Впечатление от смяна на масло на скоростите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 18 Юли 2009, 12:59

Denev написа:
kufi01 написа:Аве в повчето случаи безплатната смяна може да излезне скъпо.

Колеги, 40 кинта струва смяната на маслото на ск.кутия в оториз.сервиз на BMW - отиваш даваш ключовете, пиеш едно кафе и си готов .......... аз на мойта "машинка" два пъти съм го сменял и двата пъти в такива сервизи ................ освен това ако някой си мисли, че ще му излезе по-евтино сам да си го сменя, много се лъже...

Kaк 40 кинта бре? Миналата година сменях на М43 и беше в БМВ по 3.60лв на 100мл... малко като ракия го продават :mhihi: ...за моята ако не се лъжа е 1050мл демек 36лв само за 1л масло. 4 лв само да е трудът в оторизиран сервиз ? :roll: Между другото не съм по-доволен от скоростите след смяната.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 18 Юли 2009, 13:28

при мен преди да ми сменят маслото като е стояла колата известно време и е студена, при първото вкарване на първа и втора предавка, голям зор беше, смениха го с castrol и това нещо изчезна, такаче мога да кажа че съм доволен от смяната ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 21 Юли 2009, 1:56

metodi80 написа:

.... е а кажете ми как става това препълване , че на мен не ми е баш ясно .... като колкото и да се напъваш ако налееш повече от необходимото , то изтича през пробката .... :roll:

Както си на канал от дясната страна подлагаш 2 крика и я вдигаш на 60 градуса... :D :D :D :D
Майтап де...ама то за някои други марки коли скоростите може да са различни...но за бмв няма начин как да ги препълниш... ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 21 Юли 2009, 9:45

grayscale написа:
Denev написа:

Колеги, 40 кинта струва смяната на маслото на ск.кутия в оториз.сервиз на BMW - отиваш даваш ключовете, пиеш едно кафе и си готов .......... аз на мойта "машинка" два пъти съм го сменял и двата пъти в такива сервизи ................ освен това ако някой си мисли, че ще му излезе по-евтино сам да си го сменя, много се лъже...

Kaк 40 кинта бре? Миналата година сменях на М43 и беше в БМВ по 3.60лв на 100мл... малко като ракия го продават :mhihi: ...за моята ако не се лъжа е 1050мл демек 36лв само за 1л масло. 4 лв само да е трудът в оторизиран сервиз ? :roll: Между другото не съм по-доволен от скоростите след смяната.

за ATF става въпрос тука ............. към 20лв. е литъра ориг.BMW и смяната също е около 20лв. ............иначе това дето казваш "3.60лв на 100мл" предполагам е MTF масло, което е 40-45лв. литъра!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 21 Юли 2009, 13:55

cucko написа:
metodi80 написа: .... е а кажете ми как става това препълване , че на мен не ми е баш ясно .... като колкото и да се напъваш ако налееш повече от необходимото , то изтича през пробката .... :roll:

но за бмв няма начин как да ги препълниш... ;)

Еми именно де ... няма как да се препълнят , а някои колеги говорят глупости , че проблема в скоростите им бил от препълване на скоростите !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 13 Сеп 2009, 0:02

Те ви и нещо от мен по повод маслото в скоростите със илюстрации** ;) така че всеки като погледне тези снимки да му стане ясно веднага къде и как се прави тази лесна и полезна процедура.

Старо масло:
Изображение
БМВ АТФ III (Камор Ауто, 26.50лв/литър):
Изображение
Ето ви кутия:
Изображение
Пробката от която изтича старото масло (отдолу на кутията, ключ 17)
Изображение
Пробката отстрани на кутията (от към страната на пасажера, пак ключ 17):
Изображение
И едно предложение за лесно наливане (най-малката скобичка от железарията и няма никакви ядове с наливането на маслото, въпреки че пробката е на доста неудобно място, в сравнение с други автомобили) :arrow:
Изображение

Ефекта от смяната е ясен, както при повечето колеги изчезва досадното изключване от първа предавка :idea:
Надявам се да е от полза на някой снимковия материал :bgflag:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 13 Сеп 2009, 0:10

тая чернилка дето си извадил, 100% кутията ти е проблемна :!:

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 13 Сеп 2009, 0:22

Владо написа:тая чернилка дето си извадил, 100% кутията ти е проблемна :!:

