Много високи обороти на място
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- nikiivanov
- кандидат ентусиаст
-
Много високи обороти на място
Днес ми се появи много странен проблем с Е36 компакт - няколко пъти когато съм изключил от скорост изведнъж ми се вдигат оборотите до 3000-4000 и колата ръмжи страшно. Иначе на място оборотите винаги са били около 700-750.
На какво може да се дължи това?
На какво може да се дължи това?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравей колега. Имам същия проблем, моите обороти са 2000 след подмяна на вакумни маркучета и като дръпна с крак педала на газта всичко е 6. Отговорите на този въпрос са: моторче за свободен ход - почистване със ВД-40 или нещо подобно, жилото на педала на газта заяжда - скъсани стоманени телчета вътре в него и неговата смяна, и последно предложение е сваляш една клема на акумулатора, дърпаш една цигара време и после като закачиш клемата даваш на контакт за 2 мин. без да палиш - това го четох скоро във форума.
- nikiivanov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега. А аз си мислех че е някакъв сериозен проблем с двигателя и да ходя на диагностика.
А къде се намира това моторче за свободен ход?
А къде се намира това моторче за свободен ход?
NikiNikolov написа:Здравей колега. Имам същия проблем, моите обороти са 2000 след подмяна на вакумни маркучета и като дръпна с крак педала на газта всичко е 6. Отговорите на този въпрос са: моторче за свободен ход - почистване със ВД-40 или нещо подобно, жилото на педала на газта заяжда - скъсани стоманени телчета вътре в него и неговата смяна, и последно предложение е сваляш една клема на акумулатора, дърпаш една цигара време и после като закачиш клемата даваш на контакт за 2 мин. без да палиш - това го четох скоро във форума.
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравей колега. Нямах си работа та отстраних моя проблем при празен ход, сега всичко е отлично. Решението на проблема ми беше в следното: над дроселовата клапа има една пласмаса, махнах я, и където е жилото за газта /акселератор му викат научно/ та то завършва с една пластмасова врътка на резба за ключ около 13 мм, на ръка почнах да въртя насам натам, тука има-няма и установих в коя посока се намаляват оборотите/качват и ги регулирах на сгода. Това беше при мен, ще си пусна темичка със снимка в раздела за Е34.
5 мнения
• Страница 1 от 1