Претапициране на таван

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: засилен дизел
Мечтае да кара: на Шаро поршето
Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D

Мнение от Snoop » 04 Авг 2009, 20:17

metodi80 написа:...

Благодаря колега, за тях става въпрос. Предполагам няма разлика дали е компакт, седан и т.н. Утре ще пробвам да ги сваля безаварийно.
Мерси отново. :winky:

п.п.
Колега @bmw325tds, предполагам че работи както всички останали между 9 и 18ч. По-важното е къде по-точно се намира този магазин, понеже мен ме интересува плат с дунапрен от едната страна - за тавана и изкуствена кожа за предните колони. ;)
За това моля и колегите, които са извършили вече процедурата да споделят за адреси на магазините в София, от които мога да си купя необходимия мат'рял. :) За лепилото мисля вече всички разбрахме, че в Бриколаж го има. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 04 Авг 2009, 20:33

Никой не каза магазин където да имат платове подходящи за таван и колони... че с кожа(изкуствена) съм 100% сигурен че след 2-3 години жеги и ще се получат балони като на седалките в градския транспорт

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 04 Авг 2009, 20:44

Snoop написа:
metodi80 написа:...

Благодаря колега, за тях става въпрос. Предполагам няма разлика дали е компакт, седан и т.н. Утре ще пробвам да ги сваля безаварийно.
Мерси отново. :winky:

п.п.
Колега @bmw325tds, предполагам че работи както всички останали между 9 и 18ч. По-важното е къде по-точно се намира този магазин, понеже мен ме интересува плат с дунапрен от едната страна - за тавана и изкуствена кожа за предните колони. ;)
За това моля и колегите, които са извършили вече процедурата да споделят за адреси на магазините в София, от които мога да си купя необходимия мат'рял. :) За лепилото мисля вече всички разбрахме, че в Бриколаж го има. ;)

Колега, аз съм на мнение, че е по-добре плата или кожата за тавана да бъдат без дунапрен, защото от нагряването на тавана през лятото се отлепя плата от дунапрена или самия дунапрен прегаря. По отношение на изкуствената кожа, аз лично направих задните колонки и кората. Ако имах естествена щях да ги направя с такава, но за предните имам парче естествена и ще ги направя с тях. За тавана още търся подходящата материя и се надявам до края на седмицата да съм намерил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: засилен дизел
Мечтае да кара: на Шаро поршето
Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D

Мнение от Snoop » 04 Авг 2009, 20:49

Сподели в такъв случай от къде да се снабдя с естествена кожа за колоните, ако имаш идея.
И съответно - някой беше писал, че лепилото минавало през плата докато лепиш към тавана, ако е без дунапрен - това ми е цялата идея за дунапрена, ако има начин нормалния си плат който е на тавана да се залепи, без лепилото да мине през плата ще съм благодарен и на магазин за обикновен плат. ;)
Просто четох много за т'ва тапициране, но явно въпреки това съм останал с грешни впечатления. :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 04 Авг 2009, 21:19

Оригиналния плат не е с дунапрен, ами едно такова странно по-скоро като памук. Аз открих къде имат точно такъв плат, само че естествено имаха всевъзможни цветове но не и черен :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318ti
Мечтае да кара: BMW M3 G-Power Hurricane

Мнение от MasterRalf » 04 Авг 2009, 23:06

И мен много ме е страх да не почупя материала, има ли някой колега, който срещу едно черпене да отдели 2-3 часа и да го направим някоя Събота или Неделя? (в София това)
Последна промяна MasterRalf на 05 Авг 2009, 14:49, променена общо 1 път
Никоя война не е свещена!
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 05 Авг 2009, 6:26

stony1 написа:
Колега, аз съм на мнение, че е по-добре плата или кожата за тавана да бъдат без дунапрен, защото от нагряването на тавана през лятото се отлепя плата от дунапрена или самия дунапрен прегаря. По отношение на изкуствената кожа, аз лично направих задните колонки и кората. Ако имах естествена щях да ги направя с такава, но за предните имам парче естествена и ще ги направя с тях. За тавана още търся подходящата материя и се надявам до края на седмицата да съм намерил.

