможе и на стената, но е много играчка, а в сервиза става за 5 минути.

60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4