"Фучене" около двигателя, играят оборотите на праз

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 12 Дек 2006, 16:20

Ами пише че ако не е в ред повече разход на масло дава и мени оборотите на празен ход а аз нямам нито един от тия симптоми. Четейки за разни шумове попаднах и на някакви мнения за възможна причина от някакъв заден уплътнител на двигателя който ако пропускал се получавало свистене от вакуума в картера. Това се проверявало като докато работи отвъртиш капачката на маслото - ако спре свистенето значи е от него. То при мен се чува леко шуштене и не го чувам от задната част на двигателя ами някъде откъм колекторите, така че мисля че не е и това причината и дано да не е :) Ще пробвам с капачката. В един форум някакъв разправяше че 2 пъти са му сменяли тоя клапан дето на теб са ти го оправяли без резултат и накрая се оказало тоя Rear engine seal. Той се сменя трудно евентуално при смяна на съединител. Друг пък разправяше че като сменил маслото с Мобил и шумът му изчезнал. По тия форуми такива небивалици могат да се прочетат - доста неграмотни хора се опитват да се правят на разбирачи и да дават съвети , лошо няма де :)Та май няма да се занимавам с глупости.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Дек 2006, 16:32

Е при мен май не е от тоя engine seal, щото като ми го залепиха това и вече не съска и не играят обороти... та май си е от него :) Ае добре е, че не е DISA клапана, че... щях да се самоубеся или да изчезна безкрайно :D

Предишна

Назад към E36