Как да си намаля разхода ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: Как да си намаля разхода ?

Това е едно зимно прибиране, след като 3-4 часа се даваше газ по завоите. След такива моменти си най-спокойният и примерен водач на автомобил.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
~Мишо~ написа:nik4o написа:.........
Как да настроим корекцията за разход на големия борд (OBC)
Я прочети тая тема и недей залага толкова на борда...
Това не е начина

Единствения начин борда да отчита коректно е да се синхронизира с ЕКУ-то на колата в която е сложен

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Закачаш на компютър с нужния интерфейс и бмв програма, пишеш VIN-а на колата (ако е присадка - VIN-а на донора) и борда заспива.

- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
vld написа:~Мишо~ написа:nik4o написа:.........
Това не е начина![]()
Единствения начин борда да отчита коректно е да се синхронизира с ЕКУ-то на колата в която е сложен
Имено и аз това му казвах на колегата,че този борд е синхронизиран след слагането му точно за това ЕКУ благодарение на съветите на Лъчо(чипа) при правилния човек.И такмо за това не му трябват повече настройки както и на бордовете които излизат фабрично в Е36 и не са слагани допълнително на автомобила в който функционират.
И за да не е спам мнението-Ами колега точно начина ти на каране е от най-голямо значение за харченето на автомобила,а не гуми,филтри и колко консуматори си влючил,защото БМВ може да харчи и нормално дори малко,а може и да е адски много за възможностите си и мотора.Аз имам впечатления и от Хонда ЦРХ и там разлика в зависимост от карането не е чак толко голяма,но тук с нашите мотори си е от значение и то доста.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
alexand написа:Всъщност като пусках темата, исках да е по-техническаДа си кажем тука, кои фактори доближават разхода до този с който колата е излязла от завода. Начина на каране си е ваша работа
Та като гледам колегите с 16-ките и по-тесните гуми, ми се струва че гумите не играят тоооолкова много. Не си спомням кога съм сменял бензинов филтър и мисля, че все още съм с катализатор, та това може да ме спъва малко.
Ширината на гумата , както и налягането играят голяма роля в разхода на гориво , все пак с по-голямото съпротивление има и по-голям разход

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
vld написа:~Мишо~ написа:nik4o написа:.........
Това не е начина![]()
Това което исках да кажа на колегата е,че единствения начин на отчитане на разхода е на бензиностанцията...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
///M Power написа:alexand написа:Всъщност като пусках темата, исках да е по-техническаДа си кажем тука, кои фактори доближават разхода до този с който колата е излязла от завода. Начина на каране си е ваша работа
Та като гледам колегите с 16-ките и по-тесните гуми, ми се струва че гумите не играят тоооолкова много. Не си спомням кога съм сменял бензинов филтър и мисля, че все още съм с катализатор, та това може да ме спъва малко.
Ширината на гумата , както и налягането играят голяма роля в разхода на гориво , все пак с по-голямото съпротивление има и по-голям разход
а аз се чудех, защо навремето баща ми караше москвича все зад някой тир или рейс продължително време. А все пак беше 12ца

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
- 4irepa
- Потребител
-
- Кара: 318-тдс
- Мечтае да кара: 319-тдс :)
Леле...ТДС с разход 5,5 градско......и да се кара до 2000 оборота....какво ли не става по белият свят....
...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Мой приятел си купи Е46 320Д Компакт 2.0Д 150к.с. Градско му дава около 7,5л/100км в Пловдив.Доволен е много!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
ildivvy написа:Мой приятел си купи Е46 320Д Компакт 2.0Д 150к.с. Градско му дава около 7,5л/100км в Пловдив.Доволен е много!
трябва дори да е и предоволен като се има предвид задръстванията в пиковите часове .леле това е почти на половина на моя :Д на мен в пловдив ми гълта 13 и малко

може всичко да е ,да ама не е бмв 

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
ildivvy написа:Мой приятел си купи Е46 320Д Компакт 2.0Д 150к.с. Градско му дава около 7,5л/100км в Пловдив.Доволен е много!
А това какво общо има дори с посоката в която тръгна темата, да не говорим за първоначалния й замисъл

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
sonny написа:Досега съм си засичал комбито няколко пъти,като цяло ми дава около 12 в града,но това е като карам по обяд и на дълги разстояния, като казвам дълги, едно излизане да кажем е от порядъка на минимум 15км. Правя ли преходче около 5-10км, забрави за случая 18 отма. Все още съм със зимните гуми, тая седмица ще качвам летните и да видимко ша са случи
Мойто комби, ми дава 12ка, ама зимата, смисъл големия студ /но до работа и обратно нямам големи задръствания/.
Лятото бях очарован, София - Варна, там допълних и разход 5.7, обаче има голямо НО, карал съм макс 100 и яко на икономайзер. Иначе лятото с клима и нормално карана е около 7.5/ 8.5.
Общо взето, читави филтри и леко с газта за намаляване на разход.
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
Колеги... със мотор M50B20 съм на моята Е36ца... с ванос.. и си мислех че моя разход от 9-10/100 градско е някак си голям.. и дори си мислех че е от джантите/гумите ми (с 18"-ки 225/60 съм).... като ви чета коментарите, се чувствам меко казано спокоен вече

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Junkie написа:Колеги... със мотор M50B20 съм на моята Е36ца... с ванос.. и си мислех че моя разход от 9-10/100 градско е някак си голям.. и дори си мислех че е от джантите/гумите ми (с 18"-ки 225/60 съм).... като ви чета коментарите, се чувствам меко казано спокоен вече![]()
За мен този разход е леко преувеличен. Моят рекорд с 18-ските в София е около 11л, но в случая гледам да не превключвам над 4000 оборота

ПП 225/60 на 18-ски на Е36 не опира ли лекинко?!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`