Анти паркинг системи ??
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Archangel написа:Sharo написа:ем то нямам как да ги няма тия проблеми след като по закон на строителите им се поставя като изискване да има на 100 апартамента примерно 20 места .. или нещо от тоя сорт
Е имай предвид че половината хора тук не живеят в нови блокове.
През 61ва година, когато е строен моят блок мислиш ли, че е имало въобще коли, които да заемат толкова място?
Иначе задължения много - имам опит с нови блокове и ще ти кажа, че на едното място четири блока не можаха да се споразумеят за една бариера към паркингите им. Сега всички селяци от околните панелки тичат и им паркират на паркинга.
На второто място входа до паркинга е с бариера(от строителя) с дистанционно. Там вече паркинга се води идеална част от блока, а отделните паркоместа са с нотариални актове.
дам ама тия парко места не стигат за блока ако е следван змо закона а не са направени бонус, тва ми беше идеята. Иначе за старите блокове кво ми говориш и аз живях в такъв блок с двор и пак неможаха 10 години да се споразомеят всички за една бариера а блока е на два входа на 5 етажа па за 4 блока си представям.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
Re: хх
joreto007 написа:не съм го платил "моето" място това ме интересува каде и колко се плаща сега се връщам от общината те ми казват на будапеща 17 званя там те казват че при тях не става и за това питам ?
Служебен абонамент
На улици, площади и паркинги - общинска собственост, на специално обозначени за това места, може да се въвежда режим на платено паркиране "Служебен абонамент".
Редът и условията за определяне на местата се утвърждава със заповед на кмета на Столична община.
Режимът на паркиране е валиден само в работни дни в часовия диапазон от 08:30 до 19:30 часа.
Процедура по регистриране на "Служебен абонамент":
В Отдел "Организация и безопасност на движението" гр. София, ул. "Будапеща" № 17, ет. 7 към Столична община се подават следните документи:
*
молба свободен текст с данните на юридическото или физическото лице
*
посочва се мястото на служебния абонамент
*
копие ЕИК
* копие от съдебното решение за регистрация на фирмата
За физическо лице се изискват:
* нотариален акт или договор за наем
Отдел "Организация и безопасност на движението" издава скица и разрешение за платено паркиране на ППС. Тези два документа се подават в "Център за градска мобилност" ЕООД - поделение "Паркиране и мобилност" гр. София, ул. "Будапеща" № 17, ет. 3 заедно с копие от ЕИК и актуално състояние (за юридически лица).
Допълнителна информация може да се получи на телефон 02/986 71 35.
- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
Archangel написа:... на едното място четири блока не можаха да се споразумеят за една бариера към паркингите им. Сега всички селяци от околните панелки тичат и им паркират на паркинга...
Това звучи все едно за при нас става дума. Като се има предвид, че местата и без това са прецакани от строителя и в момента са по-малко от проектната бройка.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Само не мога да ви разбера как определяте кое място е "ВАШЕ"
Старите блокове не са предвидени за толкова коли, новото строителство "не искат да го предвиждат за коли", защото губят от това ..... така си е.
Единственото твое място е, ако си купиш/наемеш гараж, абонамент за платен паркинг. Т.е. безплатен обяд няма.
Всичко друго е общо и е на принципа на КОЙТО ИЗПРЕВАРИ

Старите блокове не са предвидени за толкова коли, новото строителство "не искат да го предвиждат за коли", защото губят от това ..... така си е.
Единственото твое място е, ако си купиш/наемеш гараж, абонамент за платен паркинг. Т.е. безплатен обяд няма.
Всичко друго е общо и е на принципа на КОЙТО ИЗПРЕВАРИ

това ми се струва,че не те удовлетворяваРежимът на паркиране е валиден само в работни дни в часовия диапазон от 08:30 до 19:30 часа.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

И аз не проумявам как така определяте някое място като ваше?
Случвало ми се е да спра пред друг блок и да излезне някой отворко, който да ми казва да се махна, защото не живея там.
В момента пред моят блок се строи сграда. Та спирам онзи ден пред въпросната сграда (строеж) и идва един гнусен мангал , който най-нагло ми казва "Махнете колата от тук".
Аз: "
Защо да махна колата?"
Той: "Защото пречи."
Аз: "Защо да пречи?"
Той: "Защото шефа сега ще дойде и не дава да се паркира тук"
Аз: "Не виждам знак, забраняващ паркирането, а и редовно паркирам тук. И аз, и други хора."
Той: "Е да, ама сградата е на шефа."
Аз: "... Аз не съм му спряла в сградата, а на улицата пред нея, където не е забранено паркирането. Изобщо не ме интересуват желанията на шефа."
После се събраха цяла групичка от циганите (т.е работниците) и стояха и ме гледаха лошо. Бива наглост, но чак толкова?
Случвало ми се е да спра пред друг блок и да излезне някой отворко, който да ми казва да се махна, защото не живея там.

