Накъде след кризата?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Накъде след кризата?
Абе общо взето ме боли за държавата,колкото може по-малко ще и плащам данъци,те и без това си ги избиват от вдигането на акцизи,така че индиректно им плащам повече,осигурявам се на голяма заплата и това им стига на държавата,това което си го изработя като допълнително,държавата с нищо не е допринесла.
Освен това няма държава в европа че и по света където да се вдигат цените по време на криза,а пък за банките в България дето се оказаха единствените в света с огромна печалба-хич няма да коментирам,просто бих призовал всички да си изтеглят парите от банките за да не реват на по-късен етап
Освен това няма държава в европа че и по света където да се вдигат цените по време на криза,а пък за банките в България дето се оказаха единствените в света с огромна печалба-хич няма да коментирам,просто бих призовал всички да си изтеглят парите от банките за да не реват на по-късен етап
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Е.Димитров написа:просто бих призовал всички да си изтеглят парите от банките за да не реват на по-късен етап
Аз и предполагам много колеги, ще се радват да чуят как стигна до този извод

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Говорейки за гнусните банки в БГ,най ме изкефи реакцията им за свалянето на лихвите по молба на вездесъщия,неповторимия и уникалния Бойко Борисов.Свалиха ги,да,но на влоговете
е как да не се радва човек беееееее.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Е.Димитров написа:просто бих призовал всички да си изтеглят парите от банките за да не реват на по-късен етап
Веднага ти споделям за 2 случая
1-ви.Наематели в апартамент и си тръгват,но оставят сметка от 3000 лева за телефон,Бтк има дело и по време на делото веднагически се запорира сметката(нали се сещаш кой има по-дебели връзки,очевадно бтк),на 1 ва инстанция печеля делото,сметката стои запорирана щото се обжалва от бтк,на втора те печелят делото и веднагически дърпат от сметката 9800 лева за такси,хонорари и тн.естесвено банката им предоставя всички права да се разполагат с парите.На свой ред аз съдя длъжника,ама тоя бастун нема кьорава стотинка и тн...
2-ри случай.Дължа сума на Първа инв. банка и по скоро на дайнерс клуб,забравил съм,виновен съм и тн,интересното е че ме съдят без дори да имам най-малката представа и ме осъждат естествено без дори и да съм разбрал,да съм се защитил и ествено на 3 пъти по голяма сума,след като първо са ме глобили,после са ме обложили с такси и после пак са ме глобили и накрая по 3 парите,най-случайно разбирам че са ми запорирали сметките за некакви си 1200 лева и то пълен запор,няма "ала бала",от там писма до часния съдебен изпълнител,молби да ми отзапорира сметките,ония се лигави,вика първо плати пък ще видим и тн...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Е.Димитров написа:///peter написа:Е.Димитров написа:просто бих призовал всички да си изтеглят парите от банките за да не реват на по-късен етап
Веднага ти споделям за 2 случая
1-ви.Наематели в апартамент и си тръгват,но оставят сметка от 3000 лева за телефон,Бтк има дело и по време на делото веднагически се запорира сметката(нали се сещаш кой има по-дебели връзки,очевадно бтк),на 1 ва инстанция печеля делото,сметката стои запорирана щото се обжалва от бтк,на втора те печелят делото и веднагически дърпат от сметката 9800 лева за такси,хонорари и тн.естесвено банката им предоставя всички права да се разполагат с парите.На свой ред аз съдя длъжника,ама тоя бастун нема кьорава стотинка и тн...
2-ри случай.Дължа сума на Първа инв. банка и по скоро на дайнерс клуб,забравил съм,виновен съм и тн,интересното е че ме съдят без дори да имам най-малката представа и ме осъждат естествено без дори и да съм разбрал,да съм се защитил и ествено на 3 пъти по голяма сума,след като първо са ме глобили,после са ме обложили с такси и после пак са ме глобили и накрая по 3 парите,най-случайно разбирам че са ми запорирали сметките за некакви си 1200 лева и то пълен запор,няма "ала бала",от там писма до часния съдебен изпълнител,молби да ми отзапорира сметките,ония се лигави,вика първо плати пък ще видим и тн...
Имаш ли идея какво щяха да направят ако нямаш банкова сметка?

