Странни неща стават с Бимата ми.. ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Странни неща стават с Бимата ми.. ?
Четох проблемите срещани при Е36 и имам тези 2 симптома, но си мисля, че има нещо по окачването... Все едно предната ми дясна гума като влезе в дупка и някак си по-свободно се удря или си въобразявам не знам, но ми намирисва на шарнир.. А всичко останало се чува така както е описано в тези проблеми. Какво ме съветвате да направя и колко ще ми струва да оправя тези проблеми ?
накладките на ръчната спирачка - да, колкото и очудващо да ви звучи, Е36 си има отделни накладки за ръчната спирачка. намират се в задните дискове и често тракат. звукът е много характерен: като почукване на ламарина при влизане в дукпи, но е малко по-глухо. в смисъл, не се чува звън, а само съвсем леко почуква. принципно не са скъпи, мисля че са по около 15лв. бройката ( отново не съм сигурен за цената), но може и сами да ги натегнете. като извадите кожуха на ръчната спирачка от долу има две жила с гайки на края. едното отива към задно дясно колело, а другото към задно ляво. от там като натегнете гайките има шанс тракането да престане. в противен случай се натягат през някоя дупка от развит болт на задната гума.
прахозащитниците на дисковете - често се случва те да се скъсат и да почнат да опират на моменти в дисковете. този проблем наистина се разпознава лесно. чисто ламаринен звънлив звук при движение по павета и дупки. те подлежат на заваряване, а цената им нови е около 30лв на бройка.
накладките на ръчната спирачка - да, колкото и очудващо да ви звучи, Е36 си има отделни накладки за ръчната спирачка. намират се в задните дискове и често тракат. звукът е много характерен: като почукване на ламарина при влизане в дукпи, но е малко по-глухо. в смисъл, не се чува звън, а само съвсем леко почуква. принципно не са скъпи, мисля че са по около 15лв. бройката ( отново не съм сигурен за цената), но може и сами да ги натегнете. като извадите кожуха на ръчната спирачка от долу има две жила с гайки на края. едното отива към задно дясно колело, а другото към задно ляво. от там като натегнете гайките има шанс тракането да престане. в противен случай се натягат през някоя дупка от развит болт на задната гума.
прахозащитниците на дисковете - често се случва те да се скъсат и да почнат да опират на моменти в дисковете. този проблем наистина се разпознава лесно. чисто ламаринен звънлив звук при движение по павета и дупки. те подлежат на заваряване, а цената им нови е около 30лв на бройка.
Последна промяна Mr.President на 16 Фев 2007, 0:20, променена общо 1 път
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
Колега неми стана много ясно какъв е смисъла на темата ?
Ако ти е заминал някои шарнир се чува тропане/небих казал че е глухо по скоро го определям като твърдо,това "някакси по свободното се удря"по ми прилича на изтървал/омекнал амортесьор.Наи добре отиди в някои сервиз и те да ти кажат
Потърси в търсачката има тема с цени на частите и услугите
Ако ти е заминал някои шарнир се чува тропане/небих казал че е глухо по скоро го определям като твърдо,това "някакси по свободното се удря"по ми прилича на изтървал/омекнал амортесьор.Наи добре отиди в някои сервиз и те да ти кажат
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
LAST RIDE написа:Колега неми стана много ясно какъв е смисъла на темата ?
Ами не мога да определя какво става, всичко се появи наведнъж и се обърках вече откаде лопа тропа и т.н. Затова се учудих какво става изведнъж и дали на някой му се е случвало такова нещо и да ме ориентира какво да правя долу/горе че тези майстори не ги обичам много и не искам да ходя при такива, но май няма как ще се наложи. Мерси за отговора
- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
Вземайки предвид "невероятните" условия за шофиране , в любимият ни град....всичко по окачването може да бъде
Шарнира се разпознава , както каза колегата по -горе , с твърдо тропане и не само при влизане в дупки. Пробвай с навит волан и бавни кръгчета , тропането се чува ...
Но най-вероятно е амортесьор.
Други възможности са луфт в кормилната рейка , биалетка , болтове, карета-може би
Кажи и Варна и да приключваме въпроса за окачването:))))))
Шарнира се разпознава , както каза колегата по -горе , с твърдо тропане и не само при влизане в дупки. Пробвай с навит волан и бавни кръгчета , тропането се чува ...
Други възможности са луфт в кормилната рейка , биалетка , болтове, карета-може би
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
bawarka написа:Вземайки предвид "невероятните" условия за шофиране , в любимият ни град....всичко по окачването може да бъде
Нали се сещаш какви са ни улиците от дясната страна до бордиура ... дупка дупка канафка дупка дупка яма, дупка дупка кратер... и нормално дясната ми гума да се чува така..
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Странни неща стават с Бимата ми.. ?
Mr.President написа:......
Колега, вместо да се чудеш какво точно и има мини през един сервиз да ти погледнат колата и ще разбереш какво и има. Може да е дреболия и дано имаш късмет. А за сервиз предполагам се сещаш къде ще те пратя
- bawarka
- Красива и екстремна
-
Мистър...не просто се сещам ,а информацията с дупките и кратерите ми е заела 80% от мозъка
ms....кой е този сервиз?
ms....кой е този сервиз?
- van_ko
- кандидат ентусиаст
-
Човече знаеш къде трябва да отидеш за да си решиш проблема,отиди при DK Krasi,знаеш че ще ти свърши работа!!!
И вземи да идваш на сбирките или вече не си чак такъв фен на марката!!?

- van_ko
- кандидат ентусиаст
-
При мен се беше получило нещо подобно,предното ляво колело се топаше като топче за пинг-понг смених амортисьори и всичко се оправи,а относно дупките във нашия любим град както каза bawarka да се надяваме че като вече сме част от европейския съюз ще има някакъв шанс да ги оправят,защото ако продължаваме така със тоя слалом(май така се пишеше) ще победим и най добрите скиори

- Mr.President
- младши ентусиаст
-
van_ko написа:При мен се беше получило нещо подобно,предното ляво колело се топаше като топче за пинг-понг смених амортисьори и всичко се оправи,а относно дупките във нашия любим град както каза bawarka да се надяваме че като вече сме част от европейския съюз ще има някакъв шанс да ги оправят,защото ако продължаваме така със тоя слалом(май така се пишеше) ще победим и най добрите скиори![]()
![]()
![]()
![]()
Ок ще ида при адаша да видим кво ще ми каже, а за сбирките... Утре е Събота, а днес съм си взел изпита... Утре ще има дрифт парти
- van_ko
- кандидат ентусиаст
-
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
bawarka написа:Мистър...не просто се сещам ,а информацията с дупките и кратерите ми е заела 80% от мозъка![]()
ms....кой е този сервиз?
Автосервиз "КОРАДО" по пътя за виница
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Хидравлична рейка, кормилна щанга и един амортисиор, който е започнал да заминава... Ето откаде ми тракат нещата.
- bawarka
- Красива и екстремна
-
Да , сетих се , при Краси
) има почерпка той от мен!!!
А колкото до хидравличната рейка .... и аз имам проблем , така че колега давай да търсим някъде да оправяме , че дразни
А колкото до хидравличната рейка .... и аз имам проблем , така че колега давай да търсим някъде да оправяме , че дразни
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Enslaving_Lecher написа:bawarka написа:...
А вие 2-та защо не вземете да дойдете на някоя сбирка
Искрене, знам ,че ти е проблем свободното време- не можеш ли да измислиш нещо и да се измъкнеш някоя събота
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2