Как да си намаля разхода ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- danielle
- Потребител
-
- Кара: BMW 323i (E46)
Re: Как да си намаля разхода ?
Аз нямам представа, кое и до колко е нормално, но с M43B16 бутащ компакт извънграда правя 2 пъти по-нисък разход. За около 1000 км предимно извънградско и тук-там пътьом малко градско средно правя 6.7-6.9/100км, като на магистралата не карам с повече от 130-135 км/ч., а иначе с около 100-105-110 км/ч. Но във Варна под 12 лятото и под 15 зимата не мога да я докарам, каквото и да правя... Тая зима дори в най големия студ направих "рекорд" 21/100, като сипах 25 литра 95 от Лукойл и минах 120 км с тях за 3-4 дни...
Сипвам и карам, не сменям марката и това е положението! Единствено бих се радвал в бъдеще на малко по-ячък 6-ак...
Сипвам и карам, не сменям марката и това е положението! Единствено бих се радвал в бъдеще на малко по-ячък 6-ак...

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
sonny написа:Лозенец-Бистрица-Лозенец, с М43 дадох 25, май не е от моторя
Младост-Бистрица-Младост, с М42 дадох 8 , и при мен май не от мотора

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Темата нещо доста се поизкриви ама и аз да кажа.
Сливен-Бургас-Варна и обратно 430 км с 316 купе М43 25.437 литра бензин 95 от Лукойл.
Сливен-Бургас-Варна и обратно 430 км с 316 купе М43 25.437 литра бензин 95 от Лукойл.

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
ае вий сте луди е, гледам тука пишат хора с максимум 2 литра матори и ви дават разходи 12-13-15. Сони го разбирам, ми аз като съм с 25-ца кво да ви кажа. 12-13-15-20 може и повече понякой път, ама кво ме интересува, нали след това съм ухилен като идиот
Ай стига сте се занимавали с тия разходи, като искате да го намалите зимате една фиеста дизел, перкате си с 5 на сто нафта по 1.50 и ей ви за 100 км = 7.50 лв.
Аз за тия пари правя 4-5 завоя

Ай стига сте се занимавали с тия разходи, като искате да го намалите зимате една фиеста дизел, перкате си с 5 на сто нафта по 1.50 и ей ви за 100 км = 7.50 лв.

the project is ready....

- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
[quote="Dido_stz"]ае вий сте луди е, гледам тука пишат хора с максимум 2 литра матори и ви дават разходи 12-13-15. Сони го разбирам, ми аз като съм с 25-ца кво да ви кажа. 12-13-15-20 може и повече понякой път, ама кво ме интересува, нали след това съм ухилен като идиот
[/
Е на мен днеска ми даде София-Благовград-София
. Вярно с супер леко галене само на газта и равномерна и не много голяма скорост от 70-130-40 по нанадолнището по инерция.А пък мотора си е М42 Седан.Даже и аз не можах да повярвам за това си го снимах.

Е на мен днеска ми даде София-Благовград-София

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
nik4o написа:.........
Как да настроим корекцията за разход на големия борд (OBC)
Я прочети тая тема и недей залага толкова на борда...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- DareDevil88
- Потребител
-
коле га мойта ако ми гореше 9 градско ,банкет щях да направя
Не видях дали писа кжа кола караш ,ама мисля 4е за каквото и бмв да става вапрос 9 градско е добре

Не видях дали писа кжа кола караш ,ама мисля 4е за каквото и бмв да става вапрос 9 градско е добре
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
DareDevil88 написа:коле га мойта ако ми гореше 9 градско ,банкет щях да направя![]()
Мотора е 1.6 м43.

Досега съм си засичал комбито няколко пъти,като цяло ми дава около 12 в града,но това е като карам по обяд и на дълги разстояния, като казвам дълги, едно излизане да кажем е от порядъка на минимум 15км. Правя ли преходче около 5-10км, забрави за случая 18 отма. Все още съм със зимните гуми, тая седмица ще качвам летните и да видимко ша са случи
- Biogame
- старши ентусиаст
-
E46 3.0i ++
sonny написа:.....тая седмица ще качвам летните и да видимко ша са случи
Ами аз ще ти кажа какво ще се случи sonny,още поне 2 литра ще ти е отгоре разхода,защото предполагам летните гуми са по широчки от зимните.

- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
[quote="~Мишо~"][quote="nik4o"]........
Я прочети тая тема и недей залага толкова на борда.
От корекция на борда нямам нужда борда ми калиброван точно за тази кола и този мотор и си работи перфектно проверен е многократно.
такъв ми излезе и разхода от това което съм сипал и което е останало в резервоара.Ако не ти се вярва вади 50 лв за бас и идвай да те возя
Градско колата си ми харчи към 11 а пък извън града ако си я карам нормално 7 пак по същия борд
Я прочети тая тема и недей залага толкова на борда.
От корекция на борда нямам нужда борда ми калиброван точно за тази кола и този мотор и си работи перфектно проверен е многократно.
такъв ми излезе и разхода от това което съм сипал и което е останало в резервоара.Ако не ти се вярва вади 50 лв за бас и идвай да те возя

Biogame написа:sonny написа:.....тая седмица ще качвам летните и да видимко ша са случи
Ами аз ще ти кажа какво ще се случи sonny,още поне 2 литра ще ти е отгоре разхода,защото предполагам летните гуми са по широчки от зимните.
ааа не са ве, са са 195, другите са само 225
незнам хора мойта 16-ка на дълго ми падна под 7 а в града около 9-10 говора за Елин Пелин,не е голям град и няма задръстване.верно ,че не я ръгам.
Всъщност като пусках темата, исках да е по-техническа
Да си кажем тука, кои фактори доближават разхода до този с който колата е излязла от завода. Начина на каране си е ваша работа
Та като гледам колегите с 16-ките и по-тесните гуми, ми се струва че гумите не играят тоооолкова много. Не си спомням кога съм сменял бензинов филтър и мисля, че все още съм с катализатор, та това може да ме спъва малко.

Последна промяна alexand на 29 Мар 2010, 11:27, променена общо 1 път
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"