Как да си намаля разхода ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Как да си намаля разхода ?
uricatoli написа:...аз така на м42 съм правил 4.5л извън градско, а на сегашния ми компакт 318ТДС в града баща ми правеше 7.. и ми се хвалеше колко гори.. аз направих 5.5..
Това може да стане само ако я тикаш половината път...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Замерена е Пловдив - София - Пловдив (с малко градско) 300 км с 21 литра
Ще си кръстя десния крак Темпомат-а
))
А за градското съм се объркал, щото слагам за по 20/40 лева а това са ~18l/~37l и минавам по 90км/190км.

А за градското съм се объркал, щото слагам за по 20/40 лева а това са ~18l/~37l и минавам по 90км/190км.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
Ае верно е, че голяма част от хората тук сме скъсаняци, ама кажете верно ли си тормозите и без това натовареното ежедневие с тия глупости как да си сваля разхода с кило? еба го ,какъмто и мотор да карам кака и да го карам, аз в града под 13 не падам, и то 13 в неделен ден преди обяд докато няма никви коли или вечерно време след 21ч., а инак си ми е постоянно на 15-18-20, и на 20ката и на 18ката.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
sonny написа:Ае верно е, че голяма част от хората тук сме скъсаняци, ама кажете верно ли си тормозите и без това натовареното ежедневие с тия глупости как да си сваля разхода с кило? еба го ,какъмто и мотор да карам кака и да го карам, аз в града под 13 не падам, и то 13 в неделен ден преди обяд докато няма никви коли или вечерно време след 21ч., а инак си ми е постоянно на 15-18-20, и на 20ката и на 18ката.

~Мишо~ написа:uricatoli написа:...аз така на м42 съм правил 4.5л извън градско, а на сегашния ми компакт 318ТДС в града баща ми правеше 7.. и ми се хвалеше колко гори.. аз направих 5.5..
Абе възможно е да ти кажа

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Горе в полезни има тема как се настройва борда,може и 1/100 да си го направиш разхода
а 5/100 е доста трудна задача и за дизелите,така че...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
направи си една диагностина за всеки случаи...
може нещо да не работи както трябва и то също да помага за по голям разход
като цяло съм забелязъл че гумите ми оказват голямо влияние също..
може нещо да не работи както трябва и то също да помага за по голям разход
като цяло съм забелязъл че гумите ми оказват голямо влияние също..
Пичове, темата я направих с оглед на това, че ако всичко е в изправност, разхода трябва да се върти около тоя от книжката +- 0.5л А аз не мога да си понасям колата, ако нещо не и е наред. "Ефекта на крака" е отделно
)

Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Неможе да я гледаш книжката щото разхода в града в София, Пловдив, Лондон, Берлин и Горно Уйново е различен, да не говорим че тоя разход се мери при изключени всякви консуматори, фарове, климатици и т.н. - та даже и радио
Така че такива перфектни условия и замерване на разход във вакуум са излишни, най-малкото закво си купуваш колата с екстри ако няма да ги ползваш.
От всичко до тук излиза че теб разхода ти е супер
Така че такива перфектни условия и замерване на разход във вакуум са излишни, най-малкото закво си купуваш колата с екстри ако няма да ги ползваш.
От всичко до тук излиза че теб разхода ти е супер

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
bmw325tds написа:-Добро гориво. От Лукоил съм доволен, от Петрол още повече, на Shell само в много спешни случаи!
-Тесни гуми, но ако си с 6-так поне 195 широчина;
-Профилактика на спирачките: почистване на цилиндърчетата;
-Всички стъкла затворени над 50км/ч.
-Всичко излишно от багажника да се махне;
-Климатика от време на време да се включва;
-Минимално потребление на ток (фарове, вентилатор на климатик 15А, реотани на стъклото 20А... изключвай!). Към тази точка се включва и добър акумулатор!
-Бензинов и въздушен филтър;
-Темпомат за извън градско. При мен ми свали разхода с 0.7л. на 100км;
О, боже!!!
А може ли да включвам чистачките понякога ... и да въртя волана като е крайно наложително?!

