Много високи обороти на място

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Много високи обороти на място

Мнение от nikiivanov » 17 Мар 2008, 20:15

Днес ми се появи много странен проблем с Е36 компакт - няколко пъти когато съм изключил от скорост изведнъж ми се вдигат оборотите до 3000-4000 и колата ръмжи страшно. Иначе на място оборотите винаги са били около 700-750.
На какво може да се дължи това?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 18 Мар 2008, 12:29

Здравей колега. Имам същия проблем, моите обороти са 2000 след подмяна на вакумни маркучета и като дръпна с крак педала на газта всичко е 6. Отговорите на този въпрос са: моторче за свободен ход - почистване със ВД-40 или нещо подобно, жилото на педала на газта заяжда - скъсани стоманени телчета вътре в него и неговата смяна, и последно предложение е сваляш една клема на акумулатора, дърпаш една цигара време и после като закачиш клемата даваш на контакт за 2 мин. без да палиш - това го четох скоро във форума.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikiivanov » 18 Мар 2008, 16:37

Благодаря колега. А аз си мислех че е някакъв сериозен проблем с двигателя и да ходя на диагностика.

А къде се намира това моторче за свободен ход?

NikiNikolov написа:Здравей колега. Имам същия проблем, моите обороти са 2000 след подмяна на вакумни маркучета и като дръпна с крак педала на газта всичко е 6. Отговорите на този въпрос са: моторче за свободен ход - почистване със ВД-40 или нещо подобно, жилото на педала на газта заяжда - скъсани стоманени телчета вътре в него и неговата смяна, и последно предложение е сваляш една клема на акумулатора, дърпаш една цигара време и после като закачиш клемата даваш на контакт за 2 мин. без да палиш - това го четох скоро във форума.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

ок

Мнение от emiche » 18 Мар 2008, 18:05

Под всмукателните колектори..... :winky:
Изображение
Дизелите са мъртви души.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 18 Мар 2008, 18:34

Здравей колега. Нямах си работа та отстраних моя проблем при празен ход, сега всичко е отлично. Решението на проблема ми беше в следното: над дроселовата клапа има една пласмаса, махнах я, и където е жилото за газта /акселератор му викат научно/ та то завършва с една пластмасова врътка на резба за ключ около 13 мм, на ръка почнах да въртя насам натам, тука има-няма и установих в коя посока се намаляват оборотите/качват и ги регулирах на сгода. Това беше при мен, ще си пусна темичка със снимка в раздела за Е34.

Назад към E36