Хидравлика?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Хидравлика?
Колеги, проблема е следния - сутрин когато е много студено волана ми се върти супер трудно, все едно карам москвич
След известно време, когато колата загрее волана олеква...имам си масло, няма течове и т.н. Някой да има идея от какво може да е това? 
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Искъм да питам как се източва маслото за хидравликата и мога ли да го направя сам.
А и ако може да ми дадете съвет за някакво масло ?
А и ако може да ми дадете съвет за някакво масло ?
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Маслото ти е "АTF"а за марка "кастрол" или Валволин",е все пак въпрос на вкус.
А за смяната взимаш една по голяма спринцовка или подходящ шприц,и от самото казанче издърпваш маслото,след това доливаш новото,палиш и вътриш волана няколко оборота наляво-надясно.
После издърпваш и това масло,доливаш прясно и пак палиш десен-ляв за да се обезвъздуши ако евентуално е проникнал въздух в системета и си готов.
Има и друг начин,като източиш маслото от входящя или изходящия маркуч на рейката,но си има риск да се скъса щуцера и не е много за рискуване.
Мисля,че първия начин е по удачен...е ще се набуташ с малко повече масълце,ама не рискуваш нищо
Успех
А за смяната взимаш една по голяма спринцовка или подходящ шприц,и от самото казанче издърпваш маслото,след това доливаш новото,палиш и вътриш волана няколко оборота наляво-надясно.
После издърпваш и това масло,доливаш прясно и пак палиш десен-ляв за да се обезвъздуши ако евентуално е проникнал въздух в системета и си готов.
Има и друг начин,като източиш маслото от входящя или изходящия маркуч на рейката,но си има риск да се скъса щуцера и не е много за рискуване.
Мисля,че първия начин е по удачен...е ще се набуташ с малко повече масълце,ама не рискуваш нищо
Успех

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
5 мнения
• Страница 1 от 1