Проф. Пастиране на BMW,най-компетентна информация+фото/стр12

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520iA 1996 и Х5 3.0i/газ 2001
Мечтае да кара: МИГ 29 или АПАЧИ
Детайли за колата: всички екстри за модела и надпис Стенли Ройс :-)

пастиране - инфо

Мнение от BOIAN » 04 Юли 2009, 21:12

здравейте и от мен, дойде време за пастиране, десо, дай координати да се свържа с теб и да се разберем кога да те посетя.
" ВАЖНОТО Е ДА СИ НОРМАЛЕН В НЕНОРМАЛНА СИТУАЦИЯ, А НЕ НЕНОРМАЛЕН В НОРМАЛНА СИТУАЦИЯ"

Потребител
Аватар
Кара: x5 f15

.

Мнение от vlado1976 » 10 Юли 2009, 0:01

Да се от4ета и аз-посетих ДЕСО и сьм крайно о4арован от отношение и ка4ество на услугата и страшно доволен;така 4е от мен голям + за колегата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 13 Юли 2009, 9:30

Дойде и моят ред да споделя впечатленията си от Десо. В Събота бях при него и искам най-отговорно да ви кажа, че това е извънземен човек :D Мисля, че за 21 страници всичко е казано за този човек, но все пак ще добавя, че никой, никъде в България няма да обърне толкова съвестно и изчерпателно внимание на колата ви, а и на вас самите, както този гений на пастирането.

Едно от нещата, които ме впечатлиха най-много е че Десо около 1 час отдели на джантите ми, като ги изми отвътре :shock: Така не съм ги виждал от както си купих колата. Изумително беше.

Със сигурност друг човек няма да пипне колата ми вече и с Десо ще се виждаме поне 2 пъти в годината.

Ето малко снимки те говорят най-добре.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Благодаря
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: Е60

Мнение от divvakka » 15 Юли 2009, 17:13

Кажете,който е пастирал Е46 при Десо, за каква цена става въпрос?

Потребител
Аватар

Мнение от auto_spa » 16 Юли 2009, 21:42

Здравей колега ,
вчера попаднах на тази тема и попрочетох доста...радвам се че наистина си вършиш работата от сърце и съответно отзивите за положителни - уважавам професионалистите и им се радвам защото Те в България май са на изчезване . Като собственик на Автокозметичен Център Център Бургас и Автомивка в Бургас искам да елимимирам грешната представа за поражения от безконтактното измиване която си засегнал доста и мога да го докажа . Поражениата са като при лошо полиране - лош избор на материали , неспазване на технологията или ниска квалификация на персонала . Не е лошо и да уточним и що е полиране и що е пастиране - едното е профи вариант и грешката е доста скъпа а другото...

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 17 Юли 2009, 0:15

Моля за телефона за връзка с Десо. Като остана малко по свободен - паля и идвам ... предполагам че трябва да звънна няколко дена по-рано за да си запзя час или греша?

Самият Десо бих помолил за коментар на това:

http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1830838&hl=

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/547682

Абсолутен дилетант и новак съм в поддръжката на автомобил и по интериор и екстериор ... какви основни съвети и продукти би дал за поддръжката на интериора?

На потребителят преди мен - бихте ли дали малко инфо за това място което споменавате в Бургас?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DESO-Car -care » 18 Юли 2009, 0:22

auto_spa написа:Здравей колега ,
вчера попаднах на тази тема и попрочетох доста...радвам се че наистина си вършиш работата от сърце и съответно отзивите за положителни - уважавам професионалистите и им се радвам защото Те в България май са на изчезване . Като собственик на Автокозметичен Център Център Бургас и Автомивка в Бургас искам да елимимирам грешната представа за поражения от безконтактното измиване която си засегнал доста и мога да го докажа . Поражениата са като при лошо полиране - лош избор на материали , неспазване на технологията или ниска квалификация на персонала . Не е лошо и да уточним и що е полиране и що е пастиране - едното е профи вариант и грешката е доста скъпа а другото...

