Цени на : кубилици и разпределителен вал за М40 (+ снимки) ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Цени на : кубилици и разпределителен вал за М40 (+ снимки) ?
Днес последвах примера и инструкциите на няколко колеги от форума и свалих повдигачите за почистване . Бях разочарован когато видях кубилицета в какво състояние са , особенно на 4ти цилиндър . http://picbg.net/img.php?file=fee4d9b343ad9edf.JPG Има износване и едната на 4ти цилиндър която е е доста позиносена . Разпределителния вала е в сравнително добро състояние като изключим това че на 3ти цилиндър гърбицата е като подбита ( http://vbox7.com/play:81cf18ec - Снимах клипче , с телефона , сори за лошото качество .) И сега се чудя как вървят цените на кубиличките и разпределителен вал .
Двигателя ми е М40 , 1598 к.с .
Може ли да ме ориентирате къде в гр. Пловдив мога да намеря магазин за авточасти в който тези неща да са на сносни цени . И ако може да ми кажете г/д как вървят цените . И според вас дали е нужно да ги сменям ?
Ако сменя само кубилиците дали ще има ефект ?
Двигателя ми е М40 , 1598 к.с .
Може ли да ме ориентирате къде в гр. Пловдив мога да намеря магазин за авточасти в който тези неща да са на сносни цени . И ако може да ми кажете г/д как вървят цените . И според вас дали е нужно да ги сменям ?
Ако сменя само кубилиците дали ще има ефект ?
Последна промяна jakson на 15 Окт 2010, 19:51, променена общо 1 път
- georde123000
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
Re: Цени на : кубилици и разпределителен вал за М40 (+ снимки) ?
трябва даги смениш защото са тръгнали комплект вал и кобилици немси 800 лв другия варянт е да си вземеш втора ръка вървят по 200 лв комплект вал кобилици и повдигачи но задължително си изчисти маслената магистрала успех 

- jakson
- ентусиаст
-
А поотделно продават ли се кубилиците ? Всмисъл да купя напр. само 4 броя кубилици . Колко е цената на самия вал ?
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
имаше англииски по 100 лв някъде из пловдив. нямало оплаквания. пусни обява в купува и ще ти предложат колегите. има много с магазини.
оригинален немски.. цената няма да ти хареса 100%
не искам да т еплаша но онзи ден махнах едно щракащо М40 и вала се беше вкопал 1 мм...
по лошото е какво намерих като махнах буталата.... просот нямам думи.
тези ремонти са по скъпи от един друг мотор. пълно е с М43, М42
а дори и само читава глава от М40
не искам да т еплаша но онзи ден махнах едно щракащо М40 и вала се беше вкопал 1 мм...
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе

