Защо в USA...?
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- BMW323i
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Na 21 chustvash kolata(ako te biva)na 18 si luda glava mislish che vsichko mojesh no s vremeto idvat i udarite togava se osuznavash (ako imash akul de)

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
spored men wuprosa ne e samo do refleksite na 18.edin dqdo ili nqkoq ot jenite,koito polzwat kolata samo za da stignat ot A do B ne sa s po-dobri refleksi.spored men wuprosa e da osuznae6 OTGOWORNOSTTA si,kakto kaza alpinata.i towa ne e samo do wuzrustta.trqbwa da wi kaja,4e na 18,kogato wzeh knijka,karah max s 60 w grada i spazwah kolkoto moga znacite.ba6ta mi 4esto se iznerwq6e ot pensionerskoto mi karane i se ka4wa6e sam da kara.sega s su6tata kola karam sredno s 80 w grada,no se 4ustwam po-sigurno,otkolkoto s 60 na 18-towa e we4e do refleksite.mole da swu4i paradoxsalno,no smqtam,4e sega pri dwijenie s tazi skorost sum po-bezopasen za drugite,otkolkoto togawa s 60.
- 3C
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW/ Mercedes
- Мечтае да кара: Porsche
Tuka bih kazal e dosta lesno da se vzeme knijka, kato primer ako si za purvi put aplikant to togava imash : vuprosen test + karane na kola test (tvoia lichna kola ili shte rentovash niakoia) . V niakoi stati testa e na PC no tuk v CA e na listovka koiato se sustoi ot 36 vuprosa kato na vseki vupros imash po 3 otgovora, i imash 3 puti pravoto da probvash (ako shtesh vseki den za 3te puti podred) i struva $10.
Pri 6 greshki ( ako iskarvash knijka za purvi put ) MINAVASH i se iaviavash na kormuvane.
A ako si samo podnoviavash knijkata poradi iztichane na srokat i, ili ia podnoviavash poradi druga prechina kato primerno che se mestish ot drug shtat (v CA) to togava imash pravo samo na 3 greshki no niamash nujda da karash proverochen na shofirane i tova e ..... !
ps: to tuka bez kola ne mojesh da mrudnesh na nikude (vse edno si bez obuvki) .
Kato primer kato minavam pokrai uchilishtata to parkingut im e pulen ot koli na uchenicite teen's .....
Pri 6 greshki ( ako iskarvash knijka za purvi put ) MINAVASH i se iaviavash na kormuvane.
A ako si samo podnoviavash knijkata poradi iztichane na srokat i, ili ia podnoviavash poradi druga prechina kato primerno che se mestish ot drug shtat (v CA) to togava imash pravo samo na 3 greshki no niamash nujda da karash proverochen na shofirane i tova e ..... !
ps: to tuka bez kola ne mojesh da mrudnesh na nikude (vse edno si bez obuvki) .
Kato primer kato minavam pokrai uchilishtata to parkingut im e pulen ot koli na uchenicite teen's .....
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Поставих тази тема, защото ме хвана яд на дядковците, държейки никролога в джоба си не са възпрепятствани от закона да шофират.
1. Повечето от нашите дядовци и баби са с ПОНЕ 2 диоптъра назад.
2. Едва ли рефлексите им са добри като на 17 - 18 годишен човек.
3. Едва ли използването на прогнилата им жигула е толкова наложително.
Законодателите не осъзнават, че шофиращите хора от 3-та възраст са по-опастни за околните и за себе си от килограм ръчни гранати!
Знам, че в държавата ни има още куп неща за оправяне, но аз пледирам за това, което ме интересува... а иманно бъдещето ми свързано с обикаляния на "големя град".
Като ние тийнейджърите сме невръстни защо ни карат да дупчим билети в рейса? Аз лично съм плащал поне 6 глоби. Нали още нямаме право на самостоятелност? Еми аз да не ги печатам тия пари?
В държавата ни всичко е объркано, ама ми се струва, че никога, ама никога няма да се нареди както трябва!
1. Повечето от нашите дядовци и баби са с ПОНЕ 2 диоптъра назад.
2. Едва ли рефлексите им са добри като на 17 - 18 годишен човек.
3. Едва ли използването на прогнилата им жигула е толкова наложително.
Законодателите не осъзнават, че шофиращите хора от 3-та възраст са по-опастни за околните и за себе си от килограм ръчни гранати!
Знам, че в държавата ни има още куп неща за оправяне, но аз пледирам за това, което ме интересува... а иманно бъдещето ми свързано с обикаляния на "големя град".
Като ние тийнейджърите сме невръстни защо ни карат да дупчим билети в рейса? Аз лично съм плащал поне 6 глоби. Нали още нямаме право на самостоятелност? Еми аз да не ги печатам тия пари?
В държавата ни всичко е объркано, ама ми се струва, че никога, ама никога няма да се нареди както трябва!