Колега благодаря за мнението :) ..разбира се че всеки има право на своето мнение и си напълно прав за някои от нещата които казваш,но наистина искам да уточня че всички мои мнения ,препоръки и съвети са базирани единственно на двете ми очи и двете ми ръце.Наистина нямам идеята да накарам хората да Не ползват безконтактно миене,а да разясня до какво води то ,особенно на колите след като са били пастирани.Всеки естественно ще си прецени сам как да постъпи.
Например 60 % от автомобилите които работя имат напълно унищожени хромирани лайсни (лайсната между вратата и стъклото)..тоест стоят изгорели на петна и напълно овехтели (дори на едногодишни автомобили )и не подлежат на възстановяване и почти същият процент имат поражения по черните пластмасови детайли и гумени уплътнения...тоест се обезцветяват.Всичко това е от ефтин или прекалено силен препарат,който със сигурност не е Шампоан за кола.Показал съм всеки такъв проблем на всеки един клиент и познавам най-малко 20 човека които си смениха много от детайлите на колите по тази причина(особенно лайсните) .А те не са никак ефтини.Преди ден Клиент ми разказа нещо което му е направило силно впечатление..На автомивка само за Безконтактно около мястото за миене имало посадени много декоративни растения(дръвчета) и забелялзал че огромната част точно около мястото където пръска водата са напълно изгорели и мъртви..Човека казва-"Представи си за каква силна химия става дума "..Така че аз не мога да задължа или забраня а просто споделям моето мнение от това което виждам и усещам когато работя върху даденият автомобил...и наистина бих желал моите клиенти да уважат моите препоръки за правилна подръжка след моята работа..Разбира се не мога да знам на коя автомивка кой е точно поблемът-неквалифициран персонал ,лош препарат или каквото и да е ..факта е че клиентът е потърпевш и той плаща цената..и аз си скъсвам нервите когато няма как да оправя унищожените лайсни на чисто ново BMW и това е пречка да си издам колата в перфектен вид.! Последното нещо което искам е темата за безконтактно миене да се превърща в спор и да бъде в ущърб на колегите от автомивките, но все пак моите клиенти са и мои приятели и аз държа само на най- доброто възможно за техните коли и няма как да съм на страната на ефтината "ширпотреба-миене" а в същото време да обсъждаме и най-малките подробности за перфектният външен вид на една кола..а повярвайте ми миенето има страхотно значение.Все пак този форум е място само за Истински фенове и се стараем всичко да е "Custom" а не място просто за приказки..а за Бай Петко как ще си мие Москвича нямаме препоръки.Всеки който ме е посещавал знае, че отделям около един час минимум за миене на кола..Мислите ли че не бих искал да си спестя тоя час и усилието,ако беше възможно.?Надявам се Колега си ме разбрал правилно и с най-добри чувства ще обсъдим разликите между Пастиране -Полиране и всичко на темата -"Клиентът си тръгва напълно удовлетворен от услугата" :)

