Mtel цени в Роуминг - аз ли не схващам... или?!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Mtel цени в Роуминг - аз ли не схващам... или?!?

Мнение от Mollov » 07 Ное 2010, 16:38

Понеже миналият месец бях малко по чужбинско та трябваше да "се възползвам" от Mtel Traveller... и понеже EU се води Зона 1... и си викам - ясно как ще си смятам кви са разходите.... ДА, АМА НЕ... сега си гледам разпечатката и....

1. Входящ разговор роуминг Mtel Traveller A1, Австрия - 115сек./92ст.
2. Входящ разговор роуминг Mtel Traveller A1, Австрия - 58сек./46ст.
3. Входящ разговор роуминг Mtel Traveller Vodafone, Румъния - 72сек./1.82лв.
4. Входящ разговор роуминг Mtel Traveller Vodafone, Румъния - 27сек./91ст.

Ясно ми е, че се засича на цяла минута (а не както обясняват - първата минута цяла, после на всяка сек. :dummy: ), но в случая се получава х2 разлика... а както Австрия, така и Румъния са в Зона 1 на Роуминга на Mtel....

Та въпроса ми е аз ли не виждам нещо дребно, или тия си таксуват както искат?!?

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Mtel цени в Роуминг - аз ли не схващам... или?!?

Мнение от Демирев » 07 Ное 2010, 16:44

Напълно различни цени от една държава от ЕС към други две държави от ЕС е някаква тотална свинщина!

Ако не бъркам от 1.07. 2010г. влезе в сила закон за ЕС роуминга да не надхвърля 46 евроцента за минута между държави в ЕС. И всяка сим карта да е с лимит 60 евро за роуминг и моб.интернет?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 07 Ное 2010, 18:26

има уловки разбира се... то при тях /абе при всички наши/ винаги има :banghead:
уловката тук е препоръчителни мрежи, които се таксуват по един начин, и останалите, които се таксуват двойно...
в твоя случай има абсолютно неправилно двойно таксуване /ако мине :no: /...
заяж се, трябва да ти преизчислят дължимата сума...

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 07 Ное 2010, 18:50

Аз че ще се заям, със сигурност ще стане... а що се отнася до препоръчителните мрежи - ами това са.... А1 в Австрия и Vodaphone в Румъния... т.е. дотук нищо недомислено...

А и като гледам измекярите освен всичко друго са ме пуснали автоматично на дебелата тарифа (не на Eurotariff), при която всяка минута се таксува изцяло... т.е. след 1-вата като започнеш следваща - таксува се като цяла минута...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 07 Ное 2010, 19:10

Глобул са по същият начин с таксуването, юли месец ядох попарата.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 07 Ное 2010, 19:15

Схванах къде е уловката... мен ме държат на старата (от преди промяната), архивна тарифа за роуминг... https://www.mtel.bg/main_pages/si.php/4 ... July10.pdf

Ще се поинтересувам имат ли право да ме заебават нарочно или са длъжни да ме прехвърлят или поне предупредят... ебахти педер@стката история... ама кво ли се учудвам, говорим за л@йняните Ментел.... :censored: :ranting:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Ное 2010, 19:15

Това е нормално за тях, последния път преди да замина звънях на оператор да ми активират най ниската възможна тарифа за роуминг, казаха няма проблем попринцип се активира с СМС но ние сега ще ви го активираме от тук, побелаха ми лек път и така.
Аз СМС не пратих и съответно за 4 дни ми забиха 160лв. роуминг, и пих студена вода щото сам съм си крив, че съм повярвал на оператора.Опитах се да ги заям по въпроса с оператора, да извадят разговора от архива, нали записват всичко, но неможело и ме пуснаха по пързалката...
Измекярска работа, трябва всеки път да се проверява на каква тарифа си точно към момента,да не стават гафове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 07 Ное 2010, 19:18

Какво да ти кажа и трите оператора са пумияри.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 07 Ное 2010, 19:25

vld написа:Това е нормално за тях

Не знам кое е нормалното, след като според EU директивите те са длъжни да те пуснат по подобни тарифи... за кво иначе са новите тарифи.... за парлама, пък кой квото успее да направи?!? пък те си се крият и да си трайкат, пък ти ако се усетиш... утре ще проверя в КЗП дали този казус е засегнат и ако не е - ебахти жалбата ще пусна... пичк@ им майчина...

