Впечатление от смяна на масло на скоростите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Re: Впечатление от смяна на масло на скоростите

Мнение от arr0gance » 23 Окт 2009, 11:27

Мерси Много на Boyajdiev и Denev, днес ще си купя д2 за хидравликата,за скоростите ще решавам до последно.Ще хвана и апарата да видим какъв гнилоч ще излезе.
Живи здрави. :D

Ето и резултата от днес :arrow:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Макар и цвета на старото масло да не беше толкова зле,с новото разликата е доста голяма.Скоростите започнаха да си влизат като у дома си,много съм доволен,маслото което налях за скоростите е бмв атф д3 ,с хидравликата не се занимах защото маслото си е червеничко,още не е изгубило съвсем цвят само долях 100гр.Наливането на маслото изобщо не ми се стори трудно и не използвах допълнителни маркучи/сламки в моя случай/ и др,надигнах шишето като привърви нагоре между купето и ск. кутия и си изтече.Време за смяна 40мин 10 в махане на двете кори,30 в развинане и наливане.Мерси за точните отговори още веднъж. :yes:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 23 Окт 2009, 23:07

смяна на маслото на скоростите с бмв масло + работа = 40 лв смяната става за 15 мин.без да се цапате :yes: възползваите се ефекта е огромен :driving: удължава и подмладява 100% кутииката :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 24 Окт 2009, 10:19

arr0gance написа:.....Мерси за точните отговори още веднъж. :yes:

Радвам се че съм помогнал с нещо :mrgreen:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 02 Ное 2009, 19:51

Здравейте колеги ясно ми стана как се сменя в скоростната кутия маслото, а какво ще кажете за хидравликата източва ли се и как се обезвъздушава след това? Също и как стои въпроса за смяната на маслото на диференциала? че тия дни ще се занимавам и да сменя всички масла наведнъж... Поздрави :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 09 Ное 2009, 19:34

SvetlyoSvetlyo написа:Здравейте колеги ясно ми стана как се сменя в скоростната кутия маслото, а какво ще кажете за хидравликата източва ли се и как се обезвъздушава след това? Също и как стои въпроса за смяната на маслото на диференциала? че тия дни ще се занимавам и да сменя всички масла наведнъж... Поздрави :)

Разрови се и за диференциала и за хидравликата имаше теми,за какви масла се наливат,к'во,що. :yes:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 09 Ное 2009, 22:17

arr0gance написа:
SvetlyoSvetlyo написа:Здравейте колеги ясно ми стана как се сменя в скоростната кутия маслото, а какво ще кажете за хидравликата източва ли се и как се обезвъздушава след това? Също и как стои въпроса за смяната на маслото на диференциала? че тия дни ще се занимавам и да сменя всички масла наведнъж... Поздрави :)

Разрови се и за диференциала и за хидравликата имаше теми,за какви масла се наливат,к'во,що. :yes:

за хидравликата - dextron II ATF
за диференциала - SAE 75W90
за скоростната кутия - най-често DEXTRON III ATF или по-висок клас (трябва да се провери точно коя ти е скоростната кутия)
БМВ

Потребител
Аватар

Мнение от cougar316 » 09 Ное 2009, 23:42

По приинцип наистна е хубаво да се смени маслото на скоростната кутия , след по-голям пробег вискозитета на маслото нараства и се получава по-трудно включване докато маслото загрее и стане по-тънко понеже гъстото масло увлича, но тука чета едни постове без да обиждам никои ама не един скоростите изключвали и като сменил маслото спрели да изключват на еди какво се случило и т.н. няма такива филми ако скорстна кутия ти е прецакана наи-малко новото масло ще ти оправи , тези постове ги четат и хора който са технически грамони и ако греша нешто нека ме поправят , в 90% си остава някакъв плод на внушение , визирам вече прецакани кутии ,а не такива който просто се обслужват профилактично

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 10 Ное 2009, 0:09

Добре е всички течности в колата да се сменят на 2-3 години. Маслата "остаряват" и губят свойствата си и не смазват, а участват в триенето. Няма вечни масла. Дори и да пише нещо подобно в книжките на колите, хората са го писали за пробег да речем 200 000 км, а не за 500-600 000 км.
БМВ

Потребител
Аватар

Мнение от EkoBMW » 14 Ное 2009, 23:44

Колеги искам да ви попитам на моето БМВ първата му скорост много често излиза,дали има нужда от смяна на маслото на скоростната кутия или е нещо друго.Благодаря ви.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 15 Ное 2009, 1:20

EkoBMW написа:Колеги искам да ви попитам на моето БМВ първата му скорост много често излиза,дали има нужда от смяна на маслото на скоростната кутия или е нещо друго.Благодаря ви.

Да, има колеги в темата, при които след смяна на маслото пролемът е изчезнал.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 520i vanos 94г.

Мнение от tiulena » 09 Фев 2010, 20:35

Здравеите колеги.Чудна работа стана при мен,карах си кполата 1м след като я зех викам да и да проверя маслото на дифа и на скоростите.Развивам дифа сичко ток до горе и хубаво червено,развивам скоростите бъркам нема никои :shock: айде за смяна.Търсих тъабелка питах гледах ,последно ми казаха АТФ че е.зех и го налях вчера.И какво забелязвам че сега при определини обороти,незнма точно кога,но втора скорост ми влиза по-трудно.сякаш че се срещат двете зъбни колела.и това го забелязвам когато сваля от 3 на 2 примерно.А до сега не съм осетил такова нещо.Някои ако има идея от какво е да помага.Мерси предварително.Налях Фукс,колата е 520и 94г. комби
Живей на ръба,иначе заемаш много място.Карай за удоволствие,а не защото трябва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 10 Фев 2010, 13:07

Колеги аз имам желание да си го сменя сам , защото имам мерак да пипна :) Понеже нямам канал мога ли да си я дигна на крика и да си деиствам ?
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

Потребител
Аватар
Кара: 520i vanos 94г.

Мнение от tiulena » 10 Фев 2010, 15:57

Monoid написа:Колеги аз имам желание да си го сменя сам , защото имам мерак да пипна :) Понеже нямам канал мога ли да си я дигна на крика и да си деиствам ?

Ако питаш мен,ще може естетвно доста неудобно.Но ако я дигнеш толква че да можеш да влезеш отдоло и да развиеш пробките няма дерт.За наливането повечето тубички май имат напраини разни приставки(чофки) и може да зе налее директно или пък слагаш шлаухка и стискаш :clap: тубата аз така го налях моито.
Живей на ръба,иначе заемаш много място.Карай за удоволствие,а не защото трябва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 11 Фев 2010, 4:10

Много полезна тема, ще направя интервенцията и аз! Monoid, как ще влизаш под колата на крик и ще сменяваш масло бе я се осъзнай! :dummy: :shock: :kuku: все ще намериш канал някъде!

Потребител
Аватар

Мнение от radkaborisova67 » 11 Фев 2010, 12:38

Може и да ми се смеете, ама нали съм жена :mhihi:
Та не видях като източа старато масло, от къде да налея новото... :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36