Впечатление от смяна на масло на скоростите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Ей най-накрая и аз си смених маслото на скоростите с АТФ Кастрол Д3..еба ти гадното място..бутилката има разтягане на лейка ама не се побра да сипя цялата бутилка...така и така като вече източих старото поне успях да сипя направо с бутилката половината..другата половина със спринцовка от 5 млгр...обаче е гот да си
Заключение..
Смених го защото трудно ми влизат скоростите...и като протече ми замириса на чесън,а след като сипах новото скоростите вече са екстра..
Старото масло което източих от скоростната кутия
Новото масло на Кастрол което налях в скоростната кутия
А цената за 1 л. е 16,50лв,така като исках 1л. и 200гр. те отвориха друга бутилка и ми наляха..общо купих 1200 грама за 19,80лв...сега имам излишък от около 100 грама...така че..ето ви една таблица..

Заключение..
Смених го защото трудно ми влизат скоростите...и като протече ми замириса на чесън,а след като сипах новото скоростите вече са екстра..

Старото масло което източих от скоростната кутия

Новото масло на Кастрол което налях в скоростната кутия

А цената за 1 л. е 16,50лв,така като исках 1л. и 200гр. те отвориха друга бутилка и ми наляха..общо купих 1200 грама за 19,80лв...сега имам излишък от около 100 грама...така че..ето ви една таблица..

- kalobrana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Квото намери
Не знам защо БМВ и др са с АТФ в скоростните кути,ама аз си сипах 75W90 като на френска кола и няма яд.Щот преди 5-та ми мъркаше като я вкарвх от движение по инерция
Бирата е доказателство че Бог съществува!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колега,kalobrana това масло 75W90 е за диференциал щтот е много гъсто,а относно АТФ Д3 е много по ретко и се сипва и в хидравликата,не само в скоростите,ще видиш каква е разликата зимата 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
vladi_a_i написа:Колега,kalobrana това масло 75W90 е за диференциал щтот е много гъсто,а относно АТФ Д3 е много по ретко и се сипва и в хидравликата,не само в скоростите,ще видиш каква е разликата зимата
Все пак ако не си прочел в началото където Joro_Paveto е писал и обяснил че за хидравликата е по-добре ATF D2 от колкото ATF D3, което то пък е за механичните скорости на е36....
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
добре аз имам следният въпрос:
Нямам никакъв шум в скоростите и си влизат екстра, но като е студена и включа 5та, скоростния лост остава в дясно положение, докато незагрее скоростната кутия. Все едно няква пружинка или буталце остава в това положение. Ако сменя маслото има ли шанс да се оправи таз гадост?
Нямам никакъв шум в скоростите и си влизат екстра, но като е студена и включа 5та, скоростния лост остава в дясно положение, докато незагрее скоростната кутия. Все едно няква пружинка или буталце остава в това положение. Ако сменя маслото има ли шанс да се оправи таз гадост?
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Прекрасна тема която провокира и мен
Днес сменях двг масло и естествено смених и това в скоростите, това което потече-- вярно няма такъв (дрисък)
Кутията събра точно 1,170 мл. докато почна да тече от пробката, казвам точното количество защото нямах късмет да напъхам тубичката и си поиграх с една спринцовка, скоростите за информация са на М41 а ефекта много положителен влизат екстра
[/b]

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
през пробката само махате старото масло и сипвате новото така ли ?
не чистите ли с нещо ? Примерно на дифа като сменях маслото го зачистих с кораселин
не чистите ли с нещо ? Примерно на дифа като сменях маслото го зачистих с кораселин

Tux0 Ca !

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Всичко става лесно,но си трябва шприц,но не и такаламит-той е за грес,може и някаква по голяма спринцовка ама е играчка
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
И при скоростите в крайна сметка трябва да прелее така ли?Защото един майстор така ми преля на другата кола кутията и изби семеринг,та се оказа ,че трябвало точно количество масло да се сипе и да не е до горе.
Това ме води на мисълта ,че щом са казали за дифа ,че трябва да е 0.9 л маслото,не означава ,че трябва да прелее.Просто така трябва да бъде
А може и да греша,нека някой, който е абсолютно сигурен да каже.
Това ме води на мисълта ,че щом са казали за дифа ,че трябва да е 0.9 л маслото,не означава ,че трябва да прелее.Просто така трябва да бъде

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Повечето така действаме-сипваме от страничните пробки докато не потече,тези от който се сипва маслото-и тогава слагаш и стягаш.А за семеринга може и да си е бил заминал твоя,и вътре да е имало малко масло и така да се е получило
- georgi jivkov
- Потребител
-
Добре де всички сипвате АТФ което по принцип е за автоматичните скоростни кутии , обаче аз гледам в autodata че би трябвало на самите скорости да има етикет с цвят.
http://media.snimka.bg/2470/011195156-big.jpg

http://media.snimka.bg/2470/011195156-big.jpg