Да не говорим, че ще дигна скандал в офиса на Мтел и ще си прехвърля номера кат едното нищо.... ше го пушат, усещам...

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Ное 2010, 20:35

ето правилният сайт http://www.crc.bg/
пиши им т.е. подай жалба
вършат чудеса :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAHKATA_TDI » 07 Ное 2010, 21:14

© написа:ето правилният сайт http://www.crc.bg/
пиши им т.е. подай жалба
вършат чудеса :mhihi:

И като се жалва, КРС ще вземе лиценза на Ментел :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 07 Ное 2010, 21:30

Mollov написа:Схванах къде е уловката... мен ме държат на старата (от преди промяната), архивна тарифа за роуминг... https://www.mtel.bg/main_pages/si.php/4 ... July10.pdf

Ще се поинтересувам имат ли право да ме заебават нарочно или са длъжни да ме прехвърлят или поне предупредят... ебахти педер@стката история... ама кво ли се учудвам, говорим за л@йняните Ментел.... :censored: :ranting:

Да, това щях да ти кажа че може да си на старата тарифа/ И още нещо - M-Tel Traveller е подходящ ако ходиш в страни извън евросъюза (напр Украйна). Иначе за входящи повиквания ти е най-изгодна EUROTARIFF - 35 ст.
Иначе общо взето и трите оператора си имат договорка и разликите са минимални в цените, да не кажа никакви...стандартно като за България
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 07 Ное 2010, 21:43

BAHKATA_TDI написа:И като се жалва, КРС ще вземе лиценза на Ментел :mhihi:

Не, ама ако си траем и плащаме... ще си ни еб@т както си искат... щото сме офце...

batvlady79, аз това го разбрах, но те като фирма, предлагаща услугата трябва да те предупреждават, че те заеб@ват на шиб@ната тарифа, щото (може би) никой не ги е задължил да прехвърлят хората автоматично според новата директива на EU... само че точно щото не са ме предупредили, ей затва ще ги гоня до дупка... освен ако КРС и КЗП не си бият камшика да ме заеб@т... щото за съд и адвокати без подходящите документи в джоба пари нямам да пилея...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BAHKATA_TDI » 07 Ное 2010, 22:11

Mollov написа:
BAHKATA_TDI написа:И като се жалва, КРС ще вземе лиценза на Ментел :mhihi:

Не, ама ако си траем и плащаме... ще си ни еб@т както си искат... щото сме офце...

За съжаление в БГ управата и всички институции са от един отбор, само дето играят различни роли и се правят на врагове. Непреобиваеми са.
По добре да се примириш и да си свиркаш и нищо да не предприемаш, от колкото само да се нервираш и пак нищо да не се променя.

п.с. Навремето баща ми ми казваше Иване бегай и не се връщай в БГ, тук живот няма. Но аз не тук ще седя, пък и семейство и поколение създадох. А бе да сме живи и здрави.

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Ное 2010, 22:31

за съжаление прочетох това в сайта на комисията за регулиране на съобщенията
2. Може ли КРС да ми помогне, ако, по мое мнение, сметките за ползвани мобилни или фиксирани телефонни услуги са завишени?

За решаване на подобни спорове, следва да се обърнете първо към предприятието – доставчик на съответните услуги. Ако при преговорите не бъде постигнато съгласие, имате право да се обърнете към компетентния съд. КРС не притежава компетентност да разрешава спорове относно дължими суми за използвани от абоната електронни съобщителни услуги.

т.е. в случая явно няма да са полезни
иначе на мен ми помогнаха да прекратя договор с МТел, а после им наложиха глоба, че са ме мотали ... и все още МТел имат лиценз :mhihi:
но явно не става въпрос за едно и също нещо

Следваща

Назад към Извън Темата