проблеми с волана след поднасяне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
проблеми с волана след поднасяне
здравейте
бях влязъл в един завой на мокра настилка с голяма скорост, и колата мощно тръгна да се върти, но успях да овладея положението
обаче след това се получава яко скърцане на волана, особено ако го завъртя повече и най-вече на студен старт
иначе си върви нормално, но понякога е такъв режещ звук, че имам усещане че волана ще изскочи
какво може да е - някакви лагери, предавателен механизъм?
10х
бях влязъл в един завой на мокра настилка с голяма скорост, и колата мощно тръгна да се върти, но успях да овладея положението
обаче след това се получава яко скърцане на волана, особено ако го завъртя повече и най-вече на студен старт
иначе си върви нормално, но понякога е такъв режещ звук, че имам усещане че волана ще изскочи
какво може да е - някакви лагери, предавателен механизъм?
10х
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
Re: проблеми с волана след поднасяне
Може да е лентовият кабел. Но не виждам връзка със завъртането, освен ако е нещо друго

- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Къде се чува скърцането вътре или вънка защото както казваш при студен старт на ме така ми виеше рейката 
„Така, както сам можеш да си счупиш колата, никой друг не може да ти я счупи.“ — Божинката 

- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530d , E39 Touring
Доста странно, не би трябвало да има връзка между поднасянето и последвалото скърцане във волана, най-вероятно е чисто съвпадение и рейката е тръгнала да си заминава точно след поднасянето....
ами, не знам за отвън, но вътре си го чувам мощно - чак косите ми настръхват
а...какво общо има маслото?
благодаря, ще отида тези дни до някой сервиз и ще им кажа да погледнат рейката дали е за смяна
edit: прочетох малко от тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... =8&t=20166 и разбрах за маслото - мерси!
а...какво общо има маслото?
благодаря, ще отида тези дни до някой сервиз и ще им кажа да погледнат рейката дали е за смяна
edit: прочетох малко от тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... =8&t=20166 и разбрах за маслото - мерси!
От помпата вие кой ще квото да казва нека някой влезе в колата ти и да върти в крайно ляво или дясно и ти гледай под капака как спира направо шайбата й да се върти , така лесно можеш да си обясниш необяснимия звук. А вече кое кара помпата да блокира ( явно нужда от свръхнялягане което тя не може произведе) обяче кое го иска това , някво запушване ли или какво , и мойта е същата пък съм правил кво ли не , луфт грам няма , ново Декстрон3 ( даже ), ново казанче с филтър . Та кво да й заминава на тая рейка приусловие че не тече , няма луфт или тракания някви само на крайни или блиаки до крайни положения ( понякога и при въртене на място ) тая помпа сдава багажа като че ли ( сменял съм и нея ама не ще ).
7 мнения
• Страница 1 от 1