АГУ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: АГУ
Светлин написа:Не споменавате Ланди Ренцо ,а защо? цена 320 1650лв ,740 не съм сигурен ама не е 3200лв. ,2 години пълна гаранция
Е как ще дадеш за 320ка 1700лв за ГИ?! Като лачените вървят по 6000лв, а средната им цена е 3000лв?
- Светлин
- Потребител
-
- Кара: 530d E61 '2004
- Мечтае да кара: М5 Е60
Българските за шестак са 1200 лв че и отгоре ,а италианския ГИ 1650лв ,аз си обичам колата и не искам да пестя 400лв от здравето й .Пък и го карам ГИ Ланди Ренцо 3 години и нямам грижи върви перфектно 

- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Дъвкано, дъвкано та чак предъвкано и изплюто.
На всеки му е ясно и който и да питаш това ще ти каже
Обикновена уредба (сатава и може да се направи за М50):
+ евтина цена на уредбата и монтажа
- висок разход на газ (при което автоматично слагането на газ е неоправдано)
- има възможност от гърмежи, при което се скапва дебитомера или в най-лошия случай колектора (ако не се защити с клапи)
- чувства се спад в мощността на двигателя
- губи се мениджмъната на мотора изцяло, тъй като вече не се управлява от компа а от разни винтчета на изпаритела (така наречената настройка)
Газов инжекцион:
+ разход като на бензин
+ няма спад в мощността
+ мотора си продължава да се регулира от бензиновия компютър и ламбдата си играе роля каквато си играе и при бензин. Мениджмънта е много по-точнен и нямаш бедни или богати смеси.
- висока цена на уредбата и монтажа
Не мисля, че има какво друго да се каже, останалите коментари биха били "никога не бих си сложил газ" или "тия дето не слагат са компексари" и респективно катанец на темата след 2рата страница
Колегата е много прав,аз сложих Газов инжекцион на моята м42 за 900лв,и съм довоелн въври по същия начин,излиза 2-пъти по ефтино,само дето като вдигна 5-6к и дам на свободна колата угасва,майсторите ми казаха че това е нормално и не може са се оправи защото газта няма помпа и връщащо свойство или нещо такова...и колата се задавяла за това ставало така,колеги според вас така ли е???
- има възможност от гърмежи, при което се скапва дебитомера или в най-лошия случай колектора (ако не се защити с клапи)
- губи се мениджмъната на мотора изцяло, тъй като вече не се управлява от компа а от разни винтчета на изпаритела (така наречената настройка)
Газов инжекцион:
+ разход като на бензин
+ няма спад в мощността
+ мотора си продължава да се регулира от бензиновия компютър и ламбдата си играе роля каквато си играе и при бензин. Мениджмънта е много по-точнен и нямаш бедни или богати смеси.
Не мисля, че има какво друго да се каже, останалите коментари биха били "никога не бих си сложил газ" или "тия дето не слагат са компексари" и респективно катанец на темата след 2рата страница
Колегата е много прав,аз сложих Газов инжекцион на моята м42 за 900лв,и съм довоелн въври по същия начин,излиза 2-пъти по ефтино,само дето като вдигна 5-6к и дам на свободна колата угасва,майсторите ми казаха че това е нормално и не може са се оправи защото газта няма помпа и връщащо свойство или нещо такова...и колата се задавяла за това ставало така,колеги според вас така ли е???
- ShowTime
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
Здрасти,колега! Аз съм с е36 320 м50б20 и лятото си сложих газов инжекцион в Димитровград с български комп,а ина4е бутилките ,изпарители и така нататъка са БРЦ май....имам навъртяни 5-6 хиляди километра от тогава и съм много доволен...3 режима на работа на газовата-ИКОНОМИЧЕН,НОРМАЛЕН И СПОРТЕН,като при икономичния се усеща доста спад в мощността,а дали е по-икономичен не знам,защото съм карал броени километри така,просто да видя как е и не знам...карам я на нормал и си върви супер...1 идея по-слабо от на бензин,но си гори колкото и на бензин...на спорт съм я карал малко и върви 90% от капацитета от на бензин,да не кажа и на 95 процента същото....не ми е гърмяла..нямам никакви проблеми...1300 лева с монтажа....това е от мен 

