Ползване на интернет с IP от друг компютър
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
Ползване на интернет с IP от друг компютър
Мисълта ми е следната:
Аз съм абонат на Мегалан. Платил съм си интернет за месец март на 09.03.2009 т.е. имам да го ползвам до 09.04.2009. Утре ще се включвам към друг интернет оператор. Ако някой знае дали може да се прехвърли моето IP, subnet mask и ала-бала на друг компютър - да каже. Пък срещу
ще му предоставя моите протоколи да си ги ползва. 
Аз съм абонат на Мегалан. Платил съм си интернет за месец март на 09.03.2009 т.е. имам да го ползвам до 09.04.2009. Утре ще се включвам към друг интернет оператор. Ако някой знае дали може да се прехвърли моето IP, subnet mask и ала-бала на друг компютър - да каже. Пък срещу

това няма как да стане ако АРИН или там които отговаря за българските публични адреси е дала на операторите различно интернетно пространство на стария и новия ти провайдър. адресите не са портативни.
единственото което можеш да "пренесеш" е ако имаш някакви публични сървъри които ти стопанисваш и те имат днс рекърди. тези днс рекърди се обновяват да "сочат" към новите ип адреси които твойте сървъри ще имат след като ги преместиш от един провайдър на друг. това се свършва на ниво провайдър и ти едва ли ще имаш пръст във него.
но така както си задал въпроса много силно подозирам, че не ти трябва да имаш същите адреси като си със новия провайдър... демек няма какво да се тревожиш- те ще ти дадат друг адрес ама... какво от това...
единственото което можеш да "пренесеш" е ако имаш някакви публични сървъри които ти стопанисваш и те имат днс рекърди. тези днс рекърди се обновяват да "сочат" към новите ип адреси които твойте сървъри ще имат след като ги преместиш от един провайдър на друг. това се свършва на ниво провайдър и ти едва ли ще имаш пръст във него.
но така както си задал въпроса много силно подозирам, че не ти трябва да имаш същите адреси като си със новия провайдър... демек няма какво да се тревожиш- те ще ти дадат друг адрес ама... какво от това...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
alx написа:това няма как да стане ако АРИН или там които отговаря за българските публични адреси е дала на операторите различно интернетно пространство на стария и новия ти провайдър. адресите не са портативни.
Аз на новите доставчици ще си ползвам нови ИП-та. Така тези които съм ги платил на Мегалан увисват и затова искам да ги дам на някой колега да ги ползва, ако е възможно. Аз ще си изтрия тези на Мегалан от моя компютър така или иначе, защото още в събота сменям доставчика и почвам да плащам на друг. Т.е. няма да се дублира ИП и т.н.
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
Projektzwo написа:хората регистрират МАК адреса на лан-картата ти, от там нататък всичко е блян...
В смисъл, че не става - да се прехвърлят ИП-та на различни компютри.
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
ами ако някой е към Мегалан и не си е плащал за март ,то може да ползва тоя ип адрес
за целта слага мак адреса на твоята карта и готово ... друг е въпроса ако Мегалан са разделили софия на райони и всеки район е в различна подмрежа то в такъв случай на дали може да ползва нета .
по принцип ако всичко е една мрежа то нема проблем с промяна на настройките и ип-тата , използвайки и твоя мак адрес на картата да си ползва нета колегата
но все пак това е софия, мозъците на ит технологиите са събрани там , така 4е за всичко е помислено и надали ще може да ползва нета некои друг...

по принцип ако всичко е една мрежа то нема проблем с промяна на настройките и ип-тата , използвайки и твоя мак адрес на картата да си ползва нета колегата

но все пак това е софия, мозъците на ит технологиите са събрани там , така 4е за всичко е помислено и надали ще може да ползва нета некои друг...
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Добро утро, не може един сървър да обслужва цяла софия, всичко е делнато на райони. Не ги разбирам много, но предполагам е така 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
SvetlyoSvetlyo написа:Повечето доставчици си заключват мрежите по мак адреса на картата.
Именно. Обаче има и други работи -
човекът трябва да е в същия район и да има пуснат кабел до суича на мегалан. Тоест ако е в твоя блок - купуваш един суич за 5лв. с два порта, ръгаш кабела на мегалан в единия, а в другия буташ кабел, който стига от суича до твоя човек. После той си сменя МАК адреса на ethernet контролера(или казано по нашему ЛАН карта), на твоя адрес, пуска си прокарания вече кабел, задава настройките на картата да бъдат всички на ауто(automatically assigned by DHCP) и е готов.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
колега ще ме извиниш,но ще използвам твоята тема,за да не пускам нова...сори...
може ли някой да ме осветли къде бъркам,че ми е не ясно...деееаа...
с триста зора смених часовника от евро варианта на УСАто...
да ама сеа излиза само А или P...,а M по някаква причина липсва...та се дразна....
ако някой има желание да ми обясни къде съм се омазал,ще съм благодарен....
Мерси....
може ли някой да ме осветли къде бъркам,че ми е не ясно...деееаа...
с триста зора смених часовника от евро варианта на УСАто...
да ама сеа излиза само А или P...,а M по някаква причина липсва...та се дразна....
ако някой има желание да ми обясни къде съм се омазал,ще съм благодарен....

Мерси....

قوة الإرادة
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
[Georgi] написа:Забрави ... няма как при друг доставчик да си запазиш старото IP. Не разбрах от какъв зор ти трябва такова чудо. Определени услуги и портове виха могли да се пренасочат към новото ти IP, но вероятно не и без връзка в Мегалан.
Пак казвам, че не искам да си запазвам ИП-то искам да го подаря на някой да го ползва в оставащите дни - най-просто казано.
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
© написа:даваш ИП-то на новия човек който ще го ползва докато изтече, той се обажда и казва - извинявайте, смених си компютъра, може ли да ми нулирате мак- адреса? и готово

примерно нещо такова, ако някой е заинтересован - на ЛС.
14 мнения
• Страница 1 от 1