Въпросче за Метан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
ditko1 написа:между другото това си е идея на Метан излиза ти много евтино и след като убиеш мотора си спестил за новЕми така си е кой как иска и каквото иска да слага, но немога да повярвам колко хора са на гас, не си мислех, че са толкова много от форума.
интересно понятие за "убиване" на мотора. то на бензин е вечен двигател.. нали
разбира се има всякакви фенове.. едни не признават часовници освен такива с кукувичка.. и т.н..
сигурно е голяма анатема да се сложи гаС на БМВ
имам предложение - който е против - просто да не взема участие в темата.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Moмчета ние не сме против ,колите са си ваши ако искате ги карайте и с вода
Просто ви отваряме очите или с други думи се опитваме да ви кажем,че
Икономията да караш на ГАЗ не е това което изглежда.
Няма да ви спамиме в темите за газ повече ,но вие сами ще се убедите и един ден ще се сетите ,че за добро сме ви говорили.
Тук влиза в сила една послевица:
Икономията е майка на мизерията!
Пичагата по горе добре го нашиса не е скъп бензима ,малко изкарваме
Просто ви отваряме очите или с други думи се опитваме да ви кажем,че
Икономията да караш на ГАЗ не е това което изглежда.
Няма да ви спамиме в темите за газ повече ,но вие сами ще се убедите и един ден ще се сетите ,че за добро сме ви говорили.
Тук влиза в сила една послевица:
Икономията е майка на мизерията!
Пичагата по горе добре го нашиса не е скъп бензима ,малко изкарваме

- reverse
- Потребител
-
така,много интересни мнения има,но всичко опира до това кой какви нужди има.
Зависи за какво ползваш автомобила,ако е само да ходиш на работа и да се връткаш тук там добре сагласен съм да се кара на бензин,много по добре си е.
Моита е 316 и не гори много,но при изминалите от колата около 120 000 за година, каква е разликата м/у бензина и метана.Вярно че като го монтираха и я подкарах на бензин ми стана лошо,а да не говориме за метана (без газ инжекцион), но за сметка на това икономията е доста голяма на бензин си нямам и идея как гори защтото седмица след като я купих монтираха метана.Излезе ми 1300лв,но с 10 кинта извънградско нормално каране около 100км/ч минава 220 км,а градско незнам.Иначе газовия инжекцион е много по добре,защото няма плочки,ламаринки за да регулират въздуха нужен за горенето и на бензин си върви както си е била,докато като при моя вариант се отразява и във вървежа на бензин.Колкото до износване на двигателя има такова нещо, но не е както някои хора преувеличават,това зависи и от задкормилното устройство в голяма степен
.Незнам,но имах пасат 2,на него по добре му понасяше метана.продадох го на 600 000км като 300 от тях бяха на метан,без ремонти по двигателя при положение че беше такси,между другото това е наи-издражливата кола която сам карал.
ТАКА ЧЕ ВСЕКИ ПРЕЦЕНЯВА СПОРЕД НУЖДИТЕ СИ!!!!!!!
Зависи за какво ползваш автомобила,ако е само да ходиш на работа и да се връткаш тук там добре сагласен съм да се кара на бензин,много по добре си е.
Моита е 316 и не гори много,но при изминалите от колата около 120 000 за година, каква е разликата м/у бензина и метана.Вярно че като го монтираха и я подкарах на бензин ми стана лошо,а да не говориме за метана (без газ инжекцион), но за сметка на това икономията е доста голяма на бензин си нямам и идея как гори защтото седмица след като я купих монтираха метана.Излезе ми 1300лв,но с 10 кинта извънградско нормално каране около 100км/ч минава 220 км,а градско незнам.Иначе газовия инжекцион е много по добре,защото няма плочки,ламаринки за да регулират въздуха нужен за горенето и на бензин си върви както си е била,докато като при моя вариант се отразява и във вървежа на бензин.Колкото до износване на двигателя има такова нещо, но не е както някои хора преувеличават,това зависи и от задкормилното устройство в голяма степен
ТАКА ЧЕ ВСЕКИ ПРЕЦЕНЯВА СПОРЕД НУЖДИТЕ СИ!!!!!!!
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
да излиза ти по евтино и като смтнеш, че със друга марка автомобили ти излизат и частите в хил. лв. по евтино, а вие това търсите евтиното, пълната икономия е друга марка, защото е смех да дадеш за ремонт на верига 800лв, клапани и повдигачи няколко стотин лв. или 1000 и нещо да сме по точни и все други работи по стотин лв. и да караш на гас и частите ти изяждат икономията на гас, не е тая кола от която да икономисвате. Преди години карах Рено 19 на гас, части евтини сичко евтино пълна икономия ама със бмв-то не го виждам така вие си имате друга гледна точка.
