Плащате ли данък?
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Дали да плащам
и за какво
пп. Ми като се замисля ДА плащам и то даже малко повече давам, криви спукани джанти, един куп прее..ни гуми, пък и ходовата част като се разплаче, та дали ще ходя да си регистрирам колата в общината

пп. Ми като се замисля ДА плащам и то даже малко повече давам, криви спукани джанти, един куп прее..ни гуми, пък и ходовата част като се разплаче, та дали ще ходя да си регистрирам колата в общината
Само за Протокола, ако разрешите.
Данъка за автомобила в Общините е данък Собственост. Такъв плащаме и за недвижимо имущество и такса смет. Горе долу така стоят нещата и за автомобилите. С този данък си плащам, че я имам на свое име и че замърсявам околната среда, че след време ще я дам за скраб и ще ми платят символични пари за това и т.н.
С него не се покрива бюджета по закърпване на дупки, пътна сигнализация, маркировка и прочие.
А, плащате ли Винетки? Аз винетка не купувам, с други думи не плащам данък за закърпване на дупки.
А именно, парите от винетки отиват в бюджета, за закърпване на пътищата ни.
Аз си плащам данъка на колата. Моя си е.
Данъка за автомобила в Общините е данък Собственост. Такъв плащаме и за недвижимо имущество и такса смет. Горе долу така стоят нещата и за автомобилите. С този данък си плащам, че я имам на свое име и че замърсявам околната среда, че след време ще я дам за скраб и ще ми платят символични пари за това и т.н.
С него не се покрива бюджета по закърпване на дупки, пътна сигнализация, маркировка и прочие.
А, плащате ли Винетки? Аз винетка не купувам, с други думи не плащам данък за закърпване на дупки.

Аз си плащам данъка на колата. Моя си е.
Да караш Peugeot е страст!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
аз плащам щото я регистрирах в данъчното и затова после дълго съжалявах, ама като гледам кво става напоследък, може и да не съм се преебал 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Никога не съм плащал данък и докато може няма да плащам,просто това са пари на вятъра!Къде отиват тези пари?А и винетки и куп други глупости си плащаме,а не получаваме нищо в замяна!!!
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
На всичките си коли досега съм плащал...
За тази година платих:
Шевролет Калос 94к.с./2004г - - 66.37лв
БМВ 116к.с./1993г - 145.37лв
Мазда6 147к.с./2008г - 500лв..
Преди известно време имах проблем с данъчното, където изведнъж ми се появи данък за отдавна продаден автомобил. Голям зор бе да докажа, че всичко е било законно и не дължа данък (беше се натрупал за няколко години около 800лв)....
Според мен за да можеш да осъждаш дадени институции трябва ти да си изряден.
Как може някой, който да не си плаща данъците да реве, че са лоши пътищата?
Ако си платил данъка можеш с чиста съвест да ги съдиш и да изискваш да се подобрява положението, но не и ако си икономисал едни пари и я караш по 'шопския' начин...
За тази година платих:
Преди известно време имах проблем с данъчното, където изведнъж ми се появи данък за отдавна продаден автомобил. Голям зор бе да докажа, че всичко е било законно и не дължа данък (беше се натрупал за няколко години около 800лв)....
Ако си платил данъка можеш с чиста съвест да ги съдиш и да изискваш да се подобрява положението, но не и ако си икономисал едни пари и я караш по 'шопския' начин...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
/ASTERIX/ написа:Над десет коли сам имал на мое име и нито една не съм регистрирал в данъчното,а защо да го правя???
Няма данъчно, няма КАТ, няма проблеми!
С една винетка карам 3 коли в момента, а в данъчно и КАТ не съм стъпвал, нямам и намерение!
Welcome to Bulgarian reality

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
аз и аз не съм я регистрирал,защото си я взех скоро и мисля да го напра,но пътната обстановка ме отказва нз какво да права 

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
не,не плаюам данък.защото съм си регистрирал колата на инвалид,също получаван у безплатна винетка в началото на годината.За мен това е начина да прееба законно шибаната държава...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
slowtraveler написа:На всичките си коли досега съм плащал...
За тази година платих:
Шефче след като си изкривих и четирите джанти обадих се на КАТ по гсм-а и почнаха да ми обясняват, че не е възможно и четирите

Та уж пратиха куки да ми видят щетите, чаках 2 часа и си тръгнах.
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-

И на мен ми са обяснявали, как не можело от отсрещното платно на бул.Владислав във Варна през огражденията да изхвърчи счупена стойка на алтернатор (явно от камион), която да ми строши фара без никакви други следи или повреди, но накрая се предадоха като им тръснах парчето в районното и писаха констативен протокол (който не ми трябваше, защото застрахователя и без него ми плати, но въпроса бе принципен..
Според теб ще се оправим ли, ако не плащаме данъци?!
Правилния начин според мен е така, както действам - данъците си ги плащам до стотинка, но гоня държавата до дупка за всеки проблем, който ме ощетява...
- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
blacksapphire написа:/ASTERIX/ написа:Над десет коли сам имал на мое име и нито една не съм регистрирал в данъчното,а защо да го правя???
Няма данъчно, няма КАТ, няма проблеми!
С една винетка карам 3 коли в момента, а в данъчно и КАТ не съм стъпвал, нямам и намерение!
Welcome to Bulgarian reality
хах тва с винетката ме изкефи

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
68 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5