Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Re: Re:
_Gec написа:Smoocki написа: в ентерес на истината ,но вариянта за да се напрви с плат е да се направи върху самия лиген подложка от дунапрен достатъчно тънак слой за да покрия неравностите след почистването
От къде може да се купи този дунапрен
Продава се плат с вграден дунапрен ,става чудесно както колегаса по горе е показал.
Няма опастност от разлепване в топло време ,та междодругото от кори с изкуствена коже преминахме към платнени кори понеже плата е доста по добър и не се разлепва в топло време .

- _Gec
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is, e30 328is
- Мечтае да кара: разумно
Re: Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)
мхм, добре колега, а от къде сега мога да купя плат с дунапрен за колата.
BMW MMM.... Power
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
_Gec написа:мхм, добре колега, а от къде сега мога да купя плат с дунапрен за колата.
В софия знам от къде ,но в търново вече не мога да ти кажа .
Ако имаш път към софия ,в квартал Панчарево преди самия квартал има хотел Галант мисля се казваше в двора на него има такива платове

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Smoocki написа:......
Беше обещал да кажеш тука в темата какво лепило (по -устойчиво ) си ползвал .... ?
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Smoocki написа:
Аз ползвах същото лепило за интервенциите по колата. Лепилото е гръцко и е подобно на нашето Селт. След тестване и на няколко други лепила установих, че Момент на Хенкел е по-добро, но е по-скъпо и не успях да намеря големи разфасовки.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
stony1 написа:Smoocki написа:
Аз ползвах същото лепило за интервенциите по колата. Лепилото е гръцко и е подобно на нашето Селт. След тестване и на няколко други лепила установих, че Момент на Хенкел е по-добро, но е по-скъпо и не успях да намеря големи разфасовки.
Аз пък съм разочарован тотално от момент защото на мойта старата кола лепихме кожите с него и един ден от слънцето се разлепиха... от там се ядосах и ги залепих с епоксидна смола която немръдна и в най яката жегаа колата все пак беше черна

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- to6o6o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 coupe M3
- Мечтае да кара: M6
Евала на колегата Много добре ги направил 

djsancho написа:ВНИМАНИЕ!!!
ИЗПОЗВАЙТЕ ЛЕПИЛО КОЕТО Е УСТОЙЧИВО НА ПО-ВИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ
ЗАЩОТО ПОСЛЕ ЩЕ СТАНЕ КАТО ПРИ МЕН ...
За съжаление и при мен започна да се отлепва плата.
Изкара една година и сега в жегите нещо се отпусна тук-там.
Само на шофьорската врата не е мръднал. Може би защото на нея се старах най-много

Ще приложа снимка по-късно на лепилото което използвах.
- djsancho
-
-
- Кара: Куките да го спират !!!
- Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs
Тавана го правих с едно лепило на Момент, поне това ми препоръчаха в железарията. Издържа до 110 градуса

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!
djsancho написа:Тавана го правих с едно лепило на Момент, поне това ми препоръчаха в железарията. Издържа до 110 градуса![]()
да де същото... нали знаеш че нещата не са така както са написани

Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
- djsancho
-
-
- Кара: Куките да го спират !!!
- Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs
това което го взимах беше малко скъпичко и дано се докаже като по устойчиво 

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Като заговорихме за лепила ...... , що си мисля , че наистина с епоксидна смола няма да мръдне (както по -горе колегата DJJonny спомена ... ). За кожа съм сигурен , че ще се получи , но за плат се колабая малко .... Ако има колеги , които са опитвали да лепят плат със смола , нека споделят впечатления ....
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Мето, на пластмасата плата е залепен с нещо като смола, но е прозрачна. Преди години съм виждал такова двукомпонентно лепило. Като изсъхне става прозрачно и много здраво и твърдо.
Ако се лепи със смола, текстила залепва по-добре от кожата, това съм го пробвал, но епоксидната смола не е най-доброто решение. За да се тапицира детайл, като се използва смола вместо лепило е необходим "калъп" за извитите части, особено където има вдлъбнатини, защото смолата не съхне токова бързо като лепилото и е необходимо да се притисне детайла докато смолата се втвърди. Ако някой ще ползва смола е по-добре да е полиестерна. Друг начин, за който се сещам е да се използва вакум, както се правят детайлите от карбон.
Аз също се чудя какво лепило да ползвам за предните две кори, кожата я купих, имам лепило от това на което колегата е дал снимка, но веднъж вече ми се е разлепял детайл направен с това лепило. Ако някой мамери по-добро нещо, което може да се използва, нека да сподели, че другата седмица мисля да се правя на тапицер за пореден път.
Ако се лепи със смола, текстила залепва по-добре от кожата, това съм го пробвал, но епоксидната смола не е най-доброто решение. За да се тапицира детайл, като се използва смола вместо лепило е необходим "калъп" за извитите части, особено където има вдлъбнатини, защото смолата не съхне токова бързо като лепилото и е необходимо да се притисне детайла докато смолата се втвърди. Ако някой ще ползва смола е по-добре да е полиестерна. Друг начин, за който се сещам е да се използва вакум, както се правят детайлите от карбон.
Аз също се чудя какво лепило да ползвам за предните две кори, кожата я купих, имам лепило от това на което колегата е дал снимка, но веднъж вече ми се е разлепял детайл направен с това лепило. Ако някой мамери по-добро нещо, което може да се използва, нека да сподели, че другата седмица мисля да се правя на тапицер за пореден път.
Българския вариант:
- metodi80
- старши ентусиаст
-
stony1 написа:.....
За момента при мен няма нужда от претапициране ( и слава богу) , но се замислям , че ако ми се наложи да претапицирам корите , доста ще се затрудня с избора на лепило .... , особено като ви слушам как недоволствате от разните лепила ...

Трябва да се проучи с какво се лепи заводски .... , ще поровя в нета ( и не само ) да видя какво ще излезе ...