Аз ли съм карък или просто BMW се чупи постоянно???
Модератор: Общи модератори
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Аз ли съм карък или просто BMW се чупи постоянно???
Колеги до сега съм имал 7 Бмв-та
1- E30 316 M10B18 Ходовата част не мръдна но 3 двигатела се счупиха
2-E34 525i M20B25 Двигателя работеше безпроблемно
Като изключим че му изгоря компютъра и таблото По ходовата част сменени предни амортесьори,биалетки,четирите носача,2 пъти предни дискове,една главина
3-Е34 520i М20B20 Пак здрав двигател
Ходова част сменени Две биалетки,тампони на заден мост, четири носача, скоростна кутия,съединител
4-Е36 318is M42 Двигател ремонт заради доливането на литър масло на 1000км,изгоря дебитомера,ламбда сондата и тя замина
,ходовата част само два шарнира смених (защото ми бяха взели книжката за 6 месеца и не я карах много иначе съм сигурен че и другите работи щяха да си заминат)
5-Е39 525tds М51 Двигателя го сполетя воден удар за което аз съм виновен това е каръщината
отделно от това са сменени вериги и гнп Ходовата част-Предни амортесьори,4 носача,2 биалетки,спирачни дискове предни
6-Е38 725tds Двигател глава вериги и няколко ремонта на гнп Ходовата част Преден амортесьор,4 носача,2 биалетки и накрая пак под влиянието на каръка се ударих
7-Е38 735IA M62B35 Купих я преди около 2 месеца карах я около 15тина дни направих един малък бърнаут и счупи скоростите
На всичките коли съм им сменял консумативите гледал съм да им вземам по хубавото но винаги ме предават
Много съм пристрастен към марката но ако продължава така ще си взема една е30ка да ми седи пред двора за украса а аз ще карам нещо друго
Колко приятели имам дето една кола карат през всичките тези години без да пипат нищо докато аз си правя БМВ-то
Страхувам се че любимата ми марка май е доста прехвалена
1- E30 316 M10B18 Ходовата част не мръдна но 3 двигатела се счупиха

2-E34 525i M20B25 Двигателя работеше безпроблемно

3-Е34 520i М20B20 Пак здрав двигател

4-Е36 318is M42 Двигател ремонт заради доливането на литър масло на 1000км,изгоря дебитомера,ламбда сондата и тя замина

5-Е39 525tds М51 Двигателя го сполетя воден удар за което аз съм виновен това е каръщината

6-Е38 725tds Двигател глава вериги и няколко ремонта на гнп Ходовата част Преден амортесьор,4 носача,2 биалетки и накрая пак под влиянието на каръка се ударих

7-Е38 735IA M62B35 Купих я преди около 2 месеца карах я около 15тина дни направих един малък бърнаут и счупи скоростите

На всичките коли съм им сменял консумативите гледал съм да им вземам по хубавото но винаги ме предават
Много съм пристрастен към марката но ако продължава така ще си взема една е30ка да ми седи пред двора за украса а аз ще карам нещо друго

Колко приятели имам дето една кола карат през всичките тези години без да пипат нищо докато аз си правя БМВ-то

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Аз ли съм карък или просто BMW се чупи постоянно???
Вземи си ауди 80 яйце от 85-та със JN мотор, 1,8S безнин, доволен ша останеш. За около 300 000 на газ са му сменени едни повдигачи, дреболй по ходовата част и ремъци и ролки естествено. Последно не беше палено от отктомври поради проблеми с документите и номерата и онзи ден слад наливане на вода и слагане на акумулатор запали от първото завъртане и работи идеално
, а като се сетя какъв тормоз съм му налагал 

Последна промяна spacepl на 15 Май 2010, 14:45, променена общо 1 път
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
А на мен ми се струва, че попадаш все на някакви тотални кочини.
Другия вариант е да си прекалено голям душманин, ма при второто другите марки ще се предават около 3 пъти по бързо
Другия вариант е да си прекалено голям душманин, ма при второто другите марки ще се предават около 3 пъти по бързо

