Дайте съвет
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- kmet
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318d
- Мечтае да кара: всички от марката БМВ
Дайте съвет
Здравей те
Имам проблем който трудно се обяснява поради това че става въпрос за шумове.
Паля 316и - една секунда чукане и след това докато позагре е има един звук като от шевна машина но по тъп.След първите 300м работи перфектно.
Когато оставя двигателя на ниски обороти няма шум но след като подам газ на 1000 - 1200 оборота има едно чукане Пускам гаста и докато се паднат оборотите е джагъркане.
Когато карам и съм подал газ независимо колко добре отпуснали гаста почва да чука леко преди да дозагре е
На средни високи и ниски обороти е перфектен.
Какво може да е?
Когато запаля в хидравлика при първо завъртане когато връщам волана има едно престъргване или избълбукване в хидравлика и то само при първоначално тръгване .Без значение колко е стояла колата
Това от какво може да е?
Имам проблем който трудно се обяснява поради това че става въпрос за шумове.
Паля 316и - една секунда чукане и след това докато позагре е има един звук като от шевна машина но по тъп.След първите 300м работи перфектно.
Когато оставя двигателя на ниски обороти няма шум но след като подам газ на 1000 - 1200 оборота има едно чукане Пускам гаста и докато се паднат оборотите е джагъркане.
Когато карам и съм подал газ независимо колко добре отпуснали гаста почва да чука леко преди да дозагре е
На средни високи и ниски обороти е перфектен.
Какво може да е?

Когато запаля в хидравлика при първо завъртане когато връщам волана има едно престъргване или избълбукване в хидравлика и то само при първоначално тръгване .Без значение колко е стояла колата
Това от какво може да е?

- batDancho
- младши ентусиаст
-
Хидравлични повдигачи
Проблема с чукането на студен двигател е от повдигачите. На студен двигател, докато маслото е гъсто, тракат, когато са си тръгнали. Във форума е писано доста по въпроса, търси хидравлични повдигачи. Не си написал с какво масло караш колата - може да тракат от неподходящи масла. Моите тракаха като шевна машина, налях Кастрол Магнатек 10W40, имаше резултат, но първите 5-6 000 км. Според други участници във форума проблема се решава със масло 15W50 кастрол или мотул - след като са налели това, тракането е престанало. Може да пробваш със някоя от добавките за промивка на двигател - ако не са много задръстени, може да ги продуха. Аз обаче не посмях да си направя такава гавра с двигателя, защото не бях сигурен какво ще налея в мотора.
В краен случай, ако нищо не помогне - може да ги смениш - около 250 лева е ремонта - аз така направих.
За ръмженето в хидравлика - при мен е съвсем леко, абсолютно по същия начин - ако не си сменил маслото в хидравлика, смени го и не се коси - мисля, че всички така си ръмжат, кой повече, кой по-малко.
ей тука мисля, че е маписано повечко :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=6202
В краен случай, ако нищо не помогне - може да ги смениш - около 250 лева е ремонта - аз така направих.
За ръмженето в хидравлика - при мен е съвсем леко, абсолютно по същия начин - ако не си сменил маслото в хидравлика, смени го и не се коси - мисля, че всички така си ръмжат, кой повече, кой по-малко.
ей тука мисля, че е маписано повечко :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=6202
- kmet
- младши ентусиаст
-
Re: Дайте съвет
Edni "specowe" w Gabrowo mi казаха да сложа Мобил 15/40 минерално а после като се оплаках че лопат Мегуин 10/40 полусинтетика и че като карам с синтетика ще си прецакам двигателя
Ще го сменя с Кастрол но синтетика или полусинтетика да е на 154 хил ми е двигателя
Имали някаква връзка колко оборота да натегна клапана за да не го пренатегна
Имали от къде да източа хидравличното масло или се вади само от казанчето
Ще го сменя с Кастрол но синтетика или полусинтетика да е на 154 хил ми е двигателя
Имали някаква връзка колко оборота да натегна клапана за да не го пренатегна
Имали от къде да източа хидравличното масло или се вади само от казанчето
- kmet
- младши ентусиаст
-
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
kmet написа:Позна 316 92г. май месец на реални 154 000 км
Ще ти повярвам само ако ти си го карал тези 154 хил.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
:mha: :mha: :mha: карал го е стар дядо който е ходил само на пазар с него и дори не знае че има 5та предавка ве ,вии не знаете .. таз приказка има 100 разновидности .. слагаш си минимум 20 000 км. на година докато е било там и смяташ ,това е формулата .. там се кара ,което не е учудващо , аз тука ,имайки служебна кола при това с лекота навъртях 15 000 за година .. М40 никога между другото .. по добре М10
- KillerLoop
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм със същото - и го има и при мен макар, че като чета твоето е сериозно. При мен го има само за около 3-5 сек и то се чува като едно бумтене и след това изчезва. Не се коси - всичко ти е наред - този вид двигател го прави това нещо. Това е най несполучливия двигател на БМВ 

Innocence...
Is what life is.
Is what life is.
- batDancho
- младши ентусиаст
-
KillerLoop написа: Това е най несполучливия двигател на БМВ
BMW несполучливи двигатели няма !!!

Има изключително добри и добри двигатели. А то така, както си се изказал, излиза, че има несполучливи, по-несполучливи и най-несполучливи.
10 мнения
• Страница 1 от 1