В момента пред моят блок се строи сграда. Та спирам онзи ден пред въпросната сграда (строеж) и идва един гнусен мангал , който най-нагло ми казва "Махнете колата от тук".
Аз: "

Той: "Защото пречи."
Аз: "Защо да пречи?"
Той: "Защото шефа сега ще дойде и не дава да се паркира тук"
Аз: "Не виждам знак, забраняващ паркирането, а и редовно паркирам тук. И аз, и други хора."
Той: "Е да, ама сградата е на шефа."
Аз: "... Аз не съм му спряла в сградата, а на улицата пред нея, където не е забранено паркирането. Изобщо не ме интересуват желанията на шефа."
После се събраха цяла групичка от циганите (т.е работниците) и стояха и ме гледаха лошо. Бива наглост, но чак толкова?
- joreto007
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4,4 е39
- Мечтае да кара: M5 E39
d
Никой не се прави на шеф питам как може закона да си направя местото с антипаркинг система така ,че като се прибера да знам , че има каде да си оставя колата защото нашия блок е единствения в Младост на които пред входа няма зелена площ входа излиза дирекно на улицата колите се спират под балконите и единствения вариан да парикраш е като запушиш някой като няма места следователно улицата се стеснява има дупки които още повече стесняват . И сега да си спирам колата на пряко защото чичо Манчо от не знам си кое село отива на госи в саседния блок и спира пред нас ее НЯМА КАК ДА СТАНЕ !!!!!
КЛЮЧ НА ТЕМАТА !!!
КЛЮЧ НА ТЕМАТА !!!
Наболял проблем. Как определяме кое място е наше ли? Сега ще ти кажа, Element. По съвест.
Зад блока имаме огромен паркинг. Преди десет години на този паркинг спирах само аз. Само ладата стоеше абсолютно самотна през нощта в продължение на години. Защото не исках да спирам през блока, поради честите ремонти и нуждата от място. На бордюра на паркинга на едно място има един камък, от 1997 г. си спирам колите точно пред този камък. Колите се променят, паркоместото - не. Баща ми започна да спира през 2000 г. някъде до мен от дясно. Преди това само камионите му от време на време нощуваха там. А двете коли са в единия край на паркинга от тогава. Надойдоха нови и нови комшии, чаветата порастнаха, накупиха коли, в семейство има по три коли вече. Паркингът е препълнен зловещо, вече се спира по тревните площи, на детската площадка и по тротоарите, въпреки високия бордюр.
На никой от новите не сме обяснявали, за "правата" върху местата, те явно си идват научени, защото паркингът се пълни, а тези две места остават празни последни. И вече когато няма абсолютно никъде места, тогава някой се намества там, но това и означава, че ние сме закъснели доста или изобщо ни няма. Нито сме се разправяли с някой, нито нищо.
Аз се разправям единствено, когато някой запуши някой подстъп към детската площадка, защото много съседи остават блокирани на нея и това е.
Зад блока имаме огромен паркинг. Преди десет години на този паркинг спирах само аз. Само ладата стоеше абсолютно самотна през нощта в продължение на години. Защото не исках да спирам през блока, поради честите ремонти и нуждата от място. На бордюра на паркинга на едно място има един камък, от 1997 г. си спирам колите точно пред този камък. Колите се променят, паркоместото - не. Баща ми започна да спира през 2000 г. някъде до мен от дясно. Преди това само камионите му от време на време нощуваха там. А двете коли са в единия край на паркинга от тогава. Надойдоха нови и нови комшии, чаветата порастнаха, накупиха коли, в семейство има по три коли вече. Паркингът е препълнен зловещо, вече се спира по тревните площи, на детската площадка и по тротоарите, въпреки високия бордюр.
На никой от новите не сме обяснявали, за "правата" върху местата, те явно си идват научени, защото паркингът се пълни, а тези две места остават празни последни. И вече когато няма абсолютно никъде места, тогава някой се намества там, но това и означава, че ние сме закъснели доста или изобщо ни няма. Нито сме се разправяли с някой, нито нищо.
Аз се разправям единствено, когато някой запуши някой подстъп към детската площадка, защото много съседи остават блокирани на нея и това е.
ferdy ,
разбирам те, но не съм съгласна. Аз книжка имам едва от година и половина, но в моя блок сме се нанесли първи (семейството). Първоначално не е имало нито едно семейство, освен нашето. Бащата спира пред и около блока от момента, в който е успял да събере парички за ладичка. Това се случва сигурно 95-а година. При нас блокове нямаше, а какво остава за коли, които да паркират? Но това, че живееш от много време в даден блок не ти дава правото да казваш, че мястото е твое. За да бъде твое - отиваш до общината, плащаш и слагаш знаците.
Във блока има козметичен салон и мацките, които работят там, идват с по няколко коли. Работниците от строящата се сграда пред нас идват с още повече коли. Отделно пред блока има кафене, автомивка , технически прегледи. Да си намеря място пред блока е невероятно чудо. Обаче би било пълна простотия да започна да се карам с някого, защото живея тук от години,а те ми спират на мястото. (Или по-точно бащата, защото той спира от доста време). Утре на мен ще ми се наложи да отида в друг квартал и какво ще стане, ако там реагират така и ме гонят? Какво ще стане, ако всеки просто реши, че понеже живее там от дълго време, притежава земята?
разбирам те, но не съм съгласна. Аз книжка имам едва от година и половина, но в моя блок сме се нанесли първи (семейството). Първоначално не е имало нито едно семейство, освен нашето. Бащата спира пред и около блока от момента, в който е успял да събере парички за ладичка. Това се случва сигурно 95-а година. При нас блокове нямаше, а какво остава за коли, които да паркират? Но това, че живееш от много време в даден блок не ти дава правото да казваш, че мястото е твое. За да бъде твое - отиваш до общината, плащаш и слагаш знаците.
Във блока има козметичен салон и мацките, които работят там, идват с по няколко коли. Работниците от строящата се сграда пред нас идват с още повече коли. Отделно пред блока има кафене, автомивка , технически прегледи. Да си намеря място пред блока е невероятно чудо. Обаче би било пълна простотия да започна да се карам с някого, защото живея тук от години,а те ми спират на мястото. (Или по-точно бащата, защото той спира от доста време). Утре на мен ще ми се наложи да отида в друг квартал и какво ще стане, ако там реагират така и ме гонят? Какво ще стане, ако всеки просто реши, че понеже живее там от дълго време, притежава земята?
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Като не сте си научили комшиите...ще сте на това тегло
Аз моите съм ги изцерил така, че сега съм ги научил да не ми спират на мястото, а недай си боже ако спират около мен, паркират поне на врата и половина от моята
п.с. И дори въпреки това, 46-цата не бих я оставил пред блока - само в гаража

