Впечатление от смяна на масло на скоростите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Re: Впечатление от смяна на масло на скоростите
Мерси Много на Boyajdiev и Denev, днес ще си купя д2 за хидравликата,за скоростите ще решавам до последно.Ще хвана и апарата да видим какъв гнилоч ще излезе.
Живи здрави.
Ето и резултата от днес

Макар и цвета на старото масло да не беше толкова зле,с новото разликата е доста голяма.Скоростите започнаха да си влизат като у дома си,много съм доволен,маслото което налях за скоростите е бмв атф д3 ,с хидравликата не се занимах защото маслото си е червеничко,още не е изгубило съвсем цвят само долях 100гр.Наливането на маслото изобщо не ми се стори трудно и не използвах допълнителни маркучи/сламки в моя случай/ и др,надигнах шишето като привърви нагоре между купето и ск. кутия и си изтече.Време за смяна 40мин 10 в махане на двете кори,30 в развинане и наливане.Мерси за точните отговори още веднъж.
Живи здрави.

Ето и резултата от днес

Макар и цвета на старото масло да не беше толкова зле,с новото разликата е доста голяма.Скоростите започнаха да си влизат като у дома си,много съм доволен,маслото което налях за скоростите е бмв атф д3 ,с хидравликата не се занимах защото маслото си е червеничко,още не е изгубило съвсем цвят само долях 100гр.Наливането на маслото изобщо не ми се стори трудно и не използвах допълнителни маркучи/сламки в моя случай/ и др,надигнах шишето като привърви нагоре между купето и ск. кутия и си изтече.Време за смяна 40мин 10 в махане на двете кори,30 в развинане и наливане.Мерси за точните отговори още веднъж.

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
смяна на маслото на скоростите с бмв масло + работа = 40 лв смяната става за 15 мин.без да се цапате
възползваите се ефекта е огромен
удължава и подмладява 100% кутииката 

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
arr0gance написа:.....Мерси за точните отговори още веднъж.
Радвам се че съм помогнал с нещо

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- SvetlyoSvetlyo
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги ясно ми стана как се сменя в скоростната кутия маслото, а какво ще кажете за хидравликата източва ли се и как се обезвъздушава след това? Също и как стои въпроса за смяната на маслото на диференциала? че тия дни ще се занимавам и да сменя всички масла наведнъж... Поздрави 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
SvetlyoSvetlyo написа:Здравейте колеги ясно ми стана как се сменя в скоростната кутия маслото, а какво ще кажете за хидравликата източва ли се и как се обезвъздушава след това? Също и как стои въпроса за смяната на маслото на диференциала? че тия дни ще се занимавам и да сменя всички масла наведнъж... Поздрави
Разрови се и за диференциала и за хидравликата имаше теми,за какви масла се наливат,к'во,що.

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
arr0gance написа:SvetlyoSvetlyo написа:Здравейте колеги ясно ми стана как се сменя в скоростната кутия маслото, а какво ще кажете за хидравликата източва ли се и как се обезвъздушава след това? Също и как стои въпроса за смяната на маслото на диференциала? че тия дни ще се занимавам и да сменя всички масла наведнъж... Поздрави
Разрови се и за диференциала и за хидравликата имаше теми,за какви масла се наливат,к'во,що.
за хидравликата - dextron II ATF
за диференциала - SAE 75W90
за скоростната кутия - най-често DEXTRON III ATF или по-висок клас (трябва да се провери точно коя ти е скоростната кутия)
БМВ
По приинцип наистна е хубаво да се смени маслото на скоростната кутия , след по-голям пробег вискозитета на маслото нараства и се получава по-трудно включване докато маслото загрее и стане по-тънко понеже гъстото масло увлича, но тука чета едни постове без да обиждам никои ама не един скоростите изключвали и като сменил маслото спрели да изключват на еди какво се случило и т.н. няма такива филми ако скорстна кутия ти е прецакана наи-малко новото масло ще ти оправи , тези постове ги четат и хора който са технически грамони и ако греша нешто нека ме поправят , в 90% си остава някакъв плод на внушение , визирам вече прецакани кутии ,а не такива който просто се обслужват профилактично
- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
Добре е всички течности в колата да се сменят на 2-3 години. Маслата "остаряват" и губят свойствата си и не смазват, а участват в триенето. Няма вечни масла. Дори и да пише нещо подобно в книжките на колите, хората са го писали за пробег да речем 200 000 км, а не за 500-600 000 км.
БМВ
Колеги искам да ви попитам на моето БМВ първата му скорост много често излиза,дали има нужда от смяна на маслото на скоростната кутия или е нещо друго.Благодаря ви.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
EkoBMW написа:Колеги искам да ви попитам на моето БМВ първата му скорост много често излиза,дали има нужда от смяна на маслото на скоростната кутия или е нещо друго.Благодаря ви.
Да, има колеги в темата, при които след смяна на маслото пролемът е изчезнал.
Здравеите колеги.Чудна работа стана при мен,карах си кполата 1м след като я зех викам да и да проверя маслото на дифа и на скоростите.Развивам дифа сичко ток до горе и хубаво червено,развивам скоростите бъркам нема никои
айде за смяна.Търсих тъабелка питах гледах ,последно ми казаха АТФ че е.зех и го налях вчера.И какво забелязвам че сега при определини обороти,незнма точно кога,но втора скорост ми влиза по-трудно.сякаш че се срещат двете зъбни колела.и това го забелязвам когато сваля от 3 на 2 примерно.А до сега не съм осетил такова нещо.Някои ако има идея от какво е да помага.Мерси предварително.Налях Фукс,колата е 520и 94г. комби

Живей на ръба,иначе заемаш много място.Карай за удоволствие,а не защото трябва.
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Колеги аз имам желание да си го сменя сам , защото имам мерак да пипна
Понеже нямам канал мога ли да си я дигна на крика и да си деиствам ?

Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Monoid написа:Колеги аз имам желание да си го сменя сам , защото имам мерак да пипнаПонеже нямам канал мога ли да си я дигна на крика и да си деиствам ?
Ако питаш мен,ще може естетвно доста неудобно.Но ако я дигнеш толква че да можеш да влезеш отдоло и да развиеш пробките няма дерт.За наливането повечето тубички май имат напраини разни приставки(чофки) и може да зе налее директно или пък слагаш шлаухка и стискаш

Живей на ръба,иначе заемаш много място.Карай за удоволствие,а не защото трябва.
Много полезна тема, ще направя интервенцията и аз! Monoid, как ще влизаш под колата на крик и ще сменяваш масло бе я се осъзнай!
все ще намериш канал някъде!

- radkaborisova67
- Потребител
-
Може и да ми се смеете, ама нали съм жена
Та не видях като източа старато масло, от къде да налея новото...

Та не видях като източа старато масло, от къде да налея новото...

http://picbg.net/u/52742/36177/417109.jpg[url][/url]