Дайнърс клуб се цакат по друг начин. А относно запора ти, нека позная... бил си при Стоянчо Якимов нали?

Запора ти е върху дължимата сума + лихва + разноските по делото ти. Внасяш 30% от сумата и една молба и ще ти вдигнат запора.
Въпроса е да знаеш какво да правиш, иначе да ако не знаеш... цакат те
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
///peter написа:[Имаш ли идея какво щяха да направят ако нямаш банкова сметка?![]()
Дайнърс клуб се цакат по друг начин. А относно запора ти, нека позная... бил си при Стоянчо Якимов нали?![]()
Запора ти е върху дължимата сума + лихва + разноските по делото ти. Внасяш 30% от сумата и една молба и ще ти вдигнат запора.
Въпроса е да знаеш какво да правиш, иначе да ако не знаеш... цакат те
Да колега,имаш право,имаш и ЛС
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
sineok_pi4_ написа:Честита Нова Година на всички колеги и колежки първо и второ - много от рано сте загубили надеждата .Мен още ме държи празничното настроение и ще се постарая да не си го разваля възможно най-дълго. А вие като ви гледам тук - какъв песимизъм ви е завладял.... Нали всеки от Вас имаше какво да сложи на масата, не сте били гладни и жадни и сте празнували кой както намери за добре..Значи все още ще ни бъде ..Така, че горе главите и това е..
реализъм колега, реализъм

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Аз пък само не разбрах, що наща криза я сравняват с няква хамериканска или световна. Тя наща е друга.
Ето например в фирмата където работя, кризата е от 90та, ама пък се надявам тая година да се случи нефтец или газец.
Иначе добро не ни чака и ще тряя пак да се бъхти по странство
.
Ето например в фирмата където работя, кризата е от 90та, ама пък се надявам тая година да се случи нефтец или газец.
Иначе добро не ни чака и ще тряя пак да се бъхти по странство

