Защо BMW-то ми не върви като някой други
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Защо BMW-то ми не върви като някой други
Защо моето 320 купе вдига на 1-ва 50км/ч на 2-ра 80-90км/ч едвам а има и други пак 320 които вървят на 1-ва 60км/ч на 2-ра 120км/ч защо е така и каква е разкиката между тях има доста които така варвят като моето и доста които варвят повече както споменавам по горе каква е разликата ?
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
Re: Защо BMW-то ми не върви като някой други
може би има разлика в предавателното число на дифа колега. то зависи за колко време развива тази скорост. ако сложиш по-дълъг диф ще развие и повече ама за повече време
I think things -- and they happen...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Не е важно колко вдига на 1 и 2 предавка, а за колко време...
Според мен се спичаш излишно. Разтовари излишните килограми от колата и излез да правиш друго замерване. Те няма да повлияят на скоростта на всяка предавка, но пряко ще зависят върху времето за развиване на тази скорост.
Според мен се спичаш излишно. Разтовари излишните килограми от колата и излез да правиш друго замерване. Те няма да повлияят на скоростта на всяка предавка, но пряко ще зависят върху времето за развиване на тази скорост.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Как ги намирате тия излишни килограми. Оня ден гледах-гледах и нищо излишно не видях, всичко си ми трявба
Бих махнал само задните седалки и без тва да не ми сяда никой там само да мизери отзад ама много грозно без тях, а и не тежат кой знае колко.
bum_bum написа:Как ги намирате тия излишни килограми. Оня ден гледах-гледах и нищо излишно не видях, всичко си ми трявба![]()
Бих махнал само задните седалки и без тва да не ми сяда никой там само да мизери отзад ама много грозно без тях, а и не тежат кой знае колко.
е36, 316, седан = 1000кг, след олекотяване.
Към m3_power2: виж си предавателното число на дифа. Колата как се държи във високите оборори? Достигали лютеницата на 3-та, 4-та? Пали ли нормално? Диагностиката какво казва? А бензина от къде го зареждаш?
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
bum_bum написа:Как ги намирате тия излишни килограми. Оня ден гледах-гледах и нищо излишно не видях, всичко си ми трявба![]()
Ми всякакви тъпотиики, които си возиш в багажника и си мислиш, че ще ти потрябват някога. Кабели за ток, раницата с препаратите за почистване на колата, авточастите, които някой те е помолил да му складираш замалко и разни такива други неща. В багажника си имам 1л. масло за доливане, резервна гума, кръстачка, една HID крушка и малкото субче.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е, значи и аз съм лек. Имам бандажна гума, която май трябва да изкарам, щото е 15-ка и май няма да стане за никъде ако спукам гума, 1лт масло, малка бас каса и малко комплектче инструменти. Работите за почистване не ги държа там, че струват колкото полвин кола и да не хванат крака
Единственото излишно е 10лт вода ама напоследък на всяко второ излизане загрява и си трябва.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Към автора: правилно са те насочили към диференциала, сигурно е по-дълъг. Иначе други възможни неща са кофти бензин, намалена мощност ( демек компресията ти може да е зле), и много други. Не си казал дали стига до червеното. Ако те притеснява само това, че на 1-ва не ти прави 60 и на 2-ра 120, изобщо не му мисли. Фабрична 320-ка прави на 1-ва 50, 2-ра 90 и т.н. Но пък си ги прави сравнително бързо като за конете си. Другото са глупости. То може и 130 да ти прави на 2ра ама ще го засичаш в минути, не секунди 
е да де в дефиринцяла ама имам в предвид нали са 2 еднакви коли заводски що има разлика в предавателното число апак аз мислех освен за разлика във диферинцяла да не и скоросните кутии да са други, апък от бензина не може да е според мене нали става дума за едни и сащи обороти все си пални оборотомера бензина само допринася за ускорението ако е хубав и ако не е по бавно ускорение иначе 1-ва 2-ра все си ги пални те са малки предавки
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
аз нз какво има за разискване.1ва 50,2ра 90 е съвсем прилично.нз къде ги намирате тези стокови(непипани) 36ци,които правят на 2ра 120
мойта лично на 1ва 60,2ра 80,3та 130,4та не съм я засичал.карай си колега колата и не го мисли.може да се притесняваш,когато при повечето дръпки със същия мотор все си 2ри 
мойта лично на 1ва 60,2ра 80,3та 130,4та не съм я засичал.карай си колега колата и не го мисли.може да се притесняваш,когато при повечето дръпки със същия мотор все си 2ри - err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Дайте да ви "наместя" километражите и ще правите по 150 на втора. 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
brinder написа:да и на мен ми е 4удно как ги прават тея 120 на 2
бензинова кола с дизелов диф
http://www.youtube.com/user/ludiagsm#p/u/3/-HT5390UWuI
"ееее слаба работа"
You said: "Time will change!" What if it changes you?
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3