Защо ни мразят македонците ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Голямата Базука
Аватар
Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio

Re: Защо ни мразят македонците ?

Мнение от bozukov_g » 06 Мар 2010, 21:48

Club BMW написа:Главно проблеми имат местните хора, които са показали по някакъв начин, че са с българско самосъзнание. Отделно си издават учебници, литература..., с която промиват мозъците на новоизлюпилите се. После си вярват и се перят :kuku:
Не съм чул македонец да се оплаква от лошо отношение и тормоз в България, но има множество примери за обратното.

подкрепям :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 06 Мар 2010, 21:56

А, то на никого в България не му пука особено за националните идеали, за народната памет, освен периодично на младежи между 16 и 18, като след това отшумява...Нито Македония ще "си върнем", нито Западните Покрайнини, нито Северна Добруджа, ще се отчуждаваме все повече и повече, като единственото нещо, показващо, че сме българи е надписа в паспортите, в сърцето - нищо!
Без страх, без спирачка!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Мар 2010, 20:28

kokobm написа:според мен Гърция е била една провинция във византийската империя

:lol: :lol: :lol:
:bowdown: :bowdown: :bowdown:
А Италия е била една провинция в Римската империя!
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПС На тва дори и читателите на вестник "Нов фолк" биха му се смяли :mhihi:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 07 Мар 2010, 20:49

flame написа:

Така е като не е влизал в часовете по история.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 08 Мар 2010, 3:39

LiTtLeRoCk написа:
flame написа:

Пичове, не се излагайте бе!!!!!!!!!????????
Византия е Източната Римска империя (след разделянето на Римската иперия на две) със столица Константинопол - Нов Рим!!!със старо название Византон, и от там наименованието на Източната РИМСКА империя. Изобщо названието 'Византия' започва да се използва почти два века след падането на Източната Римска империя. Името на империята на гръцки е 'Василиан тон Ромеон', което в превод означава 'Империята на римляните!!!!!!!' Нито един от владетелите не се е наричал гръцки владетел. Това, че Гърция има претенциите да е наследник на византийската империя не я прави такава, претенции за това имат и османската империя, Русия и дори Сърбия!! Гръцките градове, защото тогава не е имало гръцка държава а Атинска държава падат под римско робство в средата на 2-ри век преди Христа, още преди разделянето на римската империя и в последствие остава и в границите на Византия, и да, Рим не само запазва гръцката история и култура но я и развива, тъй като древногръцките философи са учителите на древните римляни. Ето цитат от римския поет Хораций (65пр.н.е. - 8пр.н.е.) "Graecia capta ferum victorem cepit et artes intulit agresti Latio" (Победената Гърция победи своите покорители и цивилозава латинските селяци)
Аз ви предлагам да си сменяте двигателите на компактите с по-мощни и преди да се опитвате да бъдете саркастични да прочетете някой и друг учебник по история. Айй, успех........

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 08 Мар 2010, 3:53

kokobm написа:
LiTtLeRoCk написа:
flame написа:

Византия е Източната Римска империя (след разделянето на Римската иперия на две) със столица Константинопол - Нов Рим!!!със старо название Византон, и от там наименованието на Източната РИМСКА империя. Изобщо названието 'Византия' започва да се използва почти два века след падането на Източната Римска империя. Името на империята на гръцки е 'Василиан тон Ромеон', което в превод означава 'Империята на римляните!!!!!!!' Нито един от владетелите не се е наричал гръцки владетел. Това, че Гърция има претенциите да е наследник на византийската империя не я прави такава, претенции за това имат и османската империя, Русия и дори Сърбия!! Гръцките градове, защото тогава не е имало гръцка държава а Атинска държава падат под римско робство в средата на 2-ри век преди Христа, още преди разделянето на римската империя и в последствие остава и в границите на Византия, и да, Рим не само запазва гръцката история и култура но я и развива, тъй като древногръцките философи са учителите на древните римляни.
Аз ви предлагам да си сменяте двигателите на компактите с по-мощни и преди да се опитвате да бъдете саркастични да прочетете някой и друг учебник по история. Айй, успех........

Кратко, ясно и точно им го каза :clap: :mhihi: И аз съм запомнил, че Византия е Източната Римска Империя...
По темата нямам какво да кажа - не познавам нито един македонец. Опита с една черногорка ;) и от екскурзия до Белград показва, че обикновените хора от бивша Югославия ни приемат за братя... :yes:
21/02/08...speechless

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 08 Мар 2010, 11:47

не ви мраза вее :ok: :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 08 Мар 2010, 15:12

NStorm написа:
kokobm написа:
LiTtLeRoCk написа:
flame написа:

Византия е Източната Римска империя (след разделянето на Римската иперия на две) със столица Константинопол - Нов Рим!!!със старо название Византон, и от там наименованието на Източната РИМСКА империя. Изобщо названието 'Византия' започва да се използва почти два века след падането на Източната Римска империя. Името на империята на гръцки е 'Василиан тон Ромеон', което в превод означава 'Империята на римляните!!!!!!!' Нито един от владетелите не се е наричал гръцки владетел. Това, че Гърция има претенциите да е наследник на византийската империя не я прави такава, претенции за това имат и османската империя, Русия и дори Сърбия!! Гръцките градове, защото тогава не е имало гръцка държава а Атинска държава падат под римско робство в средата на 2-ри век преди Христа, още преди разделянето на римската империя и в последствие остава и в границите на Византия, и да, Рим не само запазва гръцката история и култура но я и развива, тъй като древногръцките философи са учителите на древните римляни.