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:Аз пък само не разбрах, що наща криза я сравняват с няква хамериканска или световна. Тя наща е друга.
Иначе добро не ни чака и ще тряя пак да се бъхти по странство.
Е ти ако в софия търсиш нефт или газ...
Иначе съм слушал че на платформите в странство (не че имаме наши де) добре се плащало
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Моето мнение е, че в България всеки използва кризата за да оправдае своята алчност или некадърност. Иначе как банките в България пак излязоха на печалба и то каква...И защо печеливши фирми намаляват заплатите. Но аз съм железен боец. Това ми е трета ли четвърта криза и съм им свикнал. Мога да ям и черен хайвер и да пия шампанско, мога и да ям черен мухлясъл хляб. И Полски Фиат на 25 години съм карал и пак мога да карам. В армията година и полвина се къпах със студена вода и пак мога да го направя. И мога да нямам дори телевизор, ще чета книги. За мен по-важното е, че в семейството ми няма криза и имам много приятели. И всички да сме живи и здрави, а мизерията и кризите се преживяват. Може би пък точно тази криза ще върне много хора там където им е мястото-на село в земеделието като наемни работници. Защото съгласете се, че голяма част от бизнесмените и политиците ни имат визията и знанията точно за тази работа.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Тук говорим за нещо дето, не ни е дошло до главите. Ние не преживяваме кризата на западния свят, ние преживяваме криза, защото те са в криза. Не сме болни от тяхната болест, а сме болни, защото те са болни. Викат му - инвестиции. Спирането на инвестициите в България, поради краховете на световните пазари, ще има пагубен ефект върху и без това келявата ни икономика. В този смисъл, за какво говорим изобщо? България е една неадекватно държащата се страна в тази условия, иначе сме били подготвени, както уверяваше другаря Станишев миналата година. Вместо да се насърчи бизнеса, да се облекчи индустрията, да се стимулира търсенето, а оттам и предлагането, какво стана? Банките вдигнаха лихвите по кредитите, умря строителството и пазара на имоти (най-нелогичното нещо, когато хората нямат пари), държавата вдига разни налози и такси и всички институци очакват от обикновенните хора останали без работа, да си плащат всичко и им извиват ръцете по най-безобразен начин. Те последните априори са съгласни, де ще идат, няма да се вдигнат на протести я. Банките никога няма да си признаят грешката, че раздаваха ресурси ей тъй, заради сините ми очи едва ли не и това беше голяма грешка от тяхна страна. Куцо и сакато се нагуши с кредити, карти, ко ли не, сега същите ще плащат за не далновидната политика на банковата система, търсеща бързата печалба и големия пазарен дял. Къде са тези банкови експерти и анализатори, дето не знаят че паричната маса в обръщение, треба да има все някакво икономическо покритие. Каква икономика имам ние, дето да издържи това преливане на чашата, инфлационна бомба? Говори се за девалвация на лева. Курса EURO/BGN е силно надценен. Ако падне валутния борд, не ми се мисли какво ще стане. Ние живее върху една бомба, която е въпрос на време да гръмне, а към еврозоната сме тръгнали. С какво, със съдрания си задник ли? С тази умряла, неконкуретна икономика ли? И тези, дето докараха кризата, именно финансовия сектор, те биват стимулирани с финансови инжекции, а ще плаща обикновенния човек, които ще изнесе на гърба си всичко. Накъде след кризата ли? Разни хора казват, че света няма да се съвземе близките 15-20 г. Като минат 15 примерно, пусни пак темата колега. Живи и здрави.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Тия новите и те доказаха че са абсолЮтни аматьори.Как може да имаш желанието да дойдеш на власт ,а да нямаш необходимото покритие от умения и качества за да можеш поне успешно да се правиш че се опитваш да си свършиш работата.
чудно ми е как ще се оправят след средата на тая година,данъците,таксите,акцизите хубаво ги вдигнаха преждевременно,гонят разни пишлигарчета с лъскави коли за приходите им,следят за ДДС до стотинка,ами след това откъде ще намират пари??????Сега политиката е малко ´´тати дава на мама,мама дава на мене´´,а свежи пари откъде?????А когато процента на лошите кредити стане прекалено голям,а когато запорираните кредитни карти станат с лопата да ги ринеш,а когато хората ще изпаднат в несъстоятелност да си плащат елементарни сметки за ток,вода и отопление????А когато тая година очакваната вълна от безработица и новопроизведени пенсионери увисне на врата на и без това изтормозения данъкоплатец???Кво праим?????
чудно ми е как ще се оправят след средата на тая година,данъците,таксите,акцизите хубаво ги вдигнаха преждевременно,гонят разни пишлигарчета с лъскави коли за приходите им,следят за ДДС до стотинка,ами след това откъде ще намират пари??????Сега политиката е малко ´´тати дава на мама,мама дава на мене´´,а свежи пари откъде?????А когато процента на лошите кредити стане прекалено голям,а когато запорираните кредитни карти станат с лопата да ги ринеш,а когато хората ще изпаднат в несъстоятелност да си плащат елементарни сметки за ток,вода и отопление????А когато тая година очакваната вълна от безработица и новопроизведени пенсионери увисне на врата на и без това изтормозения данъкоплатец???Кво праим?????
Кво правим ли? И преди съм го казвала, сега ще го повторя: бачкаме повече.
Едни бачкат и се оправят, други мрънкат по форумите. Ква криза, кви пет лева? Баш в най-големата криза имам повече работа, откогато и да е било и валят предложения след предложения. Сядайте си на дупетата и се захващайте.
Едни бачкат и се оправят, други мрънкат по форумите. Ква криза, кви пет лева? Баш в най-големата криза имам повече работа, откогато и да е било и валят предложения след предложения. Сядайте си на дупетата и се захващайте.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
jordanpar написа:Тия новите и те доказаха че са абсолЮтни аматьори.Как може да имаш желанието да дойдеш на власт ,а да нямаш необходимото покритие от умения и качества за да можеш поне успешно да се правиш че се опитваш да си свършиш работата.
Ти си сергейевче нали?