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Бе трошливи са си,моята Е46 ,верно,комсумативи-водна помпа-ама на магистралата изплюще,съединител-и той пак на магостралата,сега за 30к километра се обажда ходова част,а искам само да споделя че колата се кара макс 130 км/ч,няма ребрене,няма товарене,с дупки се внимава много,абе много внимателно я карам,ама в сравнение с по стара генерация автомобили-направо си се чупи,преди имах една баба,тойотка,ей богу,над 60к километра съм и минал,само масло и накладки съм сменявал,влизал съм в дупки-няма хлоп-троп,така я и продадох...
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
така ще е докато караме коли втора употреба с неясна история и произход, каквато и да си купиш рано или късно ще те предаде
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
За съжаление е така със старите автомобили! Според мен, една от причините е, че търговците купуват най-евтините бараки (които са и най-амортизирани), връщат им километражите, лъскат ги и хайде. И хората се лъжат, а после реват, че на 180 000км. им заминал двигателя... е да, ама този двигател е на 600 000+ и е нормално да му се случи нещо.
Аз съм имал 3 БМВ-та, като последно беше Е39 520i. Купих го от човек, вкарано от Германия (където беше купено от собственик) и никога не е било при търговец. Не съм имал проблеми с двигател, скорости, съединител (в общи линии, нямах проблеми с механиката като цяло) но: рейка, дискове, датчика на климатроника (таралежа), датчик на АБС, разни носачи (и отпред и отзад) и пр. и пр.
Колата беше на 200 000, като 50 000 в БГ (нормално е да се разбие ходовата част).
Изводът до който стигнах аз (и не ангажирам никой с него) е, че БМВ-тата са като малките деца - постоянно си искат грижи, но пък и ти носят радост.
Аз съм имал 3 БМВ-та, като последно беше Е39 520i. Купих го от човек, вкарано от Германия (където беше купено от собственик) и никога не е било при търговец. Не съм имал проблеми с двигател, скорости, съединител (в общи линии, нямах проблеми с механиката като цяло) но: рейка, дискове, датчика на климатроника (таралежа), датчик на АБС, разни носачи (и отпред и отзад) и пр. и пр.
Колата беше на 200 000, като 50 000 в БГ (нормално е да се разбие ходовата част).
Изводът до който стигнах аз (и не ангажирам никой с него) е, че БМВ-тата са като малките деца - постоянно си искат грижи, но пък и ти носят радост.
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
spacepl написа:Вземи си ауди 80 яйце от 85-та със JN мотор, 1,8S безнин, доволен ша останеш. За около 300 000 на газ са му сменени едни повдигачи, дреболй по ходовата част и ремъци и ролки естествено. Последно не беше палено от отктомври поради проблеми с документите и номерата и онзи ден слад наливане на вода и слагане на акумулатор запали от първото завъртане и работи идеално, а като се сетя какъв тормоз съм му налагал
Понеже сме в БМВ форум и ми е малко неудобно да споделя ама, имал съм 2 Аудита (80 1.8i Б3 и Купе 2.0), едното го карах 2 години, Купето 4. По безпроблемни коли не съм имал през живота си. Наистина са много здрави. И двете съм си ги купувал аз, от Германия, от собственици (това също е от значение). Е, сменял съм разни работи, по ходовата част най-вече, ама им навъртях по 80 000км.
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Абе и аз без да искам имах една калибра преди 3-4 години там беше в пъти по зле
А колиците (БМВ-тата) винаги съм ги избирал в перфектно състояние Пример е 725цата тдс работеше повече от перфектно никакви ядове двигателя виско миско сичко си в ред
сутрин паля не я настъпвам докато е студена върви си колата прилично и хоп главата се нацепи като пуканка
А и друго незнам дали сте забелязали на хора на които не им пука за колите карат с години без да се чупат
а тези дето гледаме всичко да ни е наред пазиме ги ,през ден се проверява масло вода и др. постоянно се чупат
И сега съм решил 735цата като и оправя скоростите ше пробвам да я покарам хамалската и вече ако се счупи нещо пак като скорости двигател да я разглобявам до ТДС,а и да сменям марката колкото и да не искам
и както се е*ават моите приятели "Купи си беемве да станеш майстор" 
А колиците (БМВ-тата) винаги съм ги избирал в перфектно състояние Пример е 725цата тдс работеше повече от перфектно никакви ядове двигателя виско миско сичко си в ред

А и друго незнам дали сте забелязали на хора на които не им пука за колите карат с години без да се чупат

И сега съм решил 735цата като и оправя скоростите ше пробвам да я покарам хамалската и вече ако се счупи нещо пак като скорости двигател да я разглобявам до ТДС,а и да сменям марката колкото и да не искам

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Sivako написа:Страхувам се че любимата ми марка май е доста прехвалена
Точно така е!

Никой не мое ма връне на селу!
Старата кола си е голяма доза късмет.
Пп..Стига сте ги хвалели тея нули..
Пп..Стига сте ги хвалели тея нули..

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
DjFace написа:За съжаление е така със старите автомобили! Според мен, една от причините е, че търговците купуват най-евтините бараки (които са и най-амортизирани), връщат им километражите, лъскат ги и хайде. И хората се лъжат, а после реват, че на 180 000км. им заминал двигателя... е да, ама този двигател е на 600 000+ и е нормално да му се случи нещо.
Вобще не е само при старите автомобили. Ние си взехме БМВтата чисто нови и се видях в ебати чудото. Старата ми Х3 за 40 000 км само дето не се разпадна на безброй парченца, кво ли не и се счупи и то все работи дето попринцип трябва да изгорят много късно ( диференцял, турбо и т.н) Х5 харчи масло на поразия, чупи и се ниво регулирунг 6 часа и програмират 50те компютъра акумулатора и пада ако не се кара 5 дена.
Да чукам на дърво от последната ми Х3 съм страшно доволен, някакъв проблем по централното само даде но иначе е супер.
За това дали е прехвалена марката незнам - може би. Никъде не съм видял да е известна с това ,че трудно се чупи. Но хендлинга и управлението са и супер.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Стара кола е кат' да е*беш напозната без гумен накрайник - рискуваш отвсякъде. Според мен си случил на кофти коли в повечето случай, а може би си с тежък крак. Дизеляка - само консумативи и една глава(още не е сменена, 'щото пукнатата не пра'и проблеми).
Sivako написа:Колеги до сега съм имал 7 Бмв-та
2-E34 525i M20B25 Двигателя работеше безпроблемноКато изключим че му изгоря компютъра и таблото По ходовата част сменени предни амортесьори,биалетки,четирите носача,2 пъти предни дискове,една главина
![]()
Пич аз няма какво да коментирам.. за да смениш 2 пъти дискове, трябва да смениш 5 пъти накладки(грубо казано). Просто си купувай нови части и няма да имаш проблем или ако си вземеш нови гледай да са оригинални.
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
DjFace написа: БМВ-тата са като малките деца - постоянно си искат грижи, но пък и ти носят радост.
колегата май е най прав. и няма абсолютна истина, всичко е относително. сега с тия пътища, ходовата част е безмислено да коментирааме, и газка виетнамка да караш, пак ше се строши.
а че марката в последно време се педали, си е така, но това си е под влияние на независещи от нея обстоятелства (наскоро четох в нета, не в нашия форум, за един пич с чисто нова троика, на 30 000 изгъмяло турбото) всички марки се педалят, наща пак много удържа положението.
новите аудита, са доста кекави, нищо общо със старите екземпляри, а също и ес класите. новите голфове и вектри не са по- добри.
ако ще ссменяшмарката, за фиеста не си и помисляй

а как аджеба успя да строшиш 3 мотора на е30-ката

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Мииии, като караме БМВ-та, няма как да ни се чупят примерно Ситроените...
А и какво ще ги сравняваме с легени, на които нищо не им е в ред, ама понеже са легени и си се карат така и собственика вика "от 3 години я карам и нищо не съм сменил". Ми то всичко е за смяна, ама то като си в леген, не ти прави впечатление.
Още повече че коли с двигател създаван в средата на миналия век и на които думата "екстра" им е чужда, какво да им се поврежда? Като си с карбуратор, как да ти се повреди ECU-то?
Само ще цитирам човек от НСО, на въпрос, "Добре де, защо при вас има само БМВ-та и Мерцедеси?"
Отговорът беше "Ако мислиш, че не сме пробвали други коли... Пробвали сме какво ли не. Разпадат се за нула време, особено при нашата ескплоатация."
Та така... който е недоволен, да сменя марката, да се види в чудо.
А и какво ще ги сравняваме с легени, на които нищо не им е в ред, ама понеже са легени и си се карат така и собственика вика "от 3 години я карам и нищо не съм сменил". Ми то всичко е за смяна, ама то като си в леген, не ти прави впечатление.
Още повече че коли с двигател създаван в средата на миналия век и на които думата "екстра" им е чужда, какво да им се поврежда? Като си с карбуратор, как да ти се повреди ECU-то?

Само ще цитирам човек от НСО, на въпрос, "Добре де, защо при вас има само БМВ-та и Мерцедеси?"
Отговорът беше "Ако мислиш, че не сме пробвали други коли... Пробвали сме какво ли не. Разпадат се за нула време, особено при нашата ескплоатация."
Та така... който е недоволен, да сменя марката, да се види в чудо.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!