Кратко, ясно и точно им го каза :clap: :mhihi: И аз съм запомнил, че Византия е Източната Римска Империя...
По темата нямам какво да кажа - не познавам нито един македонец. Опита с една черногорка ;) и от екскурзия до Белград показва, че обикновените хора от бивша Югославия ни приемат за братя... :yes:

.......................
Последна промяна FaceOff на 09 Мар 2010, 19:26, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Мар 2010, 15:20

Колега, нещо май се превъзбуди :winky: :mhihi:
Съвсем накратко как аз виждам нещата:

1. Ти изтърси следната велика простотия:

2. След това даде като цяло вярно и сравнително добре обосновано становище, КОЕТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ПЪРВОТО ТИ МНЕНИЕ:
kokobm написа:Византия е Източната Римска империя (след разделянето на Римската иперия на две) със столица Константинопол - Нов Рим!!!със старо название Византон, и от там наименованието на Източната РИМСКА империя. Изобщо названието 'Византия' започва да се използва почти два века след падането на Източната Римска империя. Името на империята на гръцки е 'Василиан тон Ромеон', което в превод означава 'Империята на римляните!!!!!!!' Нито един от владетелите не се е наричал гръцки владетел. Това, че Гърция има претенциите да е наследник на византийската империя не я прави такава, претенции за това имат и османската империя, Русия и дори Сърбия!! Гръцките градове, защото тогава не е имало гръцка държава а Атинска държава падат под римско робство в средата на 2-ри век преди Христа, още преди разделянето на римската империя и в последствие остава и в границите на Византия, и да, Рим не само запазва гръцката история и култура но я и развива, тъй като древногръцките философи са учителите на древните римляни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 08 Мар 2010, 19:15

Никой не ве мрази бе. Това по новините са пълни глупости и простотии. Моля обяснете ми, в Македония ми казват че сам Българин (Приятели, хора които познавам, срещам, щот карам с български номера), в България ми казват че съм Македонец? Такова поведение аз лично не мога да си го обясна.

Последните 5 години живея и в България и Македония. Аз лично не виждам разлики. И в двете страни рушветите са номер 1, корупция, кратери по улиците и пътищата, хората са всеки ден посиромашни и посиромашни. Мизерия, простотии навсякаде. Само гледаме по новините лъснатите депутати, премиери, министри, мафиоти (бизнисмени) се раскарват с коли од по 100 000 евро. Излезете на вън и ще видете колко хора ровят по боклуците да намерат нещо за да преживеят. Всеки път когато карам низ София, Скопйе, Пловдив и много други български и македонски градове, снимката е същата. Тези хора са на ръба на егзистенцията, а постоянно ги хранят с нацонализам и някакво умряло самочуствите че са различни от другите хора. Аре моля ви такива расправии да няма, щот всичките сме хора.

(И да, и Българите и Македонците се опитват да намерят някакви разлики помежду си. По това време забряват колку са налични едни на други.)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 08 Мар 2010, 19:38

Първото, което си цитирал е малко извадено от контекста, съвсем накратко исках да обясня на друг колега, че Византия не е Гърция и обратното, и не виждам как двете неща, които си цитирал си противоречат......?? Ако можеш обясни..

ОФФ. Иначе поздрави за неразбраната ти иронична тема 'Това може да се случи само в България!'

От екипа на 'Нов фолк' :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Мар 2010, 23:12

kokobm написа:Първото, което си цитирал е малко извадено от контекста, съвсем накратко исках да обясня на друг колега, че Византия не е Гърция и обратното, и не виждам как двете неща, които си цитирал си противоречат......?? Ако можеш обясни..

Да искаш да кажеш, че Византия не е Гърция, а да кажеш точно обратното е гениален граматически подход, все още неизследван от учените от БАН! :mhihi:

kokobm написа:ОФФ. Иначе поздрави за неразбраната ти иронична тема 'Това може да се случи само в България!'

Благодаря, благодаря! :winky: :mhihi:

kokobm написа:От екипа на 'Нов фолк' :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от m1l3n » 09 Мар 2010, 11:21

мразят ни, защото са депресирани

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 09 Мар 2010, 12:35

Много назад се ровите във Византия :mhihi: Причината е само една - за да я отдели т българското минало, Тито се опита да създаде македонска нация със сръбска култура и да я настрои срещу България. Като се отделиха от Югославия, политиците решиха над това да градят новата държава. Нас като ни учеха в училище, че е имало турско робство, сега ни дразни думата "присъствие". Е, там е същото. Проблема е, че ние сме толкова еднакви, че намираме някакви нелепи и смешни разлики. А следващото съм го чул от един доста образован човек на мениджърски пост в голяма македонска компания и преподавател в университет: "Ние сме един народ в две държави, какви разлики търсите?". При което тримата по-възрастни негови подчинени в стаята погледнаха възмутено и под сурдинка казаха "не сме съгласни, ама айде по работа".
Never mistake motion for action...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Мар 2010, 15:20

Според мен ги е яд заради македонската наденица :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата