Конверсия от улично към домашно коте
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Конверсия от улично към домашно коте
Децата си намериха едно симпатично коте от улицата; Работите вървят натам да става домашен любимец.
Котката изглежда доста чиста и здрава, но все пак нека хората с опит в тая насока дадат съвет какво е добре да се направи за нея в хигиенно-здравно отношение.
Аз например се сещам само за някаква каишка против бълхи ...
Котката изглежда доста чиста и здрава, но все пак нека хората с опит в тая насока дадат съвет какво е добре да се направи за нея в хигиенно-здравно отношение.
Аз например се сещам само за някаква каишка против бълхи ...
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Re: Конверсия от улично към домашно коте

2ро - отиваш да го ваксинират и да му направят паспорт
3то - във Ветеринарната болница , ще ти обеснят най добре
4то - всичките изглеждат супер яки като са малки, докато не станат на 1 година
5то - Дивото , винаги си остава ДИВО !
6то - Не ме питай от къде ги знам тия неща !

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
LuBo1 написа::clap:![]()
1во - ще съжеляваш цял живот , повярваи ми!
е що бе и моито си е от улицата...прибрала ги една позната на майка ми 4-5 и после ми подариха за коледа....диво си е да ама нищо друго си му нема

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Нещо против глисти задължително, щом е улично, значи 99% има..
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Колега първо искам да те поздравя за доброто дело,защото всеки може да гледа "маркови" животинки.Моя котарак беше на 20-30 дни когато го прибрахме една зима от копитото и си е съвсем нормална котка
А по темата,има хапчета за паразити които се дават през няколко месеца и всичко е ОК.

А по темата,има хапчета за паразити които се дават през няколко месеца и всичко е ОК.
Котето за разлика от кучето, никога няма да направи компромис със себе си. Не препоръчвам коте...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Chapai написа:Котето за разлика от кучето, никога няма да направи компромис със себе си. Не препоръчвам коте...

Котето се моли да ти умре детето,за да има за него повече,а кучето се моли да имаш още едно дете,когато му пада от устата да има и за него повече
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Задължително обезпаразитяване - вътрешно и външно!
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
vasilmm написа:Chapai написа:.......... Не напразно е приказката:
Котето се моли да ти умре детето,за да има за него повече,а кучето се моли да имаш още едно дете,когато му пада от устата да има и за него повече

Животните са като деца-както ги възпиташ!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
ACCELERATOR написа:Нещо против глисти задължително, щом е улично, значи 99% има..

Човека пита как да се грижи за котето, тука започнахте да го убеждаване, че е по-добре да вземе куче....
Стенли, заведи животинката на ветеринар, веднъж в годината му се слага ваксина, те знаят каква, да не ставам да търся паспорта на моето. И на всеки 3 месеца му се дава лекарство за обезпаразитяване. Ако не може да понася хапче, има вариант със спринцовка да му се впръсква в устата.
Тия каишки са бошлаф работа. Ако има много бълхи, най-бързия начин да ги умориш преди още да го вкараш вкъщи е като го напръскаш с един спрей Опигард се казва, 3.20лв струва и е страшно ефикасен. Хубаво го напръскваш, така че козината му да стане абсолютно мокра и до половин час няма да има жива буба по него.
Стига да не излиза навън, и да не общува с други животни, това му е напълно достатъчно.
Добра храна, баня с котешки шампоан и редовно ресане на козината.
За дивото в характера му.....може и да си имаш ядове, не знам на какво е способно коте, взето от вън, без никакви навици, но вече ти ще си прецениш до колко ще ти се поддаде на дресировка ... С повече време и воля мисля, че ще се справиш

Стенли, заведи животинката на ветеринар, веднъж в годината му се слага ваксина, те знаят каква, да не ставам да търся паспорта на моето. И на всеки 3 месеца му се дава лекарство за обезпаразитяване. Ако не може да понася хапче, има вариант със спринцовка да му се впръсква в устата.
Тия каишки са бошлаф работа. Ако има много бълхи, най-бързия начин да ги умориш преди още да го вкараш вкъщи е като го напръскаш с един спрей Опигард се казва, 3.20лв струва и е страшно ефикасен. Хубаво го напръскваш, така че козината му да стане абсолютно мокра и до половин час няма да има жива буба по него.
Стига да не излиза навън, и да не общува с други животни, това му е напълно достатъчно.
Добра храна, баня с котешки шампоан и редовно ресане на козината.
За дивото в характера му.....може и да си имаш ядове, не знам на какво е способно коте, взето от вън, без никакви навици, но вече ти ще си прецениш до колко ще ти се поддаде на дресировка ... С повече време и воля мисля, че ще се справиш

