ЛекО преГря и потече ! ХЕЛП !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ЛекО преГря и потече ! ХЕЛП !
Колеги помогнете ми.че освен да развалям и да карам от коли не разбирам особено под капака квото има.Колата ми е е36 316и м40 до колкото знам 94 набор.Преди 30 мин реших да я покарам малко сипах и трагнах назад напред и по едно време гледам зад една бензиностанция мн готина тревичка зеленка като стадион и защото колата ми е слаба на асфалт е трудничко и да не я мача се вкарах в тревата ватре на макс кеф ляво дясно повартях се кам 3 4 5 пати.Колата се варти на парва влиза барзо в ограничителя вкарвам 2 3 и слушам как се форсва чак жал ми стана и си трагвам и пред нас паркирвам и за секунди огромен гиол
отварям капака капачката затворена а тече викам спука се стрелката ватре си беше по средата на градусите не ми показва нищо ненормално загасих я и отворих капачката на радиатора кипна яко изтече много и я оставих за 2 ри пат ми става така а знам че не е спукан не тече като се кара нормално дори и капка ама като се напъне от някаде си намира място да развия ли капачката тама дето е за обезваздушаването кажете какво да правя за да мога пак да си ходя на тая тревичка без притеснения

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Да не би да наливаш повече от нужното и да го изхвърля като позагрее? Защо го отваряш като е заврял? Много ясно, че ще го изхвърли.
Brani написа:колега не се ли вижда откъде хвърля?
Не се видя беше тамно.но е някаде от долу да не е от някав маркуч ли знма ли не разбирам
Anthony_J написа:Да не би да наливаш повече от нужното и да го изхвърля като позагрее? Защо го отваряш като е заврял? Много ясно, че ще го изхвърли.
Не сам наливал повече а и даже беше малко според мене преди това го бях гледал преди да трагна.И отворих щото както казах не разбирам малак сам и да може да истине
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Мотора изстива сам,така е устроен.Няма нужда да го отваряш.Най-малкото недей да го правиш заради собствената си безопасност. Неслучайно на капачката си пише DO NOT OPEN WHEN HOT(Не отваряй докато е горещ.) Може би заради това ти го изхвърля.
Пробвай на студен двигател,след като си я карал и си видял,че изтича да провериш откъде мокри.
Пробвай на студен двигател,след като си я карал и си видял,че изтича да провериш откъде мокри.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- poweramper
- кандидат ентусиаст
-
Като се случи друг път постарай се да определиш откъде избива. Имам подозрения, че о-пръстена на термостата е за смяна (ако тече оттам де). Номер 8 тук - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
Може пък и от някой маркуч...
Може пък и от някой маркуч...
Колега прав си виновен сам че сам отворил мерси ще знам тапо но го направих а пък за теча като се кара нормално загрява си перфектно не тече даже капка не може да се види обаче в краг 3 4 пати в ограничителя и завря
нещо става с тъпият радиатор тече когато си иска ще зема да сложа червен пипер да запуши квото има нали такова се слгаше ще отворя да се обезваздуши и ще налея вода до позволеното
Дано не прави повече така
П.С Ако някой знае нещо друго да казва каквото и да е!
П.С Ако някой знае нещо друго да казва каквото и да е!
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Това с червеният пипер е гениално. Ти сигурно и като се порежеш го напикаваш за да мине
На БМВ в книжката пише: "In case of a leak from the radiator, please visit your nearest BMW service and DO NOT PUT RED PEPER inside"

На БМВ в книжката пише: "In case of a leak from the radiator, please visit your nearest BMW service and DO NOT PUT RED PEPER inside"
- poweramper
- кандидат ентусиаст
-
Не мисля, че тече от радиатора. По-скоро избива или от маркуч или от гумено уплътнение. Като се увеличи налягането при яко вдигане на оборотите и опааа...
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Колега имаше тук такава повдигната тема защо изхвърля от радиатора!Обаче на мен не ми се рови да търся!
Моя съвет е при завряло и кипяло да не пипаш нищо-загасяш си мотора и това е!Другото нещо което трябва да направиш е трябва да си налееш концентриран антифриз(няма лете нама зиме)-защото антифризът смазва водната помпа а и още повече за да го разреждаш тоя антифриз се прави с дестилирана вода(може минерална) а не от чешмата защото има хлор и при прегряване се получава варовик който може сериозно да те изнерви!
А когато двигателя ти работи ти не трябва да отваряш капачката защото по тоя начин караш системата да ти изхвърля течността!Ако не си запознат по добре не пипай нищо!Прочети или поразпитай някой който кара БМВ и ще ти обясни-при бмв не е като при другите марки коли!
p.s.Нека другите колеги да ме поправят ако не съм се изказал правилно!
Моя съвет е при завряло и кипяло да не пипаш нищо-загасяш си мотора и това е!Другото нещо което трябва да направиш е трябва да си налееш концентриран антифриз(няма лете нама зиме)-защото антифризът смазва водната помпа а и още повече за да го разреждаш тоя антифриз се прави с дестилирана вода(може минерална) а не от чешмата защото има хлор и при прегряване се получава варовик който може сериозно да те изнерви!
А когато двигателя ти работи ти не трябва да отваряш капачката защото по тоя начин караш системата да ти изхвърля течността!Ако не си запознат по добре не пипай нищо!Прочети или поразпитай някой който кара БМВ и ще ти обясни-при бмв не е като при другите марки коли!
p.s.Нека другите колеги да ме поправят ако не съм се изказал правилно!
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Аз бих казал, че минерална вода също не е добре да се слага. Тя съдържа доста соли и минерали, които не се отразяват добре на радиатора. Най-добре дейонизирана (дестилирана) вода.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2