Коли и жени,които не могат да въртят задницата,не са за хвалене!!!
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
BiTurbo написа:Дъвкано, дъвкано та чак предъвкано и изплюто.
Газов инжекцион:
+ разход като на бензин
+ няма спад в мощността
Това е най-добрия отговор в темата

- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Така колеги да не отварям нова тема да питам нещо тук:
На моито м42 е с АГУ и при старт паля на бенз после минава на газ. Та при студен мотор си пали от секи пат, но като позагрее малко ако съм я карал и я изгася след това се опитам да я запаля веднага припалва и изгасва, на второто въртене си пали. Мисля че остава газ по тръбите и при палене сместа става богата. Та има ли някакво решение на това нещо ако някой е имал подобно дразнение.
P.S. Не ми давайте отговори мини на ГИ
.
На моито м42 е с АГУ и при старт паля на бенз после минава на газ. Та при студен мотор си пали от секи пат, но като позагрее малко ако съм я карал и я изгася след това се опитам да я запаля веднага припалва и изгасва, на второто въртене си пали. Мисля че остава газ по тръбите и при палене сместа става богата. Та има ли някакво решение на това нещо ако някой е имал подобно дразнение.
P.S. Не ми давайте отговори мини на ГИ

u`F`o написа:Светлин написа:Не споменавате Ланди Ренцо ,а защо? цена 320 1650лв ,740 не съм сигурен ама не е 3200лв. ,2 години пълна гаранция
Е как ще дадеш за 320ка 1700лв за ГИ?! Като лачените вървят по 6000лв, а средната им цена е 3000лв?
Що да не дадеш, като за 20к км(приблизително) се избива(доста хора ги правят за няколко месеца

- petarivanov
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: BMW e30
Здравейте, аз карам е36 1993 газовия инджекцион е сложен 2003г - Ланди изключително доволен съм разхода е същия като на бензин няма разлика във вървежа за 1.6и върви перфектно наистина съм доволен 

- patkana1
- младши ентусиаст
-
Колегиии,според вас нормално ли е това- аз сложих Газов инжекцион на моята м42 за 900лв,и съм довоелн въври по същия начин,излиза 2-пъти по ефтино,само дето като вдигна 5-6к и дам на свободна колата угасва,"майсторите" дето ми сложиха инжекциона ми казаха че това е нормално и не може са се оправи защото газта няма помпа и връщащо свойство или нещо такова...и колата се задавяла за това ставало така,колеги според вас така ли е???Нормално ли е като вдигнеш високи обороти на гас и дадеш на свободна да огасне????
- patkana1
- младши ентусиаст
-
АМАН ОТ "МАйстори" дето не си разбират от работата.......Отивам и не можаха дори да свържат колата със компютъра-(3 кабела смениха-не ставало...)Направо много ме е яд хора...нз
- ShowTime
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
Колега,не е нормално да ти гасне,като качиш високи обороти и пуснеш после газта...имам приятели с коли с газов и нжекцион,който е направен,когато настъпи колата и се вдигнат примерно над 5к оборота,автоматично преминава на мензин,но на моята няма такова нещо...развърта си се до прекъсвач на газ и като върна газта,нямам никакви проблеми,така че трябва да ти го оправят това...потърси друг майстор,зашото това да ти гасне колата след форсиране до високи обороти си е неприятно,а може да се окаже и опасно в някои определени случаи...поздрави 

Коли и жени,които не могат да въртят задницата,не са за хвалене!!!
patkana1 написа:АМАН ОТ "МАйстори" дето не си разбират от работата.......Отивам и не можаха дори да свържат колата със компютъра-(3 кабела смениха-не ставало...)Направо много ме е яд хора...нз
Гледам си от Варна, какъв е инжекциона(компа по-скоро) и къде ти го сложиха? Ще се опитам да ти помогна.
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
PREDATOR_318is написа:Така колеги да не отварям нова тема да питам нещо тук:
P.S. Не ми давайте отговори мини на ГИ.
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4