Благодаря за съветите.
Котката далеч не е малка, от носа до основата на опашката (дупето демек) е 30-35 см. Но ще има да расте още, по моя преценка. Според мен е от някакво домашно котило - характера й е твърде мек за да е дивачка - освен много други питомни привички позволява на малкия ми син да я хване за задните крака и да я извлече изпод дивана за да й се радва (а всъшност да я гняви
)
Още първата нощ и с нея се получи драма достойна за 'Перлата на Босфора'. Вечерта я оставихме на балкона по изрично настояване на жена ми ('Как ше ми се катери по шкафовете!?'). Помяука малко, помяука па спря. На сутринта я няма никаква. Седиме на балкона с децата и викаме позивната 'мац пис-пис'. Излизат съседите на балкона. Аз така и 'Така да сте виждали една котка вчера си взехме ...' И чичо Любчо: 'Опа! Тя ваша ли била? Дремя си аз на дивана вчера и по едно време нещо взе да ми мърка на врата; Сина я свали и остави във входа щото не знаехме че е ваша ...'
После половин час около блока 'мац пис-пис' - без резултата.
Ходихме после на планина, връщаме се вечерта, звъни се на вратата - чичо Любчо ни носи котката. Срещнали я около блока и да вземат милите хора да я приберат у тях за няколко часа, (че и с баница са я гостили) докато ние се върнем.

Котката далеч не е малка, от носа до основата на опашката (дупето демек) е 30-35 см. Но ще има да расте още, по моя преценка. Според мен е от някакво домашно котило - характера й е твърде мек за да е дивачка - освен много други питомни привички позволява на малкия ми син да я хване за задните крака и да я извлече изпод дивана за да й се радва (а всъшност да я гняви

Още първата нощ и с нея се получи драма достойна за 'Перлата на Босфора'. Вечерта я оставихме на балкона по изрично настояване на жена ми ('Как ше ми се катери по шкафовете!?'). Помяука малко, помяука па спря. На сутринта я няма никаква. Седиме на балкона с децата и викаме позивната 'мац пис-пис'. Излизат съседите на балкона. Аз така и 'Така да сте виждали една котка вчера си взехме ...' И чичо Любчо: 'Опа! Тя ваша ли била? Дремя си аз на дивана вчера и по едно време нещо взе да ми мърка на врата; Сина я свали и остави във входа щото не знаехме че е ваша ...'
После половин час около блока 'мац пис-пис' - без резултата.
Ходихме после на планина, връщаме се вечерта, звъни се на вратата - чичо Любчо ни носи котката. Срещнали я около блока и да вземат милите хора да я приберат у тях за няколко часа, (че и с баница са я гостили) докато ние се върнем.

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
LuBo1 написа::clap:![]()
1во - ще съжеляваш цял живот , повярваи ми!
абсолютно подкрепям първото, ей тва на снимката го намерихме, беше като мишле, едвам седеше и се крепеше.... сега в момента разликата с куче е, че не лае - останалото е налице - хапе, дере, скача и прави акробатики, дето съм виждал само гепардите по нешънъл джиографик да ги правят, изобщо, не е нормална котка..... любвеобвилна е само докато и слагаш манджа, след тва идва и почва да хапе и да бие юмруци с лапи....обаче същевременно е и най-умната котка, която съм виждал....
п.п. сложи някъде на леснодостъпно място риванол или поне ракийца, и памук....ако твоето се окаже същото като нашата психокотка

Последна промяна Механджията на 11 Окт 2009, 23:54, променена общо 2 пъти
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