Абе момчета, я си карайте нормално Е36-ците и стига глупости! Сваляне на разхода, ако искахме нисък разход щяхме да сме в едни други... коли. И мойта 16-ка под 15 в града май не пада, да не говоря, че хем не върви, хем харчи... Ма си я пълня, настъпвам си я с кеф и тва е... Да не включвам климатика / не че го имам де

Иначе - съветите сигурно са полезни

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Евала на колегата преди мен! Такава тема с такива изказвания очаквах във всеки друг форум, но не и в нашия (или Мерцедес)... Купили сте си БМВ, за Бога! Карайте го като такова.
Ако толкова не можете да превъзмогнете тоя разход - една рикша и си пейте.
Да не ми е съвсем офтопик постинга:
С е36 М50Б20 Ванус съм. Градско (Враца) ми дава около 11.5-12л/100км при нормално каране..е, чат-пат и някоя метличка мятам. Отпред съм с 195(или 205, не съм сигурен)/55/15, отзад с 225/55/15. Интересно ако сложа по-тесни гуми отзад (като предните) и го чипна с колко горе-долу ще падне разхода. 'Щото преди време карах м50б20 без ванус, с чип и ми даде доста нисък разход предвид настъпването.

Да не ми е съвсем офтопик постинга:
С е36 М50Б20 Ванус съм. Градско (Враца) ми дава около 11.5-12л/100км при нормално каране..е, чат-пат и някоя метличка мятам. Отпред съм с 195(или 205, не съм сигурен)/55/15, отзад с 225/55/15. Интересно ако сложа по-тесни гуми отзад (като предните) и го чипна с колко горе-долу ще падне разхода. 'Щото преди време карах м50б20 без ванус, с чип и ми даде доста нисък разход предвид настъпването.
Цветане
Ламборджини харчи 25/100 + .. за наще БМВ-та не е нормално. Колежке, проверете си резервоара да не ви е пробит. После като кажа на някой, че не си давам 316-ката за под 6 бона, ми се усмихват, като на дете идиотче ...

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Поредната тема за разхода на гориво и нищо ново. Направете си колите да вървят, а разхода ще е оптимален, според зависи от някои фактори. Колкото и да си ръчкате колите, когато всичко е изправно по тях, най-много да се вдигне разхода с литър на 100 км градско и малко повече в извън населено място. Проблемът е хем не върви, хем много харчи, ми нормално е, когато горивната смес не е в подходящо съотношение. И мойта кола до скоро беше така, всичко проверих по двигател, запалителна система маркучи и всичко останало, даваше ми разход на градско лятото минимум 10.5 на 100 км, средно 11.5 на 100, зимата максимум 14 на 100, като я карам предимно натоварена. При това някога се набира доволно, в повечето случаи беше спъната в ниските и средни обороти. А лятото с климатик буквално умираше. Сума и нерви потроших, всякакви експерименти си правих, диагностики и какво ли не и нищо. Направи ми впечатление, че върви отлично непосредствено след зареждане с бензин до горе, нямам газова уредба. Спадне ли нивото на бензина около средата и се почваше отново. Отворих капачката на резервоара както работи двигателя и оттам си влизаше въздух. Работата ми се изясни, ремонтирах си клапана за вентилацията на резервоара, не е трудно, нов е 100 лв. и оттогава до сега /да чукна на дърво/, няма студено, топло, загрял, студен мотор, върви отлично. По уредите на таблото разликата е в икономайзера, който преди при максимално ускорение на трета скорост от 2000 оборота, отчиташе 12-14 литра на 100 км, а сега- 18-20 на 100. Върви много повече, а разходът ми е същия, просто подава повече бензин за кратко време, преди е влизал повече въздух но при по-бавното ускорение, резултатът е нулев.
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
~Мишо~ написа:uricatoli написа:...аз така на м42 съм правил 4.5л извън градско, а на сегашния ми компакт 318ТДС в града баща ми правеше 7.. и ми се хвалеше колко гори.. аз направих 5.5..
и аз това си помислих...

Колегата дето му гори 4,5 изби рибата,моята ако падне на 10л. теле ще заколя

Колега 12/13 е супер разход за зимата,карай си колата мъжката и не и се чуди,това е кола за забавления.

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
ивчо3 написа:.... Проблемът е хем не върви, хем много харчи, ми нормално е, когато....
... е 316-ка М40

А за мен, разход 13-15 за града и зимата е нормален, извънградко веднъж се опитвах да засека, май е около 10... Колкото - толкова

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
За пореден път мога да кажа,че съвсем спокойно се "сваля" разхода до 6,5-6,7л/100км при каране с 90-110км/ч извънградско и без излишни "настъпвания".Просто трябва по-внимателно да се следи ситуацията на пътя.При спокойно каране съм правил 9-9,5л/100км в града (Пловдив),верно в колата ми няма нищо излишно като багаж,а гумите ми са 195/65R15.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!