Стартер М44
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- markoff_sl
- кандидат ентусиаст
-
Стартер М44
Имам следния проблем:
При запалване на двигателя се чува неприятен странен звук. Обикновено пали на първото или второто завъртане, след което веднага пускам ключа, но за 1-2 секунди се чува все едно продължавам да го държа на стартер.
И така, днес сутринта стартера изобщо не завъртя, проверих клемите на акумулатора - не е това причината.
Бутнаха ме и запали, веднага след това опитах да я запаля със стартера и си запали от раз.
Знам, че сам едва ли ще си реша проблема и вероятно трябва да отида на майстор, но за всеки случай се надявам някой, който си е патил да може да помогне.
Благодаря
При запалване на двигателя се чува неприятен странен звук. Обикновено пали на първото или второто завъртане, след което веднага пускам ключа, но за 1-2 секунди се чува все едно продължавам да го държа на стартер.
И така, днес сутринта стартера изобщо не завъртя, проверих клемите на акумулатора - не е това причината.
Бутнаха ме и запали, веднага след това опитах да я запаля със стартера и си запали от раз.
Знам, че сам едва ли ще си реша проблема и вероятно трябва да отида на майстор, но за всеки случай се надявам някой, който си е патил да може да помогне.
Благодаря
Bързо Mощно Wечно
- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
Re: Стартер М44
за мен проблема че не е искал да ти завърти днес е че ти заминали четките,а шума които се получава е от бендикса ,сваляш стартера е разглабяш и гледаш,така и така ще го сваляш смени му четките и втулките,изчисти го хубаво и го смажи и го слагаш и забравяш 
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Само да те предупредя - стартера е на най-засраното място, което можеш да се сетиш... и свалянето му ще изисква направо геройство... в някои сервизи може да ти искат над 50лв за труд именно заради тази работа. Иначе ако ще правиш "основен ремонт" го направи като хората т.е. смени всичко 
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
~Мишо~ написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=202852&start=0
Само с чистене и гресиране не става.Трябва да се сменят задължително четките, бендикса, да се провери ротора и статора.А тези проблеми не са от шалтера, така че не го пипайте него.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Аз пък да ти кажа, само с писане У форума не сатава
.
.- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
~Мишо~ написа:Аз пък да ти кажа, само с писане У форума не сатава.
Да знам, за това гледам много много да не пиша, а да се концетрирам през деня върху колите които ми седят в сервиза и чакат да им почистя стартерите за да се чувстват като нови.
- markoff_sl
- кандидат ентусиаст
-
По принцип ми се отдава да правя леки ремонти, но досега стартер не съм свалял. Нека някой, който е преминал през това да каже има ли шанс да успея да го сваля сам или по-добре да не се вкарвам в приключения?
Bързо Mощно Wечно
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Можеш да свалиш стартера сам ,но трябва да се въоръжиш с търпение ,голям набор от псувни и достатъчно инструменти (разбирай гедоре с достатъчно удължения и карета) .Тва ако тръгнеш да го сваляш отдолу.
Другия вариант е да разхвърляш целия всмукателен колектор (и двете части) и като ти се откриеееее ...
се сваля за 3 минути след това
Избора по който ще процедираш е изцяло твой ,ама ако за качване и сваляне ти искат 50 лв ,по-добре ги дай и не се занимавай. Освен ако не го правиш от "спортна злоба"
Другия вариант е да разхвърляш целия всмукателен колектор (и двете части) и като ти се откриеееее ...
Избора по който ще процедираш е изцяло твой ,ама ако за качване и сваляне ти искат 50 лв ,по-добре ги дай и не се занимавай. Освен ако не го правиш от "спортна злоба"

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
plradev написа:Можеш да свалиш стартера сам ,но трябва да се въоръжиш с търпение ,голям набор от псувни и достатъчно инструменти (разбирай гедоре с достатъчно удължения и карета) .Тва ако тръгнеш да го сваляш отдолу.
Другия вариант е да разхвърляш целия всмукателен колектор (и двете части) и като ти се откриеееее ...се сваля за 3 минути след това
![]()
От долу е най - лесно поне за мен. Откачам от едната страна долата разпъкна, откачам и горивния филтър (да виси). Ако имаш по - гъвкави ръце ти е достатъчно, но за най - удобно извади и щеката на маслото, това ако става въпрос за М44/М42/М43/М40. Това са пълни глупости да разглобяваш колектора
, че дай за по - удобно да свалим ск. кутия, че има повече пространство Сподели от къде е проблема след като го установиш

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
beco109 написа:plradev написа:Можеш да свалиш стартера сам ,но трябва да се въоръжиш с търпение ,голям набор от псувни и достатъчно инструменти (разбирай гедоре с достатъчно удължения и карета) .Тва ако тръгнеш да го сваляш отдолу.
Другия вариант е да разхвърляш целия всмукателен колектор (и двете части) и като ти се откриеееее ...се сваля за 3 минути след това
![]()
Това са пълни глупости да разглобяваш колектора, че дай за по - удобно да свалим ск. кутия, че има повече пространство
Сподели от къде е проблема след като го установиш
Пълни глупости ,ако имаш условия . Ама като си на зор и нямаш канал,подемник,етсекада,стойки и т.н. или пръстите са ти като кебапчета ,а искаш сам да се оправиш ще те питам кое са глупости
п.п. Глупости не говоря

- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Съвет към колегите които мислят да си ремонтират стартерите при майстор-ако ви искат 50лв за тази работа-прежалете ги.....На ми взеха 120лв за смяна на бендикс,четки и втулки,ремонтираше ми колата 2 дена,и след това като си я вземах ми каза,"такава кола няма да погледна повече,този стартер е толкова заврян,че почти беше невъзможно да го сваля,а и колата ми има газов инжекцион,което допълнително усложни нещата...."След този ремонт ме хвана яд че не се хванах сам да го правя,ама
....Става въпрос за м42.. 
....Става въпрос за м42..
14 мнения
• Страница 1 от 1