винаги има разлика между прибраните котета. Първото ми беше съвсем мъничко, не познаваше света, не смееше да прекрачи прага, камо ли да скочи от прозореца, макар и от първия етаж. Падна един път, загуби се, разболя се, объркаха ме ветеринари, че нищо и няма и накрая се наложи да я приспя.
Е, това второто момиченце е №1, "намерихме се" миналата година навън, докато гледахме с комшии четвърт финалите по футбол. Прибрах го с радост. Гальовно, мило и красиво малко улично коте. И към момента нещата стоят така: Стои на отворен прозорец с нагръдник специално купен за нея и закопчана за решетките. /Ще постна снимки, ако не вярвате./
За 1 година скочи 6 пъти сама, като в рамките на 1 вечер това ми го спретна 2 пъти. То и аз съм си виновна - невнимание.
Не смея да отворя прозореца без надзор, или без да я вържа на каишка. Като го сторих за първи път изпитах неудобство, притеснение, но това се оказа най-верния и хуманен път срещу желанието и да се разхожда от чисто любопитство и да ми образува нерви и притеснения.
Вече съм звездата във входа, защото непрекъснато се гоним по стълбите и се дебнем под колите на паркинга. А, иначе е едно много послушно, гальовно и обично момиче /коте/ и обожава да спи при мен.
Дори и в момента доказва, че котките имат нюх към истинската храна...
ядем ситно нарязано сирене Ементал, с охота.
Иначе, като скочи да "разглежда" света нито може да си набавя храна, нито знае как да си търси вода. Всеки път я намирам гладна и жадна.
Съветът ми е:
- Ваксинация /задължително/ всяка година
- Обезпаразитяване през 6 месеца също
- Има специални капсули за бълхи и кърлежи /около 12 лева е една/ върши супер работа.
- Кастрация
- Търпение и ще си свикнете.
И пак казвам, всичко си опира до котето и "приемното" семейство, защото съм виждала Сиамски котарак с потекло да виси на корниза и да съсипва пердетата и нервите на стопаните си,... та всичко е условно и според животинчето.
На моята Карина съм и дала свобода на воля, къщата е нейна... Шкафове, гардероби, легла, тапицерии... За времето на порастването и, щетите се изразяват само в пресаждането на една дузина цветя в други саксии. Пустите му мухи... голямо гонене пада. Иначе всичко друго в къщи е читаво и здраво.
Казали са го хората - "Кучето е приятел на човека, котката е стопанин на дома".
А, косми винаги ще има.
Е, това второто момиченце е №1, "намерихме се" миналата година навън, докато гледахме с комшии четвърт финалите по футбол. Прибрах го с радост. Гальовно, мило и красиво малко улично коте. И към момента нещата стоят така: Стои на отворен прозорец с нагръдник специално купен за нея и закопчана за решетките. /Ще постна снимки, ако не вярвате./
За 1 година скочи 6 пъти сама, като в рамките на 1 вечер това ми го спретна 2 пъти. То и аз съм си виновна - невнимание.
Не смея да отворя прозореца без надзор, или без да я вържа на каишка. Като го сторих за първи път изпитах неудобство, притеснение, но това се оказа най-верния и хуманен път срещу желанието и да се разхожда от чисто любопитство и да ми образува нерви и притеснения.
Вече съм звездата във входа, защото непрекъснато се гоним по стълбите и се дебнем под колите на паркинга. А, иначе е едно много послушно, гальовно и обично момиче /коте/ и обожава да спи при мен.
Дори и в момента доказва, че котките имат нюх към истинската храна...

Иначе, като скочи да "разглежда" света нито може да си набавя храна, нито знае как да си търси вода. Всеки път я намирам гладна и жадна.
Съветът ми е:
- Ваксинация /задължително/ всяка година
- Обезпаразитяване през 6 месеца също
- Има специални капсули за бълхи и кърлежи /около 12 лева е една/ върши супер работа.
- Кастрация
- Търпение и ще си свикнете.
И пак казвам, всичко си опира до котето и "приемното" семейство, защото съм виждала Сиамски котарак с потекло да виси на корниза и да съсипва пердетата и нервите на стопаните си,... та всичко е условно и според животинчето.
На моята Карина съм и дала свобода на воля, къщата е нейна... Шкафове, гардероби, легла, тапицерии... За времето на порастването и, щетите се изразяват само в пресаждането на една дузина цветя в други саксии. Пустите му мухи... голямо гонене пада. Иначе всичко друго в къщи е читаво и здраво.
Казали са го хората - "Кучето е приятел на човека, котката е стопанин на дома".
А, косми винаги ще има.

Да караш Peugeot е страст!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Имам две момчета, улични бойци. Децата ги водиха на ветеринар и им слагаха някакви ваксини. Иначе на три месеца им даваме хапчета и това е. Прибрахме ги от улицата и първата година бяха много игриви и доста неща съсипаха, но сега се укротиха и всичко е ОК. Аз живея в къща и ги пускам когато си поискат навън. През нощта спят при децата. До сега не сме се заразили с нищо, макар че отначало ме беше доста страх да не пипнем някоя тения или там каквото се хваща от уличните котки. Котаците са супер, нищо че са от незнайни улични родители. Преди това имах марков Йоркширкски териер. Не искам да си спомням този период от живота ми. Така че всичко е на късмет.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2