Електрохроматично огледало за е36-разглобяване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Електрохроматично огледало за е36-разглобяване

Мнение от baitun » 29 Май 2011, 8:48

Някой разглобявал ли е електрохроматично огледало на е36 и да има снимки- интересува ме разположението на платката, че мойто старото огледало с бутона имаше платка за отваряне, затваряне и пускане на осветлението на плафоните от ключа, а на електрохроматичното няма тази опция/ това което намерих е само с три проводника, не знам дали има такова с 8 или 9/ и сега след като разглобих старото си огледало и свалих платката ме интересува дали ще има място за нея в електрохроматичното. Проблема е, че трудно се разглобява и на старото ми огледало потроших половината щипки за захващане, както и нараних зверски пластмасата. Може би ще е най-добре за да не строша новото огледало да се проследи окабеляването, предполагам че проводвиците отиват в зкв модула/комфортмодула/ и около него да намеря място за тази платка и да го свържа там. По-късно ще кача снимки на старото огледало.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Електрохроматично огледало за е36-разглобяване

Мнение от stony1 » 29 Май 2011, 15:40

Колега, я дай снимка на това което имаш, защото това отваряне и затваряне нещо не ми се вързва. Ако е това, за което се сещам май няма да стане с най-обикновеното електрохроматично огледало с трите проводника.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 29 Май 2011, 18:13

Става въпрос дали и на електрохроматичното може да се сложи тази платка или на нейно място има друга с датчиците за затъмняване
Последна промяна baitun на 04 Юли 2011, 23:55, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 29 Май 2011, 18:32

Официално ги дават несъвместими, но на практика може и да намериш място.

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 29 Май 2011, 18:55

Ако някой има разкостено електрохроматично огледало нека качи една снимка, или ще трябва да го правя по трудния начин да проследя кабелите

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 06 Юни 2011, 20:16

Никой ли не е разглобявал или схеми да има някой

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 06 Юни 2011, 23:39

Твоето старо огледало какво по-специално има като екстра, за какво е тази платка, какво влючване на плафона, че аз нещо не ги разбирам, а искам да се опитам да ти помогна. Защо искаш да си прехвърляш тази платка, какво точно прави тя ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 07 Юни 2011, 10:38

PeReZ написа:Твоето старо огледало какво по-специално има като екстра, за какво е тази платка, какво влючване на плафона, че аз нещо не ги разбирам, а искам да се опитам да ти помогна. Защо искаш да си прехвърляш тази платка, какво точно прави тя ?

Тази платка /предполагам е тип"аларма" без да има сирена или някакво дистанционно управление/ е от старото ми обикновено огледало-колата е 97г. и от ключа за запалване /с трите бутона/ можех да управлявам централното, а с единият от бутоните можех да включвам дистанционно плафоните на купето и се чудя дали електрохроматичното огледало което взех има място за тази платка/не че толкова ми е притрябвала,но..../, ако имах разглобено електрохроматично щях да знам дали има място за платката. Обикновенното ми огледало има 9 проводника, а електрохроматичното 3, от които два са за захранване и съвпадат и на двете, но сега от ключа не мога да управлявам централното без тази платка. Ако имах поне някаква схема да видя къде отиват проводниците от тази платка, ще я вържа извън огледалото/предполагам, че отиват към зкв-комфортмодула, но тези дни като сменям филтъра на купето ще видя по цветове и ако съвпадат с тези на комфорта ще замеря и тогава ще е лесно/. Проблема е, че много трудно се разкоства огледалото, на старото му потроших пластмасата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 07 Юни 2011, 11:18

Има хроматични с 9 проводника, моето е такова. Един приятел продава такова (с 9 проводника, хроматично, с диод отдолу за алармата, Пловдив) за 50лв., така че според мен е вариант да си го смениш с правилното, а не да разглобяваш, а може и някой да се съгласи да си ги смените. Другия вариант е тази платка да си я забиеш някъде горе над огледалото, над тавана и да свържеш пиновете, които ти остават ако има как...

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 07 Юни 2011, 22:21

Има го и този вариант да монтирам платката над централния плафон, но трябва да и измисля някаква кутия, за да не стане късо, а относно огледалата с клоунския нос/предполагам те са с 9 проводника и имат същата или подобна платка/ не искам и да чуя-мноооооооооого грозно, аз съм естет :lol: , тези дни ще разкоствам за ЕН-ти път жабката за да сменя филтъра на купето, ще проследя проводниците от огледалото и ако са свързани с комфорта ще го измисля мястото. Мерси

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 08 Юни 2011, 0:47

:OT:
Аз как да разбера дали ми е електрохроматично огледалото? :dunno:
П.С.: Колега, сори че ти ползвам темата ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 08 Юни 2011, 1:27

Ако е хроматично - когато някой зад теб кара на фарове (дълги) огледалото ти се затъмнява, става тъмно синьо.
А самото огледало се познава по датчика отпред на огледалото точно по средата и отзад вдясно...
Ето снимка на хроматично:
Отпред - вижда се по средата една черна точка, това е датчика за осветеност:
Изображение

Отзад също се вижда датчика за осветеност (в тази дупчица вляво е):
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 08 Юни 2011, 1:33

Благодаря ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 10 Юни 2011, 17:24

Явно никой не е разкоствал такова огледало :banghead: , другата седмица ще имам повече свободно време и се заемам да проследя проводниците

Потребител
Аватар

Мнение от emo92 » 14 Юни 2011, 20:59

Колеги ниакои може ли да ми каже дали си заслужава допалнително да си слагам на моито е36.Попринцип много ме дразнат тези зад мене дет блестат.Но вапроса е дали лесно се намира такова огледало и как се монтира.Ако е лесно бих се захванал.

Следваща

Назад към E36