Катастрофирах без Гражданска Отговорност..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 02 Дек 2005, 16:43

Да, що не сте успели да се разберете двамата? Ей сега един приятел се удари в неква жена. Той е виновен. Имал 0.7 промила. Сега не му важи и каското и нищо. Трябва да плати и своята и чуждата кола, освен това ще остане без книжка и ще плати солена глоба и за акта.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавно
Детайли за колата: нищо особено

Мнение от gego_n » 02 Дек 2005, 17:30

Ако удара е само между двама и има само материални щети , Закона за движение по пътищата допуска да се разберат помежду си без да се търки пътна полиция . В този случай виновния участник попълва на другия протокол и това ако няма разногласия помежду им чл.202.

В повечето случай при "яка " застраховка обаче невиновния иска да присъства и полиция заради протокола , който ще му дадат . Повечето застрахователи при големи щети признават протокол само от КАТ , такава им е политиката .

Аватар

Re: Катастрофирах без Гражданска Отговорност..

Мнение от HAMANN » 04 Дек 2005, 12:48

b2 написа:Някой знае ли какви са последствията? Снощи катастрофирах и аз съм виновен. Оказа се че нямам и гражданска отговорност. Пича който го ударих има каско в Орел.

Полицаите ми казаха нещо, че отивам на регрес (каквото и да значи това) и застрахователя на човека ще ме съди за да си вземе парите по неговото обезщетение. Колко горе долу могат да ме обрулят от Орел? Всмисъл толкова колкото ще обезщетят него или някакви големи суми? Някой запознат ли е има ли опит с тея неща? И освен това ще трябва да плащам акт, че нямам гражданска, някой знае ли тои колко е?

Абу Борко, защо не ми каза брях. Веднага щях да ти издам една с предна дата и нямаше да се разбере. Щом не е била твоя колата, спокойно после можеше да кажеш, че не си знаел и че дефакто е имала и така отпада и акта и отпада и съдът и остава само да не те ебът в гъзът. :)

Няма да се притесняваш. На всеки се случва. Сещаш се как скочих и аз в канафката. :D

Гледай да се споразумеете да платиш щетите ти, а не застрахователя, ще ти седне по ефтино.

И БТВ, АКО НЯМА ПОСТРАДАЛИ ПО ВРЕМЕ НА КАТАСТРОФАТА И ДОЙДАТ ПОЛИЦАИ, НАЙ-СПОКОЙНО МОЖЕТЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕТЕ ДА ПОКРИЕТЕ ЩЕТИТЕ ВИЕ И ТОГАВА МИСЛЯ, ЧЕ НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ПИШЕ И АКТ, АКО Е ПО ДОГОВАРЯНЕ. Има някакви такива ми ти глупости в закона ама кои ти ги спазва. :D

П.С.: И както прочетох в последствие от предния ЕНТУСИАСТ, това е закона, както той го е написал. :P
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Дек 2005, 21:00

парите се искат и от двамата - от собственика и от този който е карал колата. Единия трябва да плати
Последна промяна © на 21 Дек 2005, 10:57, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 15 Дек 2005, 0:39

Еби му майката.. деноминацията не те ли хвана :lol:

Абе аз говорих с адвокати ма ще видим кво ще стане..
На типото дето го ударих ремонта му прави пряко-сили 500лв, ама всъщност ако му сложат чисто нови оригинални части по поръчка не е ясно колко ще станат..

то цялото реалната му пазарна стойност е около 1500-2000лв сигурно ще го изплатя цялото :evil:

...вместо да ги вложа в е30ката тия пари.. ;)

П.С. това писмо което получи какво казваше, че са те осъдили и носиш наказателна отговорност да ги платиш или "информативно" писмо от застрахователите че "трябва" да си платиш доброволно съответната сума.

Ако не ги платиш кво става ще те съдят още 5-6год?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Дек 2005, 21:27

аз също говорих с адвокати, говорих и с някакви от Гаранционен фонд.. излиза така, че ако започнат да ме съдят сумата ще се увеличи с разноските по новото дело т.е. още +500-1000 лв според тях. Просто нямам никакъв шанс.
Единственият начин да се отърва е да докажа, че съм имал ГО. Архивите за ГО обаче се пазели 5 години. Освен това аз нямам никакъв спомен от къде беше онази полица тогава. Дори не знам къде да търся.
В писмото пише, че ако не платя до 1 месец започват да ме съдят ...

предполагам, че сумата е толкова висока защото са сложили всички разноски по делата които е водил онзи и за които аз нищо не знам ...

Аватар

Мнение от HAMANN » 15 Дек 2005, 23:32

© написа:аз също говорих с адвокати, говорих и с някакви от Гаранционен фонд.. излиза така, че ако започнат да ме съдят сумата ще се увеличи с разноските по новото дело т.е. още +500-1000 лв според тях. Просто нямам никакъв шанс.
Единственият начин да се отърва е да докажа, че съм имал ГО. Архивите за ГО обаче се пазели 5 години. Освен това аз нямам никакъв спомен от къде беше онази полица тогава. Дори не знам къде да търся.
В писмото пише, че ако не платя до 1 месец започват да ме съдят ...

предполагам, че сумата е толкова висока защото са сложили всички разноски по делата които е водил онзи и за които аз нищо не знам ...

Говори с адвоката си и провери колко е давността по едно такова дело. Мисля, че за такива неща е 5 години давност, но не съм сигурен.

Друго за сега не ми идва на акъла. Кога ти е срока за плащане.

Като се прибера в БГ мога да говоря с моя адвокат, той ще ме просветли има ли задна вратичка или не.

До сега предявявали ли са застрахователите някакви претенции по плащането
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 16 Дек 2005, 8:51

мен като ме блъснаха нямах ГО - т. е. имах но не беше в мен щото 2-3 месеца преди това свиха документите на колата талона, ГО-то и сичко - знаете как е сичко се държи на едно място... и имах едно писмо от полицията че са ми откраднати талона и ГО-то и карах с тва писмо 2-3-4 месеца - проблема беше че са на името на баща ми и аз няма как да си изкарам копия, а пък той не беше в града по това време (няколко месеца) и като ме блъснаха се признах за виновен, въпреки че не бях :banghead: :banghead: :banghead: още ме е яд като се сетя.....

както и да е - тъпите катаджии удариха едно рамо на шибания бакшиш и напрайха така работите че да си го отнеса яко (а аз нали няям опит и кат едно шаранче....)

та писаха ми акт че нямам гражданска - 100лв. и ужким се разбрахме че на другия ден ще си изкарам дупликат и ще им го покажа и ще скъсат акта.....
като им показах ГО-то ми написаха нов акт за "непредставяне" за 10-20лв. беше.... като си мисля че са скъсали другия акт - е да ама не !
ся си имам акт за липса на ГО и за непредставяне едновременно - и разбрах затова чак като излязоха наказателните постановления....

сори за думите ама още като се сетя и ми кипва кръвта...
вместо оня шибаняк да ми изплати щетите на мен ми написаха цял куп актове....

ХОРА УЧЕТЕ ПРАВИЛНИКА !!!!!!

та това е - за непредставяне беше 10-20лв. а за лиспа на ГО 100лв.
тва точно преди 1 година обаче :!:

и наистина Б2 трябваше да се разбереш с човека....

Предишна

Назад към Извън Темата