Потребител
Аватар

Мнение от Ekokemica_bg » 18 Юли 2009, 23:20

Здравейте,
От известно време следя мненията в този форум. По принцип не съм привърженик на рекламите във форуми. Тук прочитам доста професионални мнения, за съжеление .... и непрофесионални.
Тъй като аз не съм професионалист в темата за полирането и пастирането, искам да дам професионално мнение относно препаратите за миене, тяхното въздействие и използване.
За да се представя....в последните 3 години се занимавам с внос и търговия на професионални почистващи препарати, автокозметика и аксесоари.
Тъй като прочетох доста несериозни мнения за увреждането на лайсни и на автомобилния лак от препарати за безконтактно миене, бих желал да се обърна към Десо с поздравления за отзивите на клиентите му, относно полирането и пастирането на автомобили, да уточня за него и за всички потребители на форума, че има разлика между БЕЗКОНТАКТО ИЗМИВАНЕ и БАЗКОНТАКТНО УВРЕЖДАНЕ.
Първо за качественото измиване на един автомобил са необходими 3 неща:
1. Качествен професионален препарат
2. Качествена професионална машина
3. Качествено обучен професионален персонал
Което и от трите неща да липсва, измиването се превръща в УВРЕЖДАНЕ.
Относно хромираните лайсни държа да кажа, че качествен препарат дори и в състояние на концентрат, НЯМА ДА ГИ УВРЕДИ по никакъв начин.
От няколко години на пазара за препарати има тенденция те да се произвеждат с над 99% биоразградимост, така че да няма вариант за замърсяване или отравяне на околната среда, още по-малко за увреждане на автомобилните детайли. За съжаление, препаратите произведени в България нямат това свойство.
Другото което искам да споделя е, че и моите клиенти са също приятели и НИКОГА няма да им препоръчам, да си ИЗТЪРКАТ колата с гъба или четка, защото моят опит доказва, че именно този начин на измиване води до неизбежно полиране или пастиране, поради появилите се драскотини от действието на полепналите прашинки и песъчинки по гъбата или четката действащи като шкурка на лака.
Относно едночасовото миене и спестяването на време, искам да кажа, че при качественото и правилно измиване това време не е необходимо.
Не искам моето мнение да засяга който и да било, а да бъде полезно за всички, които поверяват измиването на автомобилите си на автомивки.

Поздрави на всички и УСПЕШНА СЕДМИЦА

Потребител
Аватар

Мнение от auto_spa » 18 Юли 2009, 23:25

Не мога да те разбера Десо - хем си против , хем на си За безконтактното измиване :-) Забравих да кажа че освен Автокозметичен Център и Автомивка имам и рентакарска компания с доста прилични автомобили . Ако идваш към Бургас се обади да ти покажа автомобили които от близо три години се мият само и единствено безконтактно и няма увредени лайсни никел , хром гума и пластаса . Пак казвам лош подбор на препарати , неспазване на технологията или слаба квалификация . Последно време доста често правя поправки на некадърно полиране на автомобили...стана модерно и кой чул , кой , подочул хваща машина и пасти и става страшно . Нагледах са на поразени лайсни , гумени уплътнения , стъкла никели и др. Да не ти говоря за холограмите по тъмните автомобили . А безконтактното е мор за лошото полиране , освен че отстранява перфектно замърсяванията , сваля и всички гланц маскировки по боята и лъсва голата истина...а защо когато измиеш безконтактно един нов автомобил който не е полиран пак блести ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 18 Юли 2009, 23:47

Безконтактното има доста недостатъци, сваля допълнителните препарати за защита на боята. Това води до лъсване на всички недостатъци които са налични дори и на чисто нови автомобили камо ли на старите.
Както сами казахте ако процедурата за безконтактно не се изпълни перфектно има голям шанс да се увреди лакът,да стане на петна и т.н
А целта на полирането/пастирането е да се оправят дефектите като се отнеме от лаковото покриитие и след това да се запечата и предпазва лакът. Ако обаче след това се сваля защитата какъв е бил смисълът ?
За контактното с гъба/четка също сте прави няма автомивка в БГ в която да не причиняват драскотини... По принцип не е невъзможно да се измиие без да се направят драскотини. Но се изисква професионализъм също както и с безконтактното. Истината е,че в БГ по мивките работят ниско клафицирани кадри за минимални пари,
без желание за работи и без желание да правят нещата качествено. Работодателите също не инвестират в обучение на персонала, също
не взимат мерки за предотвратяване на причиняване на драскотини( всяка кола с неизползвани гъби,кърпи,четки) използване на 2 кофи
и редовно изплакване на гъбата/четката....
Имам чувство,че в някой мивки нарочно причиняват драскотини с цел
после да отидеш да си пастираш колата за някакви космически суми
и то от непрофесионалисти. Попитайте на някоя авто мивка да ли
пастират :))
А ще е интересно някой да покаже какво се случва след като по
силно концентриран не толкова добър препарат за безконтактно измиване бъде оставен в/у автомобил на силно слънце докато
изсъхне :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DESO-Car -care » 19 Юли 2009, 10:47