Последна промяна ditko1 на 17 Мар 2008, 1:07, променена общо 1 път
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- ditko1
- старши ентусиаст
-
имам предвид за какво да даваш цифра пари за консумативи да набиваш доста лв. а да спестяваш от гаста.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Е то и дупките из родните пътища ебават майката на колите, ама си ги търпим... За мен една кадърно монтирана и настроена газова система е най-добрия вариант.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
еми уважавам ти мнението, но според мен това не е духът на Бмв като се качиш да ти мерише на лошо, да се съобразяваш с бутилката и багажника, да ти намалее динамичността и после да кажеш аз карам бмв караш ама половин бмв, няма повече да пиша защото сме много психопатите 
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
miro20 написа:няма повече да пиша защото сме много психопатите
благодаря
найсетне
но споко и ти ще запееш друга песен като стане бензина 3-4 лв
п.п. и само да вметна гледам споменаваш вериги 4цифрени суми и тем подобни ... къде и си подържаш колата, в Дару или Камор ? .. а защо не там САМО това са оторизирани дилъри и сервизи .. това че ходим при квартални майстори купуваме си части от илиенци или моргите не е ли мизерия(икономия де) ?
като ше караш кола за 5 бона и ще даваш по 10 на година за бензин .. купувай си части от Дару и ще си Нумбер Лан .. всички на Еко ше ти станат приятели
а й както забелезваш преди време доста хора бяха против .. все по малко стават тея като тебе .. замисляш ли се защо ? .. ми просто на хората им се кара и рано или късно им идва акъла че да зимаш 1000 лв заплата и дадаваш по 500 на месец САМО за бензин си е чиста мизерия само и само да кажеш пред некои АЗ карам на бенз и да си герой в неговите очи
и все пак темата не беше да се караме а исках да разбера разликите за да знам какво да си сложа например
а като си джиткам после без пари ти седи и ми се смей .. аз ше ти махам като те видя пред блока да се облегаш на бързината ти
та.. радвам се че глупостите приключиха..
да не копирам много , но ето хората от един друг клуб какво са писали за уредбите, марките и начина на действие :
http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?t=4341
общо взето скъпите БРЦ инжекцион-системи и подобни ги препоръчват като по-прецизни за коли след 2000 г .
(моята е фобос с "инжекторна рейка" както я споменават и за сега съм доволен. снимки в подписа съм сложил - който иска да гледа)
да не копирам много , но ето хората от един друг клуб какво са писали за уредбите, марките и начина на действие :
http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?t=4341
общо взето скъпите БРЦ инжекцион-системи и подобни ги препоръчват като по-прецизни за коли след 2000 г .
(моята е фобос с "инжекторна рейка" както я споменават и за сега съм доволен. снимки в подписа съм сложил - който иска да гледа)

- ditko1
- старши ентусиаст
-
като ше караш кола за 5 бона и ще даваш по 10 на година за бензин .. купувай си части от Дару и ще си Нумбер Лан .. всички на Еко ше ти станат приятели Wink
АЗ карам на бенз и да си герой в неговите очи Laughing
Какво значение има за колко пари караш кола, Явор като обича е30 и има уважение към тях, заблуден ли ще го наречеш, и това за веригата дето струва ремонтен комплект Явор изрично каза оригинални само, после питах еи така и Жоро 3003 и той ми отговори само оригинални...
За второто просто вие сте се комплксирали с тоя бензин и изтъквате някакъв героизъм незнам защо, остава и Приста оил масалце да сложиме.
а като си джиткам после без пари ти седи и ми се смей .. аз ше ти махам като те видя пред блока да се облегаш на бързината ти Very Happy
Забелязъл съм, че доста хора искат да карат Бмв и да им е тънко, Това че ми е над 10 години колата трябва ли да почвам да и купувам боклуци и да я правя турска. Просто си има сякакви коли за сякакви икономий и подръжка в това не можеш да ме обедиш, а това че Пепчо газаджията е вторият инжинер на Бмв вие го приемайте както искате.
Между другото евала им правя на германците, те си правят най-добре сметка за колите взимат това което може да карат и подържат повечето от тях, само тука правиме такива работи и като си внесеме запазена кола от германия се радваме защото знаеме, че е подържана( малко сам там марлячите).
АЗ карам на бенз и да си герой в неговите очи Laughing
Какво значение има за колко пари караш кола, Явор като обича е30 и има уважение към тях, заблуден ли ще го наречеш, и това за веригата дето струва ремонтен комплект Явор изрично каза оригинални само, после питах еи така и Жоро 3003 и той ми отговори само оригинални...
За второто просто вие сте се комплксирали с тоя бензин и изтъквате някакъв героизъм незнам защо, остава и Приста оил масалце да сложиме.
а като си джиткам после без пари ти седи и ми се смей .. аз ше ти махам като те видя пред блока да се облегаш на бързината ти Very Happy
Забелязъл съм, че доста хора искат да карат Бмв и да им е тънко, Това че ми е над 10 години колата трябва ли да почвам да и купувам боклуци и да я правя турска. Просто си има сякакви коли за сякакви икономий и подръжка в това не можеш да ме обедиш, а това че Пепчо газаджията е вторият инжинер на Бмв вие го приемайте както искате.
Между другото евала им правя на германците, те си правят най-добре сметка за колите взимат това което може да карат и подържат повечето от тях, само тука правиме такива работи и като си внесеме запазена кола от германия се радваме защото знаеме, че е подържана( малко сам там марлячите).