ако си имал предвид обема,той е 1596 сс ( кубически сантиметра)
Колега Jakson,не мислиш ли ,че е по-добре да смениш двигателя,имайки предвид цените на вал и кобилици,и цените на втора употреба двигател м43 или м42...
- jakson
- ентусиаст
-
ares2 написа:имаше англииски по 100 лв някъде из пловдив. нямало оплаквания. пусни обява в купува и ще ти предложат колегите. има много с магазини.
Колега , кое е 100 лв ? А моя М40 нетрака изобщо , негори и масло . Работата е там , че понякой път гори много бензин 30л/100км. Иначе вала не е зле . Има проблем само на 3ти цилиндър , едната гърбица е като подбита но не е износена . Пипах ги и почти няма износване , има но недотолкова , че да попречи на работата на двигателя . Едната Кубилица на 4ти цилиндър е подбита и доста по-износена от останалите . Проблема ми е във високия разход и в това , че като вдигна 5500 оборота та и повече , вдигам си до ограничител : http://vbox7.com/play:0597b598 Обаче като мина 5500 губя 1 цилиндър и работата е там , че като паднат оборотите не се запалва докато не минат 4 секунди . Значи представи си , че изпреварваш огромен тир който се движи с 40 км/ч . Включваш 2ра и докато я изцеждаш за да включиш 3та , осъзнаваш че двигателят ти се мачи и едвам ускоряваш , включваш 3та , оборотите падат обаче трябва да изчакаш 4 сек докато отново се запали неработещия цилиндър и продължис с изпреварването , а недай си боже отсреща идва кола в тясния 2 лентов път докато ти се чудиш двигателя дали ще запали . Та тук във форума ме посъветваха да сменя вал , кубилици и т.н ... Ходих при няколко майстора които след като видят проблема , казват , че това не е вал . 2ма от тях твърдяха , че има недостиг на гориво . Пробвах с друга бензинова помпа обаче пак същата работа .
Да взема друг двигател хубаво , ама от къде да го знам в какво състояние е и колко ще ме изкара . Да си ремонтирам моя поне да знам , че всичко му е наред . Поне знам , че си е на реалните 190 и няколко хил км . Може да звучи странно , че е на толкова малко ама като не я карам много ...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колега по добре се ориентирай както те посъветва колегата над мен,по добър вариянт ще ти е м42 и м43,имам валове който продавам от м42,но виждам,че си от Пловдив иначе щях да ти ги покажа да видиш дали въобще имат забележки.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- jakson
- ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Колега по добре се ориентирай както те посъветва колегата над мен,по добър вариянт ще ти е м42 и м43,имам валове който продавам от м42,но виждам,че си от Пловдив иначе щях да ти ги покажа да видиш дали въобще имат забележки.
Аз ако стигна до смяна на двигателя по-добре да взема 2.8 , че съм му много навит на това двигателче или ИСка ама за нея чувам лоши неща . За 2.8 чух , че е 1 от най-добрите двигатели на бмв . Обаче забравих как се води дали беше М52 .... нз ....
Относно смяната на двигател , първо незнам на какъв ще попадна , няма гаранция дали някой не му е взел живота и после да ми го продаде . 2ро Ако сложа по-мощен двигател трябва да ходя в КАТ , от там около 500 лв. (ако не се лъжа ) за комисия да каже дали на това купе може този двигател да се постави . Те ще ми кажат НЕ ! От там трябва да сменям спирачките . Аз отзад съм с барабани , трябва дискови , диференциал , нз си какво .... 1000 неща и ако пак ми кажат , че колата е негодна за употреба

Да си представим , че съм дал еднократно 500 лв за комисия , двигателя М43 ще е поне 450 лв. станаха 950 и като взема още някои неща защото сиг ще иска доработки и т.н и доколото знам се продават необорудвани двигателите , като го оборудвам ще дам още 500 лв и като дам още 500 за дискови спирачки отзад и нов талон трябва да се вади и той към 200 лв и какво става .... ?!
Живеем в скапана държавица със скапани закони . Като гледам " Пич оправи ми колата '' сменят двигатели , слагат турбини , правят каквото си искат , а ние в БГ да сложим същата кубатура двигател като предния трябва да се въоражим с много пари и търпение .
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Дори да сложиш м43 1,6 пак ще е по добре,без даже да пипаш нищо друго.
- jakson
- ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Дори да сложиш м43 1,6 пак ще е по добре,без даже да пипаш нищо друго.
Колега , аз те разбирам ама незнам на М43 не им ли слагат дискове отзад ?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
До колко съм чел в по късните модели вече и от зад слагат диск,защото барабана е остаряло нещо..
Аз кат си продавах маторя м43 (с направени ремонти за 1.5 г за над 700лв.) за 360лв. барабар с периферия,генерация и т.н никой не щеше
Смени си мотора с м42 за най-малко разправии и малко пари.Хем ще усетиш разлика във вървежа и ще знаеш за какво си ги дал.Да правиш слаб двигател(имайки предвид цената на ремонта)е жив мазохизъм.Казвам ти го като човек,който го е правил и съжалява:yes:

Смени си мотора с м42 за най-малко разправии и малко пари.Хем ще усетиш разлика във вървежа и ще знаеш за какво си ги дал.Да правиш слаб двигател(имайки предвид цената на ремонта)е жив мазохизъм.Казвам ти го като човек,който го е правил и съжалява:yes:
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Точно това имах на предвид-също така на моя мотор му правих ревизия,говора за м42 и съм доволен,в подробности няма да изпадам.Сега в случая не ми се дава,но знае ли човек..
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
jakson написа:vladi_a_i написа:Дори да сложиш м43 1,6 пак ще е по добре,без даже да пипаш нищо друго.
Колега , аз те разбирам ама незнам на М43 не им ли слагат дискове отзад ?
На м43б16/б18 не слагат,така че според мен варианта на сложиш м43 1,6 според мен ти е най-тънко,ама ти си знаеш.. И както ти каза vladi_a_i без да пипаш нищо. И най-малкото няма след време да търсиш пак вал и кубилици

- jakson
- ентусиаст
-
А каква е цената на М43б16 ? И какво трябва да сменям по колата ако реша да правя тази размяна ?
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3