Колеги обсолютно имате право на своите мнения, както и аз на моето и мисля че не е редно да стават спорове или да се нападаме един друг.. Всеки клиент си има право на избор , къде и как да подържа своята кола. В БГ има вероятно 2 млн. коли и вероятно 10 хил. автомивки така че има работа за всеки.! Ако работата на някой автомивки е паднала ...гаранция не е от моите мнения,търсете причините другаде. Не задължавам никой с моите мнения ..преди година и половина направих тази тема " НЕ " с цел реклама на Моят бизнес които "НЕ" съществуваше по това време...и аз съм последният човек които рекламира тук ..ако забелязвате клиентите пишат положителните мнения,както и не продавам никакви продукти освен ако клиентът не пожелае нещо специално.Не преигравам и не си измислям свободни съчинения ,както и никъде не споменавам сайтове или имена на фирми ,както се процедира в последните няколко мнения !
Успех на всички Колеги ! :)
Последна промяна DESO-Car -care на 20 Юли 2009, 6:12, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 19 Юли 2009, 15:42

DESO-Car -care написа:Колеги обсолютно имате право на своите мнения, както и аз на моето и мисля че не е редно да стават спорове или да се нападаме един друг.. Всеки клиент си има право на избор , къде и как да подържа своята кола. В БГ има вероятно 2 млн. коли и вероятно 10 хил. автомивки така че има работа за всеки.! Ако работата на някой автомивки е паднала ...гаранция не е от моите мнения,търсете причините другаде. Не задължавам никой с моите мнения ..преди година и половина направих тази тема " НЕ " с цел реклама на бизнес които "НЕ" съществуваше...и аз съм последният човек които рекламира тук ..ако забелязвате клиентите пишат положителните мнения,както и не продавам никакви продукти освен ако клиентът не пожелае нещо специално.Не преигравам и не си измислям свободни съчинения ,както и никъде не споменавам сайтове или имена на фирми ,както се процедира в последните няколко мнения !

:yes: :yes: :yes: Десо нека си дранкат колкото си искат! Аз съм един от първите ти клиенти и си номер едно....

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 19 Юли 2009, 19:41

Ekokemica_bg написа:....За да се представя....в последните 3 години се занимавам с внос и търговия на професионални почистващи препарати, автокозметика и аксесоари.

Ти хубаво се представи, ама идва ли ти на ум колко години Десо се занимава с полиране на автомобили и на кой мнението тежи повече???
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от auto_spa » 19 Юли 2009, 22:08

DESO-Car -care написа:Колеги обсолютно имате право на своите мнения, както и аз на моето и мисля че не е редно да стават спорове или да се нападаме един друг.. Всеки клиент си има право на избор , къде и как да подържа своята кола. В БГ има вероятно 2 млн. коли и вероятно 10 хил. автомивки така че има работа за всеки.! Ако работата на някой автомивки е паднала ...гаранция не е от моите мнения,търсете причините другаде. Не задължавам никой с моите мнения ..преди година и половина направих тази тема " НЕ " с цел реклама на бизнес които "НЕ" съществуваше...и аз съм последният човек които рекламира тук ..ако забелязвате клиентите пишат положителните мнения,както и не продавам никакви продукти освен ако клиентът не пожелае нещо специално.Не преигравам и не си измислям свободни съчинения ,както и никъде не споменавам сайтове или имена на фирми ,както се процедира в последните няколко мнения !

Значи да разбирам че ти въведе полиране и пастиране в България и революционно измиване на автомобили ? И между другото това е форум за мнения така че не е редно да си мислиш че мненията и коментарите за нападка към теб !

Потребител
Аватар

Мнение от digitalundgrd » 19 Юли 2009, 23:26

Не знам дали той го е въвел, но със сигурност въведе едно специално отношение и внимание към клиента и колата, което в 99,9% от БГ автомивките ЛИПСВА!!!!!! :!: :idea:

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