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Аз нямам BMW да си го карам. Апък и да имах, пак нямаше да мога, защото нямам нужните години за това.
Точно за това искам да е като в Щатите например. Станеш ли на 16 половината права си ги имаш, а навършиш ли 18 вече си фрий!

Защото както отбеляза колега 3C ако не се лъжа, в USA си загубен без личен автомобил! Разликата м/у България и отвъд океана е крайно голяма... Там имат 15 знака в правилника и огромни улици - даже и вестник да четеш 5 мин на highway-а и си вдигнеш погледа да видиш какво става пред теб, ситуацията няма да се е променила коренно от тази при последната ти сверка... Тук 5 сек. да погледнеш на страна и има опастност да се е появил някой от небето 

- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Abe, vuprosut za knijkata stoi i pred men. Sega sum na 17 godini i 8 meseca. Zapo4vam kursa sled mesec i se nadqvam za kraq na u4ebnata godina da sum licenziran. Vqrno e, 4e na 18 4ovek e luda glava, osobeno takuv kato men s po-visoko oktanovo 4islo v kruvta. Ne smqtam, 4e mnogo da karam dobre vse oshte, no se nadqvam s vremeto da stana otli4en voda4 na mps. Problem mi e, 4e obi4am da nastupvam i tva e losho osuznavam go. Redovno hodq na mitnicata v Plovdiv i mnogo iskah da se drupna. E, napravih go i rezultatut e izkrivena djanta (vinata ne beshe izcqlo moq, mislq 4e reagirah dobre), karane na kolata po stendove i dosta nervi. Uplahata mi traq po-malko ot edna sedmica i sega pak iskam da karam samo kato vidq suhite putishta (kraterite izbqgvam da gi vijdam)...
Sega po-vuzrastnite ot vas sa pravi, 4e mladejite kato men sa malko po-4alnati, no spomnete si vie ,kogato ste bili na 16-19 ne ste li bili kato nas......
Sega po-vuzrastnite ot vas sa pravi, 4e mladejite kato men sa malko po-4alnati, no spomnete si vie ,kogato ste bili na 16-19 ne ste li bili kato nas......
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Alpina написа:
Начинаещият шофьор винаги е добре да започва стажа си на някоя бракма, която повече от 100 не движи :-)
ахам

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Еми аз съм навит на един Полски Фият. На мене ми се кара, не ми се лети. Просто ми е яко интересно да харча бензина по какъвто и да е начин, било и то карайки с 60. Пак е яко! А представяте ли си на Полски Фият да му се сложи АГУ? Ще арчи като запалка. Ех, мечтии...

err0r написа:Аз нямам BMW да си го карам. Апък и да имах, пак нямаше да мога, защото нямам нужните години за това.Точно за това искам да е като в Щатите например. Станеш ли на 16 половината права си ги имаш, а навършиш ли 18 вече си фрий!
mai sled 18 te sudiat kato pulnoleten, kogato nastupish zakona, no nikak ne si free. pitai 3C dali pod 18 godini mojesh da vleznesh v bar!
"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Аз това го знам. Можеш да влезеш в бар ако си над 18, ама не можеш да пиеш алкохол. Само на тези над 21 им сервират и алкохол. За целта на входа на заведението ти искат Л.К. (Ident) и ако имаш годините ти дават някаква светеща гривничка. И така барманите ти виждат по ръцете дали можеш да пиеш алкохол.

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2