Впечатление от смяна на масло на скоростите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: Впечатление от смяна на масло на скоростите
Joro_Paveto написа:Понеже скоростната кутия нещо работеше шумно или поне така си въобразявах....в последствие се оказа, че не съм си въобразявал...
...та днес си смених въпросното "lifetime" масло според BMW...като развих пробката от кутията изтече нещо напомнящо...тежък човешки дрисък...от тоя най-редкия...общо взето и на цвят и на гъстота беше същото...даже цвета биеше малко към изгоряло двигателно масло...
Налях новото с цвят "малинка", запалих колата и "О чудо" скоростите започнаха да влизат мнооого по-леко, скоростната кутия работи много по-тихо...лекото жужене при вотра скорост си остана
![]()
Ето и какво ви трябва за смяната:
1-канал или подемник
2- 1ключ 17 за двете пробки.
3- 2л масло BMW ATF DIII с цена около 25лв мисля за литър. Скоростната ми кутия побра около 1.050-80л тъй, че ако някой иска да си спести 25лв, може да си вземе литър и да долее около 0.050-0.080л. от старата течност,но имайки предвид на какво приличаше аз не бих...![]()
4-и всичко това за около 20-25мин с чистенето на свинщината.
Успех!
От къде в Пловдив може да се намери такова масло,хайде бе хора помогнете!!!

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- MomoRacing
- Потребител
-
Колеги темата е супер и много ми помогна, но ако дадете и малко снимков матерял кое масло от каде се източва и от каде се налива ще е много полезно за повечето от начинаещите (визирам себеси като първи !
). Благодаря ви предварително.

Momo
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
MomoRacing написа:Колеги темата е супер и много ми помогна, но ако дадете и малко снимков матерял кое масло от каде се източва и от каде се налива ще е много полезно за повечето от начинаещите (визирам себеси като първи !). Благодаря ви предварително.
В повечето пунктове за смяна на масла ,ако си го купиш от тях, ще ти го сменят без пари.
- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57D25
- Мечтае да кара: E60///M5
kufi01 написа:Аве в повчето случаи безплатната смяна може да излезне скъпо.
Колеги, 40 кинта струва смяната на маслото на ск.кутия в оториз.сервиз на BMW - отиваш даваш ключовете, пиеш едно кафе и си готов .......... аз на мойта "машинка" два пъти съм го сменял и двата пъти в такива сервизи ................ освен това ако някой си мисли, че ще му излезе по-евтино сам да си го сменя, много се лъже...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
kufi01 написа:Аве в повчето случаи безплатната смяна може да излезне скъпо.
Колеги смяната на маслото на скоростната кутия е елементарна работа , чисто формално , като манипулация говоря. Необходими са: канал и шприц . Източва се старото масло и със шприца се налива новото до тогава , докато от пробката на кутията не потече масло .... завива се пробката и готово. Не мога да разбера какво толкова сложно има .... и какво се има в предвид с това " безплатнта смяна може да излезе скъпо" ?! Имаш предвид , че ако си го смеиш сам може да не е както трябва ли ...или какво ...., че ако ти го сменят в пункт от който си купил маслото и смяната е безплатан , то също може да не е както трябва смяната ...така ли ?! Но каквото и да имаш предвид колега , единственото което може да доведе до проблем при смяна масло на скорости е да се налее по-малко масло ( и то чувствиелно по -малко ). Тогава и само тогава може да се получи някакъв проблем иначе не виждам какъв проблем може да се получи .... Преди известно време бях чел тук тема на колега в която описваше , че са му били препълнили кутията с масло .... е а кажете ми как става това препълване , че на мен не ми е баш ясно .... като колкото и да се напъваш ако налееш повече от необходимото , то изтича през пробката ....

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Добре бе колеги в RealOEM-a ми дава следното съобщение за маслото на Е36: E36: From 97 shutdown all manual gearboxes (B, C, D) life-time oil.Значи ли това, че предлаганото в момента е заместител и ако е то дали е с нужните качества?Иначе и на мене ми го дава MTF маслото (97" М44В19).
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Mpower84 написа:Добре бе колеги в RealOEM-a ми дава следното съобщение за маслото на Е36: E36: From 97 shutdown all manual gearboxes (B, C, D) life-time oil.Значи ли това, че предлаганото в момента е заместител и ако е то дали е с нужните качества?Иначе и на мене ми го дава MTF маслото (97" М44В19).
При мен го пише , че е Life -Time ... демек LTF. Ако искаш можеш и с LTF масло да си напълниш (нищо , че на табелката ти примерно пише , че е MTF). Просто ЛТФ- а е по-скъпо , но пък не си правиш труда да го сменяваш (понеже уж е по -дълготрайно).
metodi80 написа:Mpower84 написа:Добре бе колеги в RealOEM-a ми дава следното съобщение за маслото на Е36: E36: From 97 shutdown all manual gearboxes (B, C, D) life-time oil.Значи ли това, че предлаганото в момента е заместител и ако е то дали е с нужните качества?Иначе и на мене ми го дава MTF маслото (97" М44В19).
При мен го пише , че е Life -Time ... демек LTF. Ако искаш можеш и с LTF масло да си напълниш (нищо , че на табелката ти примерно пише , че е MTF). Просто ЛТФ- а е по-скъпо , но пък не си правиш труда да го сменяваш (понеже уж е по -дълготрайно).
на мойта 318 тдс пък и сложих /по скоро долях, след смяна на семерингите/ АТF 97 год е колата дали може да се получи проблем въпреки че вече съм навъртял 3-4хил км и да чукна на дърво проблеми нямам, скоростите са си медец

- metodi80
- старши ентусиаст
-
BAVARIA написа:
на мойта 318 тдс пък и сложих /по скоро долях, след смяна на семерингите/ АТF 97 год е колата дали може да се получи проблем въпреки че вече съм навъртял 3-4хил км и да чукна на дърво проблеми нямам, скоростите са си медец
Нема грижи , карай и си свиркай ... На един приятел му тече семеринга дето е горе на буталото на скоростния лост и до сега два пъти долива масълце и си няма грижи ...

- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
смяна на маслото в скоростите с ориг,бмв масло и работа 30 лв .диференциала 30 лв .също ,с работата възползваите се
0888777117 ясен цялата интервенция се прави за около 10 мин. пред вас