Аз моите съм ги изцерил така, че сега съм ги научил да не ми спират на мястото, а недай си боже ако спират около мен, паркират поне на врата и половина от моята

п.с. И дори въпреки това, 46-цата не бих я оставил пред блока - само в гаража

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
По-голямата част от нашия блок сме се разбрали кой къде паркира и на кой къде "са му" местата и найстина ако моето място е заето, не бих спрял на мястото на комшията, а примерно някъде другаде.
И на мен не ми е кеф някой да ми е спрял на "мястото"
което ми се пада на 10-15 метра от леглото (хахах на първия етаж съм), но спрял - спрял, не му отдавам голямо значение. Ако трябваше за всяка подобна глупост да влагам нерви, докъде щях да я докарам...
Иначе ако имаш пари в излишък - дай ги. Аз лично все си мисля, че могат да се вложат далеч по-разумно.
Успех! Все пак...
И на мен не ми е кеф някой да ми е спрял на "мястото"

Иначе ако имаш пари в излишък - дай ги. Аз лично все си мисля, че могат да се вложат далеч по-разумно.
Успех! Все пак...

E34, E38
- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Чак не мога да повярвам какъв е тоя селски манталитет в София и между софианци. Понятие като "мойто" място няма. Местата са на всички. Това че живееш там не ти дава автоматично право само ти да паркираш там.
Аз примерно като живея в Люлин и отида на РД на приятел в Младост и паркирам пред "твоя" блок на "твойто" място и..?
Аз примерно като живея в Люлин и отида на РД на приятел в Младост и паркирам пред "твоя" блок на "твойто" място и..?
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
ivo098 написа:Чак не мога да повярвам какъв е тоя селски манталитет в София и между софианци. Понятие като "мойто" място няма. Местата са на всички. Това че живееш там не ти дава автоматично право само ти да паркираш там.
А ти откъде си, колега?
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
ferdy написа:ivo098 написа:Чак не мога да повярвам какъв е тоя селски манталитет в София и между софианци. Понятие като "мойто" място няма. Местата са на всички. Това че живееш там не ти дава автоматично право само ти да паркираш там.
А ти откъде си, колега?
E той си е написал - Люлин Сити.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,