Новата глупост от Еконт!
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- killswitch
- кандидат ентусиаст
-
Новата глупост от Еконт!
Здравейте колеги,днес ми от еконт ми съобщиха,че тъй-като съм оставил пратка при тях повече от една седмица,дължа наказателни такси по 4.80 на ден след третият работен ден ,в който пратката седи в офиса.Възмутен съм как за пратка чияо доставка струва 6 лв, те ми искат още 20 лв. "наказателни такси".Обясниха ми ,че след като аз съм отказвал да заплатя доставката,щели да се обърнат към подателя и от него да си търсят таксите,но след като говорих с подателя ,пожелахме дружно успех на служителите в офиса да си вземат парите,незнам искат да избиват кризата ли какво,но това ми се струва безобразно.Като цяло мнението ми за тях беше перфектно,бяха ми като образец за добра ,иновативна и коректна фирма,но след днес...
Re: Новата глупост от Еконт!
killswitch написа:но след като говорих с подателя ,пожелахме дружно успех на служителите в офиса да си вземат парите
...и утре ше изплачеш, че не искат да ти изпращат/приемат пратки защото им дължиш пари.
еконт са куриерска услуга а не краткосрочен склад.
като знам колко пратки остават невзети и по колко време- напълно ги разбирам защо искат да слагат глоби.
погледни внимателно какво сте подписвали при изпращането. ако там някъде пише че имат право да събират глоби за престои- не си прав.
ако не пише и изведнъж ти го свеждат- те не са прави.
но предплогам че го пише някъде.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- killswitch
- кандидат ентусиаст
-
точно това ,че казват съжалявам господине малко заварено положение се получава,но все пак аз съм съгласен че не са склад ,както и с това да има леки наказателни такси,но да са леки или поне съразмерни.Неможе пратката да ми е до килограм,чийто платеж е 6 лв. и те да ми ачисляват 4.80 на ден,ами ако пратката ми е 50 килограма и три огромни кашона заемат място в офиса има тогава пак ли 4.80?това справедливо ли е?Все пак всички знаем че пратките до ч кг. са нищожно малки и не заемат място почти
- e36_Fanatik
- кандидат ентусиаст
-
Остават пратки няма как, и аз заради един ТИР-аджия който няма време да си вземе пратката от еконт вчера си платих.
Не стига че за 200лв. му пратих воден радиатор за е36 с клима, 2 калника с мигачи и очиларка та не си взе пратката 30 дена все на курсове с тира беше
Поне ника тук да му бях искал да го обява да го знят колегите.
Еконта постоянно правят разпродажба на изостанали пратки и подразбрах че им е доста доходоносно
Не стига че за 200лв. му пратих воден радиатор за е36 с клима, 2 калника с мигачи и очиларка та не си взе пратката 30 дена все на курсове с тира беше

Еконта постоянно правят разпродажба на изостанали пратки и подразбрах че им е доста доходоносно

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не е нова тая "глупост". http://www.econt.com/2010/05/kurierska_usluga/
- Код: Избери целия код
Има ли такса за престой на пратка в офиса на Еконт ?
След третия работен ден Клиентът заплаща складова такса по 4.80 лева/ден за престой на пратка в офис на Куриера.
- killswitch
- кандидат ентусиаст
-
еми аз до сега се е случвало да изпратя нещо което не се взима по 1 месец и дори и дума не е тавало за "наказателни" такси.
- killswitch
- кандидат ентусиаст
-
e36_Fanatik написа:Остават пратки няма как, и аз заради един ТИР-аджия който няма време да си вземе пратката от еконт вчера си платих.
Не стига че за 200лв. му пратих воден радиатор за е36 с клима, 2 калника с мигачи и очиларка та не си взе пратката 30 дена все на курсове с тира бешеПоне ника тук да му бях искал да го обява да го знят колегите.
колега я раздухай малко за тези разпродажби?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз лично съм много доволен от тази фирма, само нея използвам и всичко е тип топ
За мен, те са си прави

За мен, те са си прави

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Koлкото им е голямо перо в приходите транспорта на авточасти втора уптореба, така ги и боли кръста от него.
В Еконт до Бизнес парка сигурно половин година вече седи някаква автоматична ск.кутия от Ауди... и момчетата казват че нито могат да я изхвърлят, нито нищо и им е пределяно ясно, че няма да я вземе никой. На всичкото отгоре била за наложен платеж от около 600лв. и доставката й е скъпа, така че и подателя не си я взима, щото се надява да му я платят някой ден...
...по нашенски
В Еконт до Бизнес парка сигурно половин година вече седи някаква автоматична ск.кутия от Ауди... и момчетата казват че нито могат да я изхвърлят, нито нищо и им е пределяно ясно, че няма да я вземе никой. На всичкото отгоре била за наложен платеж от около 600лв. и доставката й е скъпа, така че и подателя не си я взима, щото се надява да му я платят някой ден...
...по нашенски

Подобна такса се плаща и за пратки пуснати по БДЖ, мисля, че беше ако не ги вземеш в рамките на 24 ч. от пристигането на гарата, до която са пратени.
Така, че нищо изненадващо и нищо ново под слънцето.
А това, че си минал метър и не си плащал няколко пъти не означава, че ще се случва постоянно.
Така, че нищо изненадващо и нищо ново под слънцето.
А това, че си минал метър и не си плащал няколко пъти не означава, че ще се случва постоянно.

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
тва му се вика магазия и е от хиляда години.
сърди се на себе си заради такива като теб , такива като нас дето продават немогат да си вземат навреме парите
а и еконта не ти е склад
като нямаш парите не поръчвай
аман вече от българщина
сърди се на себе си заради такива като теб , такива като нас дето продават немогат да си вземат навреме парите
а и еконта не ти е склад
като нямаш парите не поръчвай
аман вече от българщина
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
понеже имам договор със спиди; еконт;лео експрес и ди енд ди и като цяло съм най доволен от спиди.Тъй като имам модул предоставен в тяхния сайт и може да си пишеш директно пратките там.Само да отидеш после и да им стовариш колета без да чакаш опашки и си взимаш платежа на деня в който ти го освободят от отсрещната страна бих казал че съм най доволен от тях,но по въпроса лео мисля че са най удачни условията тъй като при тях ако пратката не се освободи до две седмици ти се начислява магазинаш 1.80лв на ден което е приемливо

- killswitch
- кандидат ентусиаст
-
имам пари колега,време нямам.какво наскочихте всики се едно в Еконт-а работите,аз също съм доволен от тях,просто днес се почувствах доста изненадан от това нещо което е недомислено според мен,пак казвам за неразбралите дето се правят на шерифи и ме хокат,съгласен съм да има такса,но да е съобразена с стойността на дължимото
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Търсих си водна помпа със седмици и когато намерих ЕДНА забравена от господ в някъв магазин в софия, от еконт я загубиха 

rwd фен
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2