e36 325 tds - помощ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
e36 325 tds - помощ
здравейте колеги , не ми се искаше да отварям нова тема за да не спамя, знам че е писано по въпроса но се насъбраха доста неща за които да ви помоля за съвет затова го правя
та да си дойдем на думата, имам 325-ца тдс , 98 г, доста време колата стоя в гараж и само от време на време се припалваше, та сега когато започнах да я карам по-редовно започнаха да изскачат и проблемите!
Та основния проблем е че не пали лесно на студен двигател,смених 4 подгревни свещи бяха заминали, но продължи да не пали лесно, после забелязах че изпуска малко нафта от помпата, та смених гарнитурите, казаха ми че засмуквало въздух и затова не палела лесно, след това видях че маркучите за обратната нафта които влизат в дюзите единия е напоен и смених и него , но отново нищо не се промени, преди малко пак я паля и едва на третия път след доста въртене всеки път - запали, като запаля веднъж всеки следващ е като детска игра , пали по-добре и от Zippo запалка
Моля някой да даде някакво предложение , какво да търся къде може да е проблема, че вече много почва да ме дразни това непалене
да добавя още нещо , при палене колата не тресе, не пуши, акумолатора не е сменян но мисля че не е от него, пробвал съм на наклон пак същата история, просто не ми останаха други идеи
та да си дойдем на думата, имам 325-ца тдс , 98 г, доста време колата стоя в гараж и само от време на време се припалваше, та сега когато започнах да я карам по-редовно започнаха да изскачат и проблемите!
Та основния проблем е че не пали лесно на студен двигател,смених 4 подгревни свещи бяха заминали, но продължи да не пали лесно, после забелязах че изпуска малко нафта от помпата, та смених гарнитурите, казаха ми че засмуквало въздух и затова не палела лесно, след това видях че маркучите за обратната нафта които влизат в дюзите единия е напоен и смених и него , но отново нищо не се промени, преди малко пак я паля и едва на третия път след доста въртене всеки път - запали, като запаля веднъж всеки следващ е като детска игра , пали по-добре и от Zippo запалка
Моля някой да даде някакво предложение , какво да търся къде може да е проблема, че вече много почва да ме дразни това непалене

да добавя още нещо , при палене колата не тресе, не пуши, акумолатора не е сменян но мисля че не е от него, пробвал съм на наклон пак същата история, просто не ми останаха други идеи
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Re: e36 325 tds - помощ
eekset написа:подкачаща помпа в резервоара?
аз писах че на наклон пак е същата работа, т.е не е от помпата в резервоара , пък и тя се чува да работи като дам контакт
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега ако нафтата в резервара е малко е възможно да е подкачващата помпа,но мен повече ме съмнява че клапана на гнп-то ти е заминал и ти връща обратно нафтата в резервоара.Според мен си купи един еднопосочен клапан и го монтираи след филтъра и няма да имаш повече проблеми.Има даже някъде такава тама как се монтира в раздела Е34,просто се поразрови малко. 
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
първо пробвай да смениш горивния филтър,щом казваш ,че колата не е пътувала дълго време.
- eekset
- младши ентусиаст
-
thehunter написа:eekset написа:подкачаща помпа в резервоара?
аз писах че на наклон пак е същата работа, т.е не е от помпата в резервоара , пък и тя се чува да работи като дам контакт
все пак разкачи маркуча СЛЕД филтъра и виж на контакт колко ще плювне. мога ти изровя от гаража две помпи, дет бръмчат прекрасно и не вадат грам нафта.
а и след като си свалял свещите, що не и врътна една компресия - ей така от любопитство...
eekset написа:все пак разкачи маркуча СЛЕД филтъра и виж на контакт колко ще плювне. мога ти изровя от гаража две помпи, дет бръмчат прекрасно и не вадат грам нафта.
а и след като си свалял свещите, що не и врътна една компресия - ей така от любопитство...
ще пробвам всичките тези съвети , с помпа , филтър и еднопосочен клапан, само един въпрос , малко балъшки за повечето но ...
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 323ti compact
- Мечтае да кара: M3 E46 CSL; S42B20
Трябва си уред за мерене на компресия, колега във всеки сервиз го имат. Маха се свеща, слага се в отвора едно нещо дето мери компресията (как духа буталото) и това е.
"...Родната милиция ни пази..."
Веско Маринов

Веско Маринов
- eekset
- младши ентусиаст
-

ей туй нещо е компресомера. мери колко се сгъстява флуида в горивната камера - компресия(едно от най-важните неща за паленето при дизела след въздуха и нафтата). навива се един накрайник дет седи подгревната свещ и се върти на стартер при изключена помпа(нагнетателна). после гледаш показанията и преценяваш моторетката здрава ли е, не е ли...
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Мерис се само на студен мотор! 
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Реле свещи...?
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
thehunter написа:аз писах че на наклон пак е същата работа, т.е не е от помпата в резервоара...
То колегата по-долу е писал,но да отбележа и аз - помпата не се тества така.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Дебита и премери!
Ако е към литър и нещо(незнам колко беше точно в минута,има го във форума),значи сичко е 6!
Ако е към литър и нещо(незнам колко беше точно в минута,има го във форума),значи сичко е 6!
значи днес търсих еднопосочен клапан, в няколко магазина за авточасти ме гледаха странно какво ли точно искам от тях но както и да е , та намерих алуминиев за 12.5 лв , фи-8, взех си и маркуч прозрачен , ама жената ми е дала фи 6 та малко зор видях, после пак се връщах за осмица че единия край влезна към филтъра , но другия край към помпата е на много гадно място и нямаше да стане, с малко масълце и повечко натискане и въртене стана. Та като резултат от филтъра до клапана фи-6 прозрачен маркуч, след филтъра до помпата фи-8 черен непрозрачен,общо около 20-тина сантиметра трябват, направих и снимка за да може някой друг ако слага да знае какво представлява , че аз търсих из форума но снимков материал нямаше , а друго си е око да види ръка да пипне .... (или това беше друга поговорка).
относно помпата в резервоара, след като откачих маркуча след филтъра, дадох контакт и след 2-3 сек. от там бликнаха около 15-20 мл нафта , и това беше, някъде четох че помпата работи около 20 сек след като се даде контакт , но никъде не намерих колко трябва да изплюе на ниво контакт
, пък и като карам не ми гасне колата, понеже други се оплакват от този проблем при развалена помпа
в крайна сметка не бях палил колата, на студен двигател, след като сглобих постановката дадох няколко пъти (4) контакт и пробвах да запаля и воала както казват някои народи
запали от раз , остава да видя утре сутринта и занапред какво ще стане...
Благодаря на всички за съветите , ако имаше как да ви черпя всичките по една бира , да седнем и .... нататък знаете
относно помпата в резервоара, след като откачих маркуча след филтъра, дадох контакт и след 2-3 сек. от там бликнаха около 15-20 мл нафта , и това беше, някъде четох че помпата работи около 20 сек след като се даде контакт , но никъде не намерих колко трябва да изплюе на ниво контакт
, пък и като карам не ми гасне колата, понеже други се оплакват от този проблем при развалена помпав крайна сметка не бях палил колата, на студен двигател, след като сглобих постановката дадох няколко пъти (4) контакт и пробвах да запаля и воала както казват някои народи
Благодаря на всички за съветите , ако имаше как да ви черпя всичките по една бира , да седнем и .... нататък знаете
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега затова е толкова ценен този форум.Радвам се че сме ти разрешили проблема,и за напред само гориво да наливаш. 
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2