Препоръчирелни чистачки и от каде ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: BMW 318 IS
Мечтае да кара: M-power 3.2

Препоръчирелни чистачки и от каде ?

Мнение от CASIO » 20 Окт 2009, 12:15

трябва да си сменям чистачките че вече много взеха да замазват
някой да ми препоръча някакваа марка нещо и от каде
да си купя ?
Чух за Шампион,че били добри на нормални цени :confused: а
Господи пази ме от модератора "Mamouk" той е исатински звяр,пребива и наказва хора който не познава !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Препоръчирелни чистачки и от каде ?

Мнение от bum_bum » 20 Окт 2009, 12:33

Ако търсиш за по-малко пари има едни, които имитират Бош Аеротуин. Не са като тях, но за парите си биват.
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 20 Окт 2009, 12:36

bum_bum написа:Ако търсиш за по-малко пари има едни, които имитират Бош Аеротуин. Не са като тях, но за парите си биват.

В този ред на мисли Bosch-a и Delco-то предлагат ли се на бройка или само комплект?! :conf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 20 Окт 2009, 12:39

Варинатите са няколко:
оригинални : около 100 лв. (дилърите)
Бош Аеро Туин: около 60 лв. (Авто+)
Шампион плоски : около 50лв. двете (те са на бройка)(ОМВ)
Шампион (от тия обикновените) : 25лв. чистят добре , но не са аеродинамични и над 150км/ч е "интересно" (ОМВ и на други места)
китайски,турски и т.н. боклуци по 10лв. - крайно непрепоръчителни (магазин " ЛЕВЧЕ" и тунинг-маниите)

ПП: аз карам с Шампион обикновени, но е малко дразнещо това че нямат аеродинамика, но има и един плюс в това - когато вали не се "напъвам" много,много.
На предишното БМВ си бях купил аеро-туин на БОШ и бях повече от доволен 2 години, та мисля като тия сдадат багажа (а за сега не се очертава) да си купя пак такива
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Окт 2009, 13:04

Projektzwo написа:
bum_bum написа:Ако търсиш за по-малко пари има едни, които имитират Бош Аеротуин. Не са като тях, но за парите си биват.

В този ред на мисли Bosch-a и Delco-то предлагат ли се на бройка или само комплект?! :conf:

Па май не. За
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 20 Окт 2009, 14:26

От Практикер си взех преди седмица чистачки Бош, за по 7 лв. бойката (продават се по една). Не знам колко са Бош, ама чистят добре. Иначе Валеото са малко по-скъпи, продават се в комплект по две. Някои хора са много доволни от тях. Служебните ни коли са с такива и моето скромно мнение е, че не стават, по-добре от метро има едни за по 3 лева комплекта :)
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 20 Окт 2009, 15:31

В метро има копие на бош аеро туина по 7 лв бройката, аз ти предлагам шампион, нормални мисля че около 20-30 лв бяха двете, трета година /зима/ чистят перфектно.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: lancia delta, bmw e46

Мнение от HF4WD » 20 Окт 2009, 17:23

sharksfin написа:От Практикер си взех преди седмица чистачки Бош, за по 7 лв. бойката (продават се по една). Не знам колко са Бош, ама чистят добре. Иначе Валеото са малко по-скъпи, продават се в комплект по две. Някои хора са много доволни от тях. Служебните ни коли са с такива и моето скромно мнение е, че не стават, по-добре от метро има едни за по 3 лева комплекта :)

аз съм ползвал и бош(оригинални) и валео и двете според мен си заслужават парите, за тея от практикер не съм ги виждал и не знам колко са бош както казваш, но може и да стават

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 20 Окт 2009, 17:32

Valeo-то също не е зле,и не са много скъпи

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 20 Окт 2009, 17:54

Наскоро и аз проведох едно проучване и установих, че Bosch Twin са най-доброто на пазара и са с нормална цена.26 лева от Еко.Преди месец се обзаведох и съм адски доволен.Чистят страхотно и не скърцат по стъклото.За Valeo и Champion разбрах, че след известно време започват да оставят следи по стъклото.

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 20 Окт 2009, 18:05

Аз съм със Champion(ОМВ) от половин година, е на 2-рия месец започнаха да скърцат, като вали силен дъжд са ОК,но ако вали леко скърцат яко :evil:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 20 Окт 2009, 18:08

Аз съм с Бош и съм много доволна :)
Чистачките са консуматив, в който на пръв поглед не влагаме много, но едни калпави пера не само че дразнят, но могат и да бъдат причина за непрятен инцидент :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 20 Окт 2009, 18:10

Втора година си купувам от ЛУКоил на бройка в едни сини кутии,нямам представа каква марка са,някъде около 7-8 лева.И мога да кажа ,че по нищо не отстъпват на скъпите,защото зимата и най хубавите си е.....т мамата.На е46-цата взех Бош Аеро Туин и на третия месец започна да скърцат по стъклото :banghead: направо бех бесен.Иначе каквито и да избере човек трябва да се сменяват есен и пролет,зимата от студа и песъка,лятото от жегата се развалят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 20 Окт 2009, 18:17

Бош Еко, за тебе ще са към 6 лева на бройка, търси ги в практикер :winky:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 21 Окт 2009, 17:50

Мишел написа:Аз съм с Бош и съм много доволна :)
Чистачките са консуматив, в който на пръв поглед не влагаме много, но едни калпави пера не само че дразнят, но могат и да бъдат причина за непрятен инцидент :!:

Колежке при положение,че тука смелчаците летят със по 150+ км/ч в дъжда не смятам,че това дали си с чистачки за 20лв или за 120лв. играе някаква роля при инцидентите ;)
Отделно това,че живеем в кокошкарска страна,където се крадат чистачки,антени,емблеми и капачки не виждам смисъл да се купуват прескъпи чистачки.Тия в Омв дето са по 10лв. си чистят съвсем прилично.Графитените са за по една година ама и за това пък са по 3-5лв комплекта.
А аз пък,защото съм селянче преди 5 години си нанизах силиконово перо на оригиналната чистачка и до досега с чистачки не съм се занимавал.Въобще не смятам,че скъпата чистачка е гаранция са хубаво чистене ;)
Изображение
8.32

Следваща

Назад към Извън Темата