Аз погледнах моите тапицирани врати и установих, че плата от вътрешната страна е дунапрен.
Да дунапрена се е разпаднал и тапицерията на вратите ми е провиснала.
Колата е на 13 год.
Ще съм доволен ако си претапицирам колата и тапецерията изкара 10 год. Това е много време.
Естествената кожа ще е здрава и след 20 год., но до тогава едва ли ще караш тази кола.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rendykar » 09 Авг 2009, 11:13

Продавам парче от плата за претапициране.
Плата е специален, подплатен с дунапрен, същия като оригиналния
Светло сиво.
Купих си го за да си претапицирам тавана, но се оказа че не стига.Парчето е 2х1,40м.

Цена:20лв., по мгазините стърува между 11 и 15лв. метъра.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_m3 » 21 Авг 2009, 17:36

Благодарение на вас, ще забравя за гръмналото шампанско!!! :mhihi: :ok:

http://picbg.net/img.php?file=4c6e99b3e1555dcc.JPG :uups:

http://picbg.net/img.php?file=68caa1575cc4e990.JPG :)

http://picbg.net/img.php?file=f19101c826ea40d9.JPG :have one:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 21 Авг 2009, 18:00

колега станало е много хубаво с тъмен плат и бели сенници :shock: и доста добре си го пипнал... браво !!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 21 Авг 2009, 18:58

bmw_m3 написа:Благодарение на вас, ще забравя за гръмналото шампанско!!! :mhihi: :ok:

http://picbg.net/img.php?file=4c6e99b3e1555dcc.JPG :uups:

http://picbg.net/img.php?file=68caa1575cc4e990.JPG :)

http://picbg.net/img.php?file=f19101c826ea40d9.JPG :have one:

Супер е колега, кажи какъв е плата, има ли някакво име, защото днес в един магазин ми се събра погледа от платове за автотапицерии. Да бяха два вида щях лесно да избера ама то имаше над 10 вида.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_m3 » 21 Авг 2009, 19:53

Kambe написа:колега станало е много хубаво с тъмен плат и бели сенници :shock: и доста добре си го пипнал... браво !!

мерси колега
мислех да ги пръскам с нещо и сенниците и дръжките, може би ще стане по-добре

stony1 написа:
Супер е колега, кажи какъв е плата, има ли някакво име, защото днес в един магазин ми се събра погледа от платове за автотапицерии. Да бяха два вида щях лесно да избера ама то имаше над 10 вида.

stony, просто влязах в магазима и казах, че си търся тъмно сив цвят
то беше нещо като склад и платовете бяха наредени безразборно, без имена без нищо
ето малко по-детаилна снимка на плата - http://picbg.net/img.php?file=fea0e442a0666062.JPG

отиди и си избери този, който най-много ти харесва :)
а, и още нещо - ако обичаш да ти е просторно в колата си вземи светъл цвят ;)

успех!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 21 Авг 2009, 20:07

Благодаря колега, аз сега съм със светла тапицерия на тавана и преднита колонки, но много се цапа и колкото и да се чисти след време се захабява.

Аватар

Мнение от TUZara` » 03 Сеп 2009, 11:59

Kambe написа:колега станало е много хубаво с тъмен плат и бели сенници :shock: и доста добре си го пипнал... браво !!

Определено е страшно елегантно с тъмен таван и светли сенници ... А има ли чалъм сивото табло да се боядиса или пръсне черно или си трябва ново табло?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 03 Сеп 2009, 13:29

Впрочем имам и една астричка и на нея и се отлепи тавана тамън се мерикандисах да претапицирам и нейния ....и един приятел ми вика е ти тоя спреи и пробвай.
За мое учудване стана перфектно ,оказа се че въпросният срей се ползвал често от тираджиите понече им се разлепват таваните.Цената
му е около 35 лв и в итерес на истината може да си пръската тавана и без да го сваляте залепва на моемта и не остават петна
Магазина се намира на Сливница ако тръгнете от центъра посока Божурище след орион подминавате първата пряка и преди втората пряка от дясно .Магазина продава и масла ,Момо волани и сякакви такива работи.Препарата е 400 грама и става и за кори като плата не трябжа да е много промазан
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36