Честно да ти кажа никакви проблеми нямам, ама грам.. изключваше може би в 15 или 20% от потеглянията, само когато маслото е студено (веднага след студен старт) и реших да го сменя, понеже 100% предишния собственик не го е сменял. Пък и гледам колата да си я поддържам изрядна, а не върви да изключва, при положение че са 30 лв с почерпката за добре свършената работа :D

младши ентусиаст
Аватар

Re: Впечатление от смяна на масло на скоростите

Мнение от v_p_m » 22 Окт 2009, 19:07

колеги гледам 4е моита тече масло от нея и работи като фуражомелка ако смена маслото ше са опраи ли :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 22 Окт 2009, 19:47

Искам да попитам,днеска ходих до дару,но ми го затвориха под носа.След това ходих в два други магазина за масло за скоростите,казах им търся атф дlll и почнаха да ми философстват,пишело че за мойта било атф д2 и така нататък.Знам че много е обсъждано,но никъде не прочетох за е36,2.5тдс ,като гледам повечето слагате атф д3,но това за бензините ли се отнася,или....? Съжелявам,някой ще помислят че въпроса ми е неуместен,но никъде не прочетох за тдс,а и незнам дали има разлика,утре ще си купувам за хидравликата и скоростите,ако някой който наистина ЗНАЕ а не трупа коментари да каже какво да купувам.Спрял съм се на bmw ATF Dlll за скоростите и ATF Dll за хидравлика от това което разбрах от тази тема е че тези Би трябвало да са за мойта каляска.Отделно до колкото разбрах скоростите събират литър и сто,пък някакъв разбирач днеска си ме хвана за стръв и ми каза че събирала два литра и 800мл?!По форума чета едно,във разни магазинчета за авточасти ми казват съвсем други неща.
Съжелявам предварително,някой предпоалгам ще се издразнят,но се уча още. :dummy: И мерси!
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 22 Окт 2009, 21:47

В тез квартални магазинчета за авточасти дето продавчката е на бай киро балдъза му, най-много разбират.Само тях слушай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 23 Окт 2009, 0:29

Dpy написа:В тез квартални магазинчета за авточасти дето продавчката е на бай киро балдъза му, най-много разбират.Само тях слушай.

Първо,с тоя твой коментар изобщо не ми помагаш,второ незнам коментари ли трупаш или фенове,ама се пробвай в друга тема или по добре сайт,трето не съм казал че съм ги послушал,ако бях ги слушал,до сега да съм сменил и на хидравликата, и на скоростите маслото с някое от 10лв литъра. Цитирам самия мене си ",ако някой който наистина ЗНАЕ а не трупа коментари да каже какво да купувам." Сипвай си олио или зехтин ако щеш от на бай петка си хранителния магазин,мисля че попитах колегите които наистина знаят какво говорят,не детската аудитория която си вика "брей на 200 коментара ми дават титла "луд" е са ще ги напраа за 2 дена"
И така ако някой може да посъветва дали да взимам д3 за скорости и д2 за хидравлика,ще съм благодарен.Мерси лека вечер на всички.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 23 Окт 2009, 1:08

Лично впечатление от смяната на маслото в скоростите от преди месец и нещо ( последните снимки в темата са от смяната ) - малко по-лесно се превключват скоростите преди да се е разбило маслото изцяло, не изключва от предавки ( визирам 1ва ). По-прецизно и леко влизане на всички предавки само след няколко смени, след като цяла нощ не е карана. С една дума колега в Камор течността за масло ( по фактура ) 26.70лв, кутията събра цялото шише без 30-40 грама (т.е около 950). Скоростната кутия е с късите скорости (Гетраг беше, по спомени) :yes:
Надявам се да съм помогнал с малко инфо :wave:
П.С. За хидравликата правилно си се насочил Д2 течност, доливал съм точно такава един път ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 23 Окт 2009, 10:24

arr0gance написа:И така ако някой може да посъветва дали да взимам д3 за скорости и д2 за хидравлика,ще съм благодарен.Мерси лека вечер на всички.

По принцип Д3 го дават че загрява по-бързо, но а съм карал и с двата вида и с Д2 влизат по-добре!!!................. а за хидравликата определено Д2!

ПредишнаСледваща

Назад към E36