На майна си райна обучение в чужбина!?
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: На майна си райна обучение в чужбина!?
Германия ще е най-евтино. Университетите там се изкарват трудно, ако си техническа специалност. Като под трудно, разбирай че под 5% завършват в срок а колко завършват въобще следването не знам, но и там процента е много малък (30-40%). Като трудното не е толкова материята, а самите изпити и организацията на учебния процес, там никой не те търси за нищо, програмата за семестъра си я съчиняваш сам, сам решаваш кога да се явиш на изпит и тн. Това не прави ученето по-лесно а точно обратното. В Англия мисля е доста по-добре от тази гледна точка, под строй на уроци, под строй на изпит и общо взето няма къде да мърдаш и учиш.Материята е доста по-малко и по-синтезирана.Ако не се справяш ти обръщат внимание, абе се едно си на училище. Така няма начин да не завършиш, а това все пак е целта на упражнението.
само не разбрах закво някои хора ми напълниха темата със спам?! ама като гледам те си го правят по дефоулт
и повече питах за самите градовете като лайфстайл-а
иначе още не съм решил, ако ще е по-евтинка диплома италия/германия/австрия, по-скъпа т.е с емиграция хамерика/англия

иначе още не съм решил, ако ще е по-евтинка диплома италия/германия/австрия, по-скъпа т.е с емиграция хамерика/англия

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
Някога излизал ли си преди това извън България? Защо не пробваш за един семестър с някоя от програмите за обмен на студенти (Еразъм например). На 21 години заминах за Берлин по тази програма, за един семестър в Хумболд Университет. Така поне ще имаш реален опит за живота и обучението в чужбина, а и на всичкото отгоре ще ти и платят за престоя. Ще си прецениш реално можеш ли да се справиш или ще си поредния "студент" в чужбина, който ще си ползва студентските права за безплатен градски транспорт и евтино общижитие.
Иначе съм имам удоволствието да живея и работя в Англия (смятам и да уче след време) и живея, работя и уча в Германия. 100% за Германия. Берлин е най-подредения град в който съм бил!!!
Ако наистина има кой да те финансира и ти се учи - САЩ е страната. Но сам трябва да си направиш сметката, до колко си нахъсан и до колко можеш да рискуваш.
Иначе съм имам удоволствието да живея и работя в Англия (смятам и да уче след време) и живея, работя и уча в Германия. 100% за Германия. Берлин е най-подредения град в който съм бил!!!
Ако наистина има кой да те финансира и ти се учи - САЩ е страната. Но сам трябва да си направиш сметката, до колко си нахъсан и до колко можеш да рискуваш.
що страната на янките да е мястото?? Аз не знам каква е разликата между харвард/оксфорд или low-ранкед вуз в хамерика/европата - освен във фрапиращата ценова разлика?!
Наистина трябва да се запиша еразъм да си отвора малко очите, че само из соц държавите съм бил
м/ж и на мен ми казаха също, че в англия едва ли ще остана след завършване, по-скоро рим/берлин/виена
Наистина трябва да се запиша еразъм да си отвора малко очите, че само из соц държавите съм бил
м/ж и на мен ми казаха също, че в англия едва ли ще остана след завършване, по-скоро рим/берлин/виена
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3