ASC объщане
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
ASC объщане
ASC-то е мн полезна функция когато не е сухо и жената кара колата
но с идване на лятото ASC-то става проблем и се чудя дали някой може да пренастрои ASC-то така че когато запалиш то да е изключено и да не свети лампата на таблото , а ако ти трябва да си го включиш с бутона и да ти светне лампата на таблото ?
thx
но с идване на лятото ASC-то става проблем и се чудя дали някой може да пренастрои ASC-то така че когато запалиш то да е изключено и да не свети лампата на таблото , а ако ти трябва да си го включиш с бутона и да ти светне лампата на таблото ?
thx

- Capry
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW E36 318 93`
Re: ASC объщане
Здравей,ами съгласен съм че е много полезна функция.,Защото..аз нямам на моята кола..И точно заради това.,Може би нямаше и да се завартя и ударя ,,така че се радвай колега че я Имаш..Ако и аз имах...охо...Досега нямаше да се занимавам със проблемите на ремонта
Фен на BMW
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
И какъв ти е проблема с ASC-то лятото, колега?
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Колега извади бутона и мери какво става на буксата с мултицет, ако при натискане на копчето просто затваряш верига ... още едно копченце и си готов ако искаш да стане с ОЕМ-кото копче не съм сигурен че ще се получи
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Coulthard написа::) доколкото разбирам лятото се кефи да си я хлъзга по кръстовищета, обаче като се качи и забравя да го изключи, та явно му е писнало на първото кръстовище да получава онова гадно усещане тип: "Ей ся ко се ус*а" та поради тази причина иска да му е по подразбиране изкл. и сам да си го вкл.
Колега извади бутона и мери какво става на буксата с мултицет, ако при натискане на копчето просто затваряш верига ... още едно копченце и си готов ако искаш да стане с ОЕМ-кото копче не съм сигурен че ще се получи
Не мога да ти хвана замисъла нещо
Искаш да опаралелиш оригиналния бутон с ключ ли?Да, ОЕМ бутона затваря верига при натискане. Гледам от схемата за Е36. Но за кратко. При повторно натискане АSC-то пак се активира (говорим за ASC+T на Е36, нали?).
ABS контрол модула се управлява импулсно от ОЕМ бутона. Твърдо затворена верига е някак си, как да кажа, некоректно от гледна точка на контрол модула
По-добра идея ми се вижда бутона да се опаралели с един чакащ мултивибратор (ЧМВ).
Като гледам до ОЕМ бутона от 12-те волта на акумулатора през 5-амперов предпазител, може да се хване захранване за един ЧМВ, който да изгенерира така желания импулс още при подаване на контакт. Това ще деактивира АСЦ-то при палене. После цялото управление на АСЦ-то си остава както си е оригинално от бутона
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Nickelback написа:Не мога да ти хвана замисъла нещоИскаш да опаралелиш оригиналния бутон с ключ ли?
Да, ОЕМ бутона затваря верига при натискане. Гледам от схемата за Е36. Но за кратко. При повторно натискане АSC-то пак се активира (говорим за ASC+T на Е36, нали?).
ABS контрол модула се управлява импулсно от ОЕМ бутона. Твърдо затворена верига е някак си, как да кажа, некоректно от гледна точка на контрол модула![]()
По-добра идея ми се вижда бутона да се опаралели с един чакащ мултивибратор (ЧМВ).
Като гледам до ОЕМ бутона от 12-те волта на акумулатора през 5-амперов предпазител, може да се хване захранване за един ЧМВ, който да изгенерира така желания импулс още при подаване на контакт. Това ще деактивира АСЦ-то при палене. После цялото управление на АСЦ-то си остава както си е оригинално от бутонаЧМВ-то ще сработва само при подаване на контакт.
евалотоаз съм

А това ЧМБ какво представлява реално . Предлага ли се готова реализирана схема за краен потребител.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
vladobate написа:А това ЧМБ какво представлява реално . Предлага ли се готова реализирана схема за краен потребител.
Едно време имаше един магазин в София на Лъвов мост и там имаше разни готови схеми комплекти - платки и елементи. Имаше и сглобени, имаше и такива които юзъра трябва да си насити. Спомням си, че продаваха разни релета за време, ЧМВ-та и разни други. Дали го има още - не знам, не съм стъпвал там от 7-8 години сигурно
Но и да не е тоя магазин за електроника все ще има в някой друг такъв Ако ти се занимава виж тая тема, може да ги питаш хората, останах с впечатление, че са отзивчиви.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9557
Отдавна го мисля и аз да си направя това автоматично изключване на АСЦ-то, ама грам време не остава
П.С. Опс, от Пловдив си

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:vladobate написа:А това ЧМБ какво представлява реално . Предлага ли се готова реализирана схема за краен потребител.
Едно време имаше един магазин в София на Лъвов мост и там имаше разни готови схеми комплекти - платки и елементи. Имаше и сглобени, имаше и такива които юзъра трябва да си насити. Спомням си, че продаваха разни релета за време, ЧМВ-та и разни други. Дали го има още - не знам, не съм стъпвал там от 7-8 години сигурноНо и да не е тоя магазин за електроника все ще има в някой друг такъв
Ако си от София може да провериш в магазинчето на Пасат в ТУ-София. Там трябва да имат нещо подобно, ако не - мацката ще ти го налепи набързо
![]()
Ако ти се занимава виж тая тема, може да ги питаш хората, останах с впечатление, че са отзивчиви.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9557
Отдавна го мисля и аз да си направя това автоматично изключване на АСЦ-то, ама грам време не оставаПък и е lowpriority, защото от една година ме мързи да си сменя датчика на АБС-а и съответно АСЦ - йок
Ако смогна лятото бих налепил една схемка, а защо не и две
Дори тема може да оформя, но с тоя събор, много зор сега
П.С. Опс, от Пловдив сиВиж тогава в ТУ-Пловдив
Малии , аз оттам идвам ама няма да ми помогне никак , то за 5 години не успя
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
Coulthard написа::) на първото кръстовище да получава онова гадно усещане тип: "Ей ся ко се ус*а"
по скоро като тръгнеш да завираш на някое крастовище или да изпревариш рязко и като си удариш мутрата в волана тогава се псува но и за въртенето си прав ...
иначе това което питах по темата няма да стане ... затова решението е свалям крушката от таблото и изваждам буксата отпред на АСЦ-то
зимата обратно
PS даже си оправих и таблото покрай свалянето му

- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
- Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp
Аз се обърках сега
Кога е включено ASC и кога не ?
При мен АSC e изключено май когато не свети лампата на таблото,а когато свети е включено,така ли е или не ?
При мен АSC e изключено май когато не свети лампата на таблото,а когато свети е включено,така ли е или не ?
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
lud fen написа:Аз се обърках сега![]()
При Е36 АSC е изключено, когато лампата СВЕТИ (warning с удивителен и стрелка указваща опасност от завъртане). Няма логика при Е39 да е обратното

13 